Kdyz zapnu repro tak mi huci bassak...

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Juryy
Začátečník
Začátečník

Kdyz zapnu repro tak mi huci bassak...

Příspěvek od Juryy »

Zdravim mam 2.1 repro kdyz je zapnu zapina se na bassaku zezadu...tak mi huci ta blana co vytvari ty basy se zamackne jak kdyby dovnitr a hrozne huci... nevite co stim pls?...jeto na reklamaci?
Můj notebook MSI EX610
CPU:AMD athlon x2 1.8ghzRAM:2gb DDR2 667mhz GK:Ati mobility radeon HD2400 256mb ddr3 HDD:160GB OS:Windows 7 ultimate
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

O jaké repro bedny k PC se jedná? Jestli to je Genius, tak u nich je to běžné a zcela normální, používá nekvalitní trafo včetně součástek :o
Na reklamaci to bohužel není, ale jestli hučí nějak hodně, můžeš to jít zkusit :wink:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Juryy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Juryy »

kotas píše:O jaké repro bedny k PC se jedná? Jestli to je Genius, tak u nich je to běžné a zcela normální, používá nekvalitní trafo včetně součástek :o
Na reklamaci to bohužel není, ale jestli hučí nějak hodně, můžeš to jít zkusit :wink:
SOU to nejake MAIRCU... a huci celkem dost...da se to nejak zpravit?
Můj notebook MSI EX610
CPU:AMD athlon x2 1.8ghzRAM:2gb DDR2 667mhz GK:Ati mobility radeon HD2400 256mb ddr3 HDD:160GB OS:Windows 7 ultimate
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Juryy píše:
kotas píše:O jaké repro bedny k PC se jedná? Jestli to je Genius, tak u nich je to běžné a zcela normální, používá nekvalitní trafo včetně součástek :o
SOU to nejake MAIRCU... a huci celkem dost...da se to nejak zpravit?
aha, tak to bude jasné, něco nebo horší jako značka Genius, jak to opravit - je mi líto nevím, zkusme počkat až sem napíše někdo zkušenější kdo by věděl, jak to zpravit anebo vylepšit..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdyz zapnu repro tak mi huci bassak...

Příspěvek od lukazkiss »

Juryy píše:Zdravim mam 2.1 repro kdyz je zapnu zapina se na bassaku zezadu...tak mi huci ta blana co vytvari ty basy se zamackne jak kdyby dovnitr a hrozne huci... nevite co stim pls?...jeto na reklamaci?

Kdyby jsi měl veliké nutkání zpasit bedýnku vlastním šamanstvím, tak můžeš vyzkoušet dát před tu věc s blánou co vytváří basy a ke které vedou 2 kaničky, pasivní výhybku. . .To je tak jediné, co se dá vyzkoušet (předpokládám, že to předtím hrálo normálně).

Ano, reklamuj to :roll:
„Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde..."
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
Juryy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Juryy »

lukazkiss píše:
Juryy píše:Zdravim mam 2.1 repro kdyz je zapnu zapina se na bassaku zezadu...tak mi huci ta blana co vytvari ty basy se zamackne jak kdyby dovnitr a hrozne huci... nevite co stim pls?...jeto na reklamaci?

Kdyby jsi měl veliké nutkání zpasit bedýnku vlastním šamanstvím, tak můžeš vyzkoušet dát před tu věc s blánou co vytváří basy a ke které vedou 2 kaničky, pasivní výhybku. . .To je tak jediné, co se dá vyzkoušet (předpokládám, že to předtím hrálo normálně).

Ano, reklamuj to :roll:
jj hralo to normalne zniceho nic to zacalo tak blbnout a co tam mam dat?a kde to sezenu?...
Můj notebook MSI EX610
3_ska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3_ska »

No pokud se ta blána zamáčkne dovnitř a jen hučí (nehraje) tak je to asi jasná reklamace.

Tady se asi nebude jednat o klasický brum na který si tu stěžuje skoro každý.

2 lukaz... Pasivní výhybku ? Neřekl bych, že Juryy bude elektroniky znalý človíček a fakt si myslíš že by nějaká pas. vyhybka pomohla ? Tuším že bude zrada někde v "zesilovači".
Juryy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Juryy »

3_ska píše:No pokud se ta blána zamáčkne dovnitř a jen hučí (nehraje) tak je to asi jasná reklamace.

2 lukaz... Pasivní výhybku ? Neřekl bych, že Juryy bude elektroniky znalý človíček a fakt si myslíš že by nějaká pas. vyhybka pomohla ? Tuším že bude zrada někde v "zesilovači".
Ono to dela presne to ze se jako vcucne dovnitr ale jinak hraje basak akorat zadne basy a hraje jakoby dovnitr ne ven...a hodne potichu ale nesnesitelne huci...
Můj notebook MSI EX610
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

vadny zesilovac, reklamuj to
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukazkiss »

3_ska píše:No pokud se ta blána zamáčkne dovnitř a jen hučí (nehraje) tak je to asi jasná reklamace.

Ááa, omlouvám se, prsty ťukaly do kláves rychleji, než mozek přemýšlel :oops: Nějak jsem nezaregistroval, to, co píše o membráně měniče. Nějak jsem si to spojil jen s klasickými pazvuky produkavými levnými zesilovači.
Moje chyba, ale raklamace samozřejmě platí o to víc. . .
„Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde..."
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

..jestli to půjdeš reklamovat, napiš pak prosím jak jsi dopadl, případně co přesně opravovali/vyměňovali..
Juryy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Juryy »

kotas píše:..jestli to půjdeš reklamovat, napiš pak prosím jak jsi dopadl, případně co přesně opravovali/vyměňovali..
OKi dam sem vedet:o) v pondeli tam du udelat pekne horko :oD...
Můj notebook MSI EX610
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Juryy píše:
kotas píše:..jestli to půjdeš reklamovat, napiš pak prosím jak jsi dopadl, případně co přesně opravovali/vyměňovali..
OKi dam sem vedet:o) v pondeli tam du udelat pekne horko :oD...
..nedelej, prodejce nemuze za "nekvalitni" repro, ze se s vyrobkem neco stane, sam na reklamacich po me nekdy lidi rvou, je to dost neprijemna vec..
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ekkar Zvídavý »

Evidentně vada buď zesilovače, nebo předzesilovače - na reproduktor se dostává stejnosměrné napětí/proud, což vtáhne membránu "dovnitř", jak popisuje tazatel, to hučení pak už je jen sekundární jev - tím stejnosměrným proudem se přetěžuje zdroj a produkuje brum - ten se pak dostává na už tak přetížené repro. Jediná rada - pokud je to v záruce, okamžitě sbalit pod křídlo a reklamovat, jinak je to minimálně na výměnu koncového zesilovače a kontrolu korekčního zesilovače a zdroje - což běžný uživatel PC není schopen provést.
Ještě bych coby laikovi doporučil jednoduchou kontrolu pomocí dočasného připojení jiné nebo podobné reproduktorové sady - může jít i o závadu výstupního zesilovače na zvukové kartě. Pokud tu stejnosměrnou úroveň cpe do spojovacího kabelu už ZK, bude totéž dělat i jinde bezvadně hrající sada, a opačně - pokud půjčená sada bude hrát OK, je závada na 100% v té "špatně hrající".
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Juryy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Juryy »

Ekkar Zvídavý píše:Evidentně vada buď zesilovače, nebo předzesilovače - na reproduktor se dostává stejnosměrné napětí/proud, což vtáhne membránu "dovnitř", jak popisuje tazatel, to hučení pak už je jen sekundární jev - tím stejnosměrným proudem se přetěžuje zdroj a produkuje brum - ten se pak dostává na už tak přetížené repro. Jediná rada - pokud je to v záruce, okamžitě sbalit pod křídlo a reklamovat, jinak je to minimálně na výměnu koncového zesilovače a kontrolu korekčního zesilovače a zdroje - což běžný uživatel PC není schopen provést.
Diky hned v pondeli jdu reklamovat:o)
Můj notebook MSI EX610
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ekkar Zvídavý »

Možná trošičku OT, ale zajímalo by mne, jak jsi dopad s tou reklamací - a asi nejen mne, jestli to vyřešili výměnou, nebo využili 30 denní lhůtu a sestavu poslali do značkového servisu...
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“