Thermalright Ultra-120 eXtreme obecná diskuze,zkušenosti
Moderátor: morke
- tx3rf
- Začátečník

-
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dirty
- Začátečník

- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no,ale když se podívám na tyto teploty při Q6600OC na 3 GHz tak mi to připadne nějaké divné.Že mají v burnu 36 stupnu a já 55,něco dělá pasta a skříň,ale já ji mám dobře větranou a na chladiči Noctuu tak to nechápu toto.Taky jetu tolerance čidel u Penrynů,ale to by neudělalo skok 20 stupnu 
Jinak teploty jader jsou kolem 56,ale teplota diody v CPU je 37 v burnu,tak nevim jestli neměřili tu diodu.
Jinak teploty jader jsou kolem 56,ale teplota diody v CPU je 37 v burnu,tak nevim jestli neměřili tu diodu.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je možný, že takový výsledky ve Speedfanu naměřil, ale jak určil jejich průměrnou hodnotu ? nikdo neví... Asi si hodil korunou. Jaká to je revize toho procesoru člověk taky neví, ale podle těch nízkých teplot se dá odhadovat G0, i když mě těch 34°C připadá úsměvných i na revizi G0. No a o verzi Speedfanu ani nemluvím... Chyba měření v tom článku je +-10°C jen to fikne.
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- barco
- Středně pokročilý

- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- HrdinaJan
- Začátečník

-
- faugusztin
- Začátečník

-
- HrdinaJan
- Začátečník

-
Ja jsem nepsal, že to tak provozuju, momentalne je mi prijemnejsi klid a pohoda na 3GHz a default napeti.faugusztin píše:NF-S12 ? Tak to sa nesmies cudovat, ten ventilator je na tento chladic absolutne nevhodny. A trieskat 1.56V do procesora... No, niekto je tu odvaznyHrdinaJan píše:Na chladidi ma NOCTUA 1200 ot/min..
Jinak ten vetrak je Noctua NF-P12-1300 stazenej na 1100ot. Tu 1200 mam na GK. Už v tom mam bordel. Sorry.
- faugusztin
- Začátečník

-
- HrdinaJan
- Začátečník

-
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- HrdinaJan
- Začátečník

-
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wydlosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Thermalright Ultra-120 eXtreme obecná diskuze,zkušenosti
Tak jsem chtěl dneska na svém TRUE vylapovat základnu, a takhle to dopadlo.

Na horním dílu základny byla asi trochu porušená povrchová ochrana, po kontaktu s vodou začal šumět a rozpadat se na prach. Z čeho to proboha Thermalright vyrábí? Myslel jsem, že je to jen měď a hliník.

Na horním dílu základny byla asi trochu porušená povrchová ochrana, po kontaktu s vodou začal šumět a rozpadat se na prach. Z čeho to proboha Thermalright vyrábí? Myslel jsem, že je to jen měď a hliník.
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
lol... neprejels to nahodou autogenem? 
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
stejně nechápu proč jsi to proboha dělal,když jeho povrch je nejrovnější a nejhladší,jaký sem kdy viděl ze všech chladičů,měl si spíš vylapovat IHS procesoru než chladič 
- wydlosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No on už jednou lapovaný byl, takže rovnost a hladkost byla ok, šlo mi spíš o to odstranit zbytky té Coolaboratory liquid pro, co na něm byla. Ještě mě napadlo, jestli to nějak nezreagovalo právě s tou Coolaboratory, ale moc se mi to nezdá, protože předtím na tom horním dílu nebyla. Nějaké její zbytky se tam mohly dostat až v okamžiku kdy jsem to začal brousit.Sicco2 píše:stejně nechápu proč jsi to proboha dělal,když jeho povrch je nejrovnější a nejhladší,jaký sem kdy viděl ze všech chladičů,měl si spíš vylapovat IHS procesoru než chladič
PS: IHS lapované mám, neboj
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500