asi jsem úplně natvrdlej, roztažení by snad nikoho neomezovalo, když by se přizpůsobovalo velikosti okna ... copak je nákup nového displaye srovnatelný s pouhým zmenšením okna prohlížeče, když ti roztažení nevyhovuje?Bathory píše:Nechal bych na lidech, jak si nastaví okno svého prohlížeče. Taky bych ti mohl říct, že si máš pořídit 15" monitor a měl bys fórum přes celou plochuSNowie píše:myslím, že když se někomu nechce otáčet hlavou, může si okno s prohlížečem zmenšit ... opačný případ úzké nudle lze naopak vyřešit jen stěží... ne tak chvíli vážně...
...
Potíže, chyby, dotazy, problémy, cokoli kolem fóra
- SNowie
- Začátečník

Re: Potíže, chyby, dotazy, problémy, cokoli KOLEM nového fóra
- Lemra
- Čestný člen

Vypadá to, že většina cz isp už má dns záznamy aktualizovány -> doporučujeme odhlásit se, smazat všechny relevantní cookies aktuálního prohlížeče a znovu se nalogovat. S trvalým loginem by následně neměl být problém. Nová cookie má jméno pct_forum, délka platnosti je 2 hodiny a počet současně otevřených oken není nijak omezen.
Pokud budete na fórum přistupovat z url pctforum.tyden.cz.gds69b.active24.cz, board Vás automaticky odhlásí
Pokud budete na fórum přistupovat z url pctforum.tyden.cz.gds69b.active24.cz, board Vás automaticky odhlásí
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Nevim jestli úplně, ale částečně určitěSNowie píše:asi jsem úplně natvrdlej, roztažení by snad nikoho neomezovalo, když by se přizpůsobovalo velikosti okna ... copak je nákup nového displaye srovnatelný s pouhým zmenšením okna prohlížeče, když ti roztažení nevyhovuje?nejde mi o využití celé plochy, jde mi o více informací a větší přehlednost
Ale jak už jsem napsal, proč bych měl kvůli fóru 10x za den měnit šířku prohlížeče, pokud jsem třeba zvyklej mít ho na jinou práci celej roztaženej, ale fórum bych měl rád právě kvůli přehlednosti, o které píšeš, raději v užším formátu? Je to prostě věc názoru, nic víc, tak žádnou paniku
Bathory
- Sinpa
- Mírně pokročilý

Možná napíšu blbost, ale snad to pochopíte
Nebylo na starém fóru nastaveno že se po odhlášení celé fórum označilo jako přečtené, když jsem se přihlásil po 1 minutě zpět bylo na foru jen pár nových příspěvků, ale teď je po opětovném přihlášení vše stejné ...
Nebylo na starém fóru nastaveno že se po odhlášení celé fórum označilo jako přečtené, když jsem se přihlásil po 1 minutě zpět bylo na foru jen pár nových příspěvků, ale teď je po opětovném přihlášení vše stejné ...
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je rozdil meiz phpbb 2 a 3Sinpa píše:Možná napíšu blbost, ale snad to pochopíte![]()
- socket
- Začátečník

no zatial nevidim ani jednu vyhodu noveho fora, len su blbo viditelne tlacidla, karma nikde..Bathory píše:Jasně, zrušíme podsekce... tedy, proč už se nevrátit rovnou na staré fórum, že?socket píše:a inac este sa mi nepacia tie podsekcie, myslim si ze to malo byt vsetko na hlavnej stranke, takto treba viac klikat, a ja radsej scrollujem ako klikam
Jen houšť...
a inac smajlov chcem nechat
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jestli nevidíš žádné výhody, tak to mě mrzí, protože jich tu je kolem dokola spousta...socket píše:no zatial nevidim ani jednu vyhodu noveho fora, len su blbo viditelne tlacidla, karma nikde..Bathory píše: Jasně, zrušíme podsekce... tedy, proč už se nevrátit rovnou na staré fórum, že?
Jen houšť...
karma teď v létě není potřeba, šetři naftu na zimu
Bathory
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No zmen je tu docela spousta a k lepsimu, chce se jen poradne divat.socket píše: no zatial nevidim ani jednu vyhodu noveho fora, len su blbo viditelne tlacidla, karma nikde..
Karma nevim, mozna by byla ku prospechu, mozna ne.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych přidal - co třeba u uživatelů, u kterých nejsou avatary to nějak ošetřit aby se tam zobrazovaly rámečky? Někteří uživatelé se tu už třeba nikdy neukážou, ale v příspěvcích to zůstane.SpeedyGT píše:- Šířku bych vzhledem k wide-řům dal dynamickou, kdo by chtěl jinak - OndraSter ukazal jak. Osobně mi ale tato nudle nevadí, vzhledem k mým 5:4 LCD.
- Pamatujte, že v darku tihle smajlíci budou vypadat dobře, stejně jako v minulém fóru
- Ano, bazar by bylo dobré rozdělit, bude to daleko přehlednější.
- Linky na obsah fora a sekci bych posunul trochu níže, nebo je uplně prohodit se "sledovat toto téma" atd...
- Ikonky nových příspěvků jsou dle mne docela ok, ty mi rozhodně nevadí
- Co takhle oddělit informační thready stejným způsobem jako jsou odděleny oznámení? Nebo je pouze přidat k nim?
Po pár hodinách courání tady, se mi phpBB3 začalo líbit, asi tím musí projít každý
->viky58: musíš rychle kliknout
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Wilik
- Administrátor

Pouzivam jak IE, tak FF - ani na jednom nepozoruju absolutne zadne zpomaleni nebo rozmazavani. Dokonce i na to, ze je bb3 vetsi moloch nez bb2, tak to jede rychlej a odezvy jsou kratsi - coz je ale dano 4procesorovym serverem a zrejme lepsi linkou.
Kazdopadne nechysta se zadna uprava, ktera by jednotlivcum resila problem s nejakym jejich zpomalenim - aspon ne obecne.
Cookies kvuli trvalemu prihlaseni na stalou adresu pctforum.tyden.cz si muzete smazat jak ve svem prohlizeci/pocitaci, tak na hlavni strance fora (je na to dole odkaz). Uz je tu o stranku (ci dve) drive psane, ze vsichni co prijdou pres docasnou adresu s .active24.cz v nazvu, tak budou automaticky prehozeni na hlavni stranku fora.
Kazdopadne nechysta se zadna uprava, ktera by jednotlivcum resila problem s nejakym jejich zpomalenim - aspon ne obecne.
Cookies kvuli trvalemu prihlaseni na stalou adresu pctforum.tyden.cz si muzete smazat jak ve svem prohlizeci/pocitaci, tak na hlavni strance fora (je na to dole odkaz). Uz je tu o stranku (ci dve) drive psane, ze vsichni co prijdou pres docasnou adresu s .active24.cz v nazvu, tak budou automaticky prehozeni na hlavni stranku fora.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

jeste mi mozna trochu vadi, ze na PCtuning.cz uz nevede banner vlevo nahore, nybrz malickej odkazek ... Drive sem na PCT vstupoval pres zalozku PCTF a nasledne pres banner, ted semusim trefovat do maleho odkazu 
Smaily bych vymenil za nejake ''modernejsi''
4bathory: Stejne tak nevidim duvod, proc bych si mel prohlizec 10x denne zmensovat abych nevydel ty zas****u billou !
//Bathory - A co vidíš na webech, které mají pevnou a ještě menší šířku??? Tam ti to nevadí?
Smaily bych vymenil za nejake ''modernejsi''
4bathory: Stejne tak nevidim duvod, proc bych si mel prohlizec 10x denne zmensovat abych nevydel ty zas****u billou !
//Bathory - A co vidíš na webech, které mají pevnou a ještě menší šířku??? Tam ti to nevadí?
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Zobrazení předmětu nad posty bych změnil následujícím způsobem:
Předmět: Re: Potíže, chyby, dotazy, problémy, cokoli KOLEM nového fóra
častokrát je potřeba odkaz přímo na nějaký post (na konci linku je kotva v podobě "#pPOSTID") a takhle by byl vždy po ruce, nebo jsem to přehlédl a něco takového je už jinde?
častokrát je potřeba odkaz přímo na nějaký post (na konci linku je kotva v podobě "#pPOSTID") a takhle by byl vždy po ruce, nebo jsem to přehlédl a něco takového je už jinde?
- majkl_l
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
já teda doufám, že opět bude nějaký darkskin, protože mám většinu programů danou na tmavý prostředí, ale po dnešním znáčknutí F5 mi to málem vypálilo oči... vistapseudotlačítka nevypadají nejhůř, avšak zbytek mi přijde přitažený za vlasy a držím palce, aby se grafikům povedlo minimálně tak dobrý tmavý provedení, jako bylo to starý a doufám, že to bude co nejdřív.... chci si zase číst postřehy a všechno na foru, ale fakt tohle se nedá a rozsvěcet si kvůli tomu v pokoji fakt nebudu...
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
- socket
- Začátečník

este jedna prosbicka, zmenila by sa farba cisel pri prechadzani na ine stranky? lebo je to skoro uplne rovnake a neda sa to vobec odlisit na akej stranke som aktualne, dik 
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
v anketách to v možnostech nepapá uvozovky ve staré db vyjádřené jako " možná tenhle problém bude i v jiných hlasováních kdekoli budou podobné kódy
příklad tu: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a
//edit
viky58: můžeš tu konečně přestat spamovat? problém jsi ohlásil, ví se o něm, tim to pro tebe hasne... detaily zde
//edit2: také bych se přimluvil za target=_blank u externích linků, je to mnohem pohodlnější
příklad tu: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a
//edit
viky58: můžeš tu konečně přestat spamovat? problém jsi ohlásil, ví se o něm, tim to pro tebe hasne... detaily zde
//edit2: také bych se přimluvil za target=_blank u externích linků, je to mnohem pohodlnější
- zombux
- Odborník PCT

zkuste odstranit ten spodní gradient, nebo na test mu zrušit to držení pozice, pak se uvidí jestli to IE požere. když ne, ještě bych se povrtal v té průhlednosti okrajů oken. sorry nemám teď zrovna nejlepší náladu takže se v tom sám vrtat nebuduBathory píše:Mluvil jsem s pár lidma a shodujeme se, že je to problém IE, ale zároveň souhlasím s tím, že na to může mít vliv pozadí fóra. Zkusíme ho vypnout a znovu to přezkoušet...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Lemra
- Čestný člen

IE má v některých konfiguracích evidentně problémy, pokud má překreslit cokoliv transparentního přes obrázek s nastaveným repeat. Je zajímavý, že např. mobilnímu IE v WM5 či 6 to nevadí, ale to je jedno. Obrázek odstraněn 
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

Nevim jak u Vas, ale chodi mi spozdene emaily upozornujici na SZ(PM) , na starym foru chodily ihned.Takhle si prectu zpravu driv, nez dojde upozornujici email.Pouzivam GMAIL...
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hlásím maliné bugy co se týče emailů:
- občas přijde email s upozorněním na odpověď s odkazem na dočasnou doménu (http://pctforum.tyden.cz.gds69b.active24.cz), občas s odkazem na správnou doménu (http://pctforum.tyden.cz). Nechápu proč, dokonce se to střídá (nějdřív špatná, pak správná, pak zase špatná)
- emaily nejsou přeloženy - drobnost, ale potěší
jinak díky za nové fórum
- občas přijde email s upozorněním na odpověď s odkazem na dočasnou doménu (http://pctforum.tyden.cz.gds69b.active24.cz), občas s odkazem na správnou doménu (http://pctforum.tyden.cz). Nechápu proč, dokonce se to střídá (nějdřív špatná, pak správná, pak zase špatná)
- emaily nejsou přeloženy - drobnost, ale potěší
jinak díky za nové fórum
Francie ... sladká Francie
- Lemra
- Čestný člen

Díky, ale s tím bodem mrazu to rozhodně není tak horkýKamikadze píše:Zkusim ti take neco polipaticki vysvetlit:viky58 píše:Bathory : tak ještě jednou a polipaticki abys to pochopil !
Zkus prosim, alespon jednou v zivote, pouzit mozek a zamyslet se. Mozna i ty zjistis, ze admini tuto veskerou praci delaji pro nas, uzivatele, aby forum vypadalo lepe. A ano, cela ta prace je neplacena a delaji ji ve svem volnem case a v dobrem umyslu.
A jedine co pak slysi od tebe a tobe podobnych je, ze nic neumi, ze ty ses king sveta, co vsechno dovede a pritom dokaze jen plivat okolo a neumi si opravit jednoduchy problem v IE7 okolo ktereho dela ke vsemu obrovsky humbuk z duvodu vlastni neschopnosti a vrcholem je, kdyz si nedokazes precist jednoduchy navod. Je to opravdu tristni a nadseni Lemry, Wilika a vsech ostatnich z noveho fora musi byt na bodu mrazu.
Cimz bych jim chtel za veskerou praci podekovat. Delate ji dobre. Jen tak dal
Největší problémy byly v migraci z vysoce nehomogenního prostředí - win2k, pod nimi běžela historická verze apache, mysql i php a navíc byla data v tabulkách kódována částečně pod cp1250 a částečně pod iso. Fórum samotné byla všelijak modifikovaná splácanina z původní 2.0.8 s řadou velmi závažných (nejen) bezpečnostních chyb. Databáze obsahovala obrovské množství konzistenčních chyb - jejich oprava na původním serveru nebyla možná (kolaps prostředí po krátké době běhu).
Veškeré migrační skripty tak bylo nutno napsat na míru, otestovat (a to vždy s novou verzí bb3), datové struktury z databáze exportnout jako binárky (např. texty postů mají přes 5oo MB a příslušné SQL by se ani nevešlo na CD
Výpadek byl poměrně krátkodobý a po znovuotevření boardu do nového prostředí z hlediska programového vše funguje perfektně - funkce, doplňky, cache, zobrazování a vyhledávání českých znaků... Jedeme kompletně pod utf-8 na poslední verzi bb3, takže s případným dalším exportem kamkoliv do jakéhokoliv prostředí už nebude nejmenší problém a dalším generacím PCT adminů a developerů jsme ušetřili hodně probdělých nocí. V podstatě je až na drobné detaily dokončen i cz překlad na míru PCT serveru - a tak logicky jediné, co uživatelé nemusí zkousnout, je design.
Ten byl předmětem obecného zadání ze strany nových majitelů, v podstatě byl zájem o zavedení korporátní identity webu. Podobně jako board měl vypadat i mag - v tuto chvíli je vše trochu jinak, ale nikdy neříkej nikdy... Navíc k "seriózním" webům v současné době patří světlé barvy, zatímco opačná část spektra je vyhrazena pro underground. Chápeme, že i když třeba ve Wordu si uživatelé nenastavují tmavý layout, zde na něj byli zvyklí - určitě jim vyjdeme vstříc, ale je to i otázka jednání s vlastníky a nutnost jejich souhlasu.
Takže v podstatě nemáme se současnými reakcemi problém - byly očekávány... a mohlo být hůř