Kdyz zapnu repro tak mi huci bassak...
Moderátor: CageJ
- Juryy
- Začátečník

Kdyz zapnu repro tak mi huci bassak...
Zdravim mam 2.1 repro kdyz je zapnu zapina se na bassaku zezadu...tak mi huci ta blana co vytvari ty basy se zamackne jak kdyby dovnitr a hrozne huci... nevite co stim pls?...jeto na reklamaci?
Můj notebook MSI EX610
CPU:AMD athlon x2 1.8ghzRAM:2gb DDR2 667mhz GK:Ati mobility radeon HD2400 256mb ddr3 HDD:160GB OS:Windows 7 ultimate
CPU:AMD athlon x2 1.8ghzRAM:2gb DDR2 667mhz GK:Ati mobility radeon HD2400 256mb ddr3 HDD:160GB OS:Windows 7 ultimate
- kotas
- Středně pokročilý

O jaké repro bedny k PC se jedná? Jestli to je Genius, tak u nich je to běžné a zcela normální, používá nekvalitní trafo včetně součástek
Na reklamaci to bohužel není, ale jestli hučí nějak hodně, můžeš to jít zkusit
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- Juryy
- Začátečník

SOU to nejake MAIRCU... a huci celkem dost...da se to nejak zpravit?kotas píše:O jaké repro bedny k PC se jedná? Jestli to je Genius, tak u nich je to běžné a zcela normální, používá nekvalitní trafo včetně součástek![]()
Můj notebook MSI EX610
- kotas
- Středně pokročilý

aha, tak to bude jasné, něco nebo horší jako značka Genius, jak to opravit - je mi líto nevím, zkusme počkat až sem napíše někdo zkušenější kdo by věděl, jak to zpravit anebo vylepšit..Juryy píše:SOU to nejake MAIRCU... a huci celkem dost...da se to nejak zpravit?kotas píše:O jaké repro bedny k PC se jedná? Jestli to je Genius, tak u nich je to běžné a zcela normální, používá nekvalitní trafo včetně součástek![]()
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- lukazkiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdyz zapnu repro tak mi huci bassak...
Juryy píše:Zdravim mam 2.1 repro kdyz je zapnu zapina se na bassaku zezadu...tak mi huci ta blana co vytvari ty basy se zamackne jak kdyby dovnitr a hrozne huci... nevite co stim pls?...jeto na reklamaci?
Kdyby jsi měl veliké nutkání zpasit bedýnku vlastním šamanstvím, tak můžeš vyzkoušet dát před tu věc s blánou co vytváří basy a ke které vedou 2 kaničky, pasivní výhybku. . .To je tak jediné, co se dá vyzkoušet (předpokládám, že to předtím hrálo normálně).
Ano, reklamuj to
„Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde..."
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
- Juryy
- Začátečník

jj hralo to normalne zniceho nic to zacalo tak blbnout a co tam mam dat?a kde to sezenu?...lukazkiss píše:Juryy píše:Zdravim mam 2.1 repro kdyz je zapnu zapina se na bassaku zezadu...tak mi huci ta blana co vytvari ty basy se zamackne jak kdyby dovnitr a hrozne huci... nevite co stim pls?...jeto na reklamaci?
Kdyby jsi měl veliké nutkání zpasit bedýnku vlastním šamanstvím, tak můžeš vyzkoušet dát před tu věc s blánou co vytváří basy a ke které vedou 2 kaničky, pasivní výhybku. . .To je tak jediné, co se dá vyzkoušet (předpokládám, že to předtím hrálo normálně).
Ano, reklamuj to
Můj notebook MSI EX610
- 3_ska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No pokud se ta blána zamáčkne dovnitř a jen hučí (nehraje) tak je to asi jasná reklamace.
Tady se asi nebude jednat o klasický brum na který si tu stěžuje skoro každý.
2 lukaz... Pasivní výhybku ? Neřekl bych, že Juryy bude elektroniky znalý človíček a fakt si myslíš že by nějaká pas. vyhybka pomohla ? Tuším že bude zrada někde v "zesilovači".
2 lukaz... Pasivní výhybku ? Neřekl bych, že Juryy bude elektroniky znalý človíček a fakt si myslíš že by nějaká pas. vyhybka pomohla ? Tuším že bude zrada někde v "zesilovači".
- Juryy
- Začátečník

Ono to dela presne to ze se jako vcucne dovnitr ale jinak hraje basak akorat zadne basy a hraje jakoby dovnitr ne ven...a hodne potichu ale nesnesitelne huci...3_ska píše:No pokud se ta blána zamáčkne dovnitř a jen hučí (nehraje) tak je to asi jasná reklamace.
Můj notebook MSI EX610
- NEONET
- Středně pokročilý

- lukazkiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ááa, omlouvám se, prsty ťukaly do kláves rychleji, než mozek přemýšlel3_ska píše:No pokud se ta blána zamáčkne dovnitř a jen hučí (nehraje) tak je to asi jasná reklamace.
Moje chyba, ale raklamace samozřejmě platí o to víc. . .
„Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde..."
- kotas
- Středně pokročilý

..jestli to půjdeš reklamovat, napiš pak prosím jak jsi dopadl, případně co přesně opravovali/vyměňovali..
- Juryy
- Začátečník

OKi dam sem vedet:o) v pondeli tam du udelat pekne horko :oD...kotas píše:..jestli to půjdeš reklamovat, napiš pak prosím jak jsi dopadl, případně co přesně opravovali/vyměňovali..
Můj notebook MSI EX610
- kotas
- Středně pokročilý

..nedelej, prodejce nemuze za "nekvalitni" repro, ze se s vyrobkem neco stane, sam na reklamacich po me nekdy lidi rvou, je to dost neprijemna vec..Juryy píše:OKi dam sem vedet:o) v pondeli tam du udelat pekne horko :oD...kotas píše:..jestli to půjdeš reklamovat, napiš pak prosím jak jsi dopadl, případně co přesně opravovali/vyměňovali..
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Evidentně vada buď zesilovače, nebo předzesilovače - na reproduktor se dostává stejnosměrné napětí/proud, což vtáhne membránu "dovnitř", jak popisuje tazatel, to hučení pak už je jen sekundární jev - tím stejnosměrným proudem se přetěžuje zdroj a produkuje brum - ten se pak dostává na už tak přetížené repro. Jediná rada - pokud je to v záruce, okamžitě sbalit pod křídlo a reklamovat, jinak je to minimálně na výměnu koncového zesilovače a kontrolu korekčního zesilovače a zdroje - což běžný uživatel PC není schopen provést.
Ještě bych coby laikovi doporučil jednoduchou kontrolu pomocí dočasného připojení jiné nebo podobné reproduktorové sady - může jít i o závadu výstupního zesilovače na zvukové kartě. Pokud tu stejnosměrnou úroveň cpe do spojovacího kabelu už ZK, bude totéž dělat i jinde bezvadně hrající sada, a opačně - pokud půjčená sada bude hrát OK, je závada na 100% v té "špatně hrající".
Ještě bych coby laikovi doporučil jednoduchou kontrolu pomocí dočasného připojení jiné nebo podobné reproduktorové sady - může jít i o závadu výstupního zesilovače na zvukové kartě. Pokud tu stejnosměrnou úroveň cpe do spojovacího kabelu už ZK, bude totéž dělat i jinde bezvadně hrající sada, a opačně - pokud půjčená sada bude hrát OK, je závada na 100% v té "špatně hrající".
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
- Juryy
- Začátečník

Diky hned v pondeli jdu reklamovat:o)Ekkar Zvídavý píše:Evidentně vada buď zesilovače, nebo předzesilovače - na reproduktor se dostává stejnosměrné napětí/proud, což vtáhne membránu "dovnitř", jak popisuje tazatel, to hučení pak už je jen sekundární jev - tím stejnosměrným proudem se přetěžuje zdroj a produkuje brum - ten se pak dostává na už tak přetížené repro. Jediná rada - pokud je to v záruce, okamžitě sbalit pod křídlo a reklamovat, jinak je to minimálně na výměnu koncového zesilovače a kontrolu korekčního zesilovače a zdroje - což běžný uživatel PC není schopen provést.
Můj notebook MSI EX610
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Možná trošičku OT, ale zajímalo by mne, jak jsi dopad s tou reklamací - a asi nejen mne, jestli to vyřešili výměnou, nebo využili 30 denní lhůtu a sestavu poslali do značkového servisu...
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...