problem s novym pocitacem

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problem s novym pocitacem

Příspěvek od J4REK »

Poridil jsem si novy pc
Procesor E8400
z.deska EP35-DS4
Zdroj 500W fotron2
grafiku gigabyte 4850
disk 320GB SG,500GB WD,640GB samsung
ramm 2GB a-data
po nainstalovani win XP se mi zahadne zacal sekat pocitac a vytuhavat.Vsiml jsem si kdyz jsem vytahl sitovy kabel tak to okamzite zacal se trhat cely pocitac takze jsem sitovku odinstaloval a bylo na chvily po problemu jakmile si ji pocitac zacal hledat ovladac sam tak jsem to vyresil zakazanim v biose.Dalsi vec pri zapnuti orthose ktery bezi asi tak 1,5 minut pocitac vytuhne a neda se snim nic delat.Dalsi problem je se zvukarnou integrovanou ktera mi vubec nedetekuje zadni repra takze vubec nehraji (logitech Z-5500 ).Prosim o radu
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: problem s novym pocitacem

Příspěvek od J4REK »

ted jsem hral COD4+prime95 hra vytuhla po 3 minutach prosik nevite cos stim by mohlo byt.Zkousel jsem trochu taktovat dal jsem 450x9 4Ghz pameti 5,5,5,15 +0,20 a na procesor jsem dal 1,40V a ani to nenajelo do widli
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

i pri defaultu 333x9 napeti nastaveno na default ramky na auto vse + 0,20 pridano tak pri orthosu hned to vytuhne chtel bych radu co bych mel reklamovat procesor nebo desku i grafika se dost zahriva ale asi to vidim na desku s procesorem ani na default to neprojde orthosem tak uz nevim
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Grafikou a processorom to asi nebude. Podla mna na vine bude maticna jelikoz mas problemy aj so zvukarnou a zvukarna je na desce :) ja bych sel reklamovat maticnu desku :wink:
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Teploty sú v poriadku?
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

praveze box ani se nezahraje orthos neprobehne ani 3 minuty a vytuhneto vidim to na reklamaci desky a procesoru a jeste otazka kdyz jsem to kupoval v tsbohemii ve zline osobne mam pravo na vraceni penez nebo by mi mohli vymenit desky za inou i s procesorem pac jak jsem dostal desku tak u toho byl potrhany manual a rekl bych ze tu desku nekdo predemnou uz nekdo mel.Jsem tam byl vcera a pry my nic vymenit nemuzou jen vyreklamovat dekuji za odpoved.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Moze to byt cokolvek...
-skus pameti "a-data" jednu vyber a"v singlu" odskusaj potom druhu...
-prejdi kabely+napajanie komponentov...
-aky mas bios ??je uz novsi co opravuje chyby+kompaktibilitu ...pozri stranky vyrobcu ...
-jak to vypada s driverami otestuj ...http://dup.xpctools.com/
a podla cisla Verze vygogli...
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

ramky jsem odzkousel v bratrovem pc v poho,bios nejnovejsi na ep35-DS4 F4,kabely vsechny zapojeny jak maji byt,jen mam strach jestli tu sestavu utahne ten 500W zdroj forton je to myslim kvalitni zdroj tak by mel jed v poradku.
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

k tej zvukarni.... mam drivery realtek 5.10.0.5559 a vpohode.....
Na MB je to v slote "HDAudio" + na Case.
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

J4REK píše:ramky jsem odzkousel v bratrovem pc v poho,bios nejnovejsi na ep35-DS4 F4,kabely vsechny zapojeny jak maji byt,jen mam strach jestli tu sestavu utahne ten 500W zdroj forton je to myslim kvalitni zdroj tak by mel jed v poradku.
500W Forton stačí ...
Nejspíš to bude deska
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

J4REK píše:...
Na teploty CPU se podívej na CoreTemp ;) To že je chladiš vlažný nemusí nutně znamenat, že se procesor nepřehřívá, stačí, když je teplovodivá pasta špatně nanesena.
Pokud to bude OK, tak je problém v základní desce, nebo neumíš nainstalovat ovladače od zvukovky a sítovky, případně chipsetu.

...
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

ale je zajimave kdyz hraji COD4 2 hodiny na max detaily,crysis atd rozbaluji HDD film ve winraru tak nic vsechno probehne v poradku jakmile zapnu orthos nebo pretaktuju procak na 3,4Ghz tak to okamzite vytuhne treba nestacilo by nekde pridat napeti mam tamsede na normal v biosu nastaveno a v zakladu na procak je nejak 1,225 coz se mi zda cost malo.Kolik bych mel nastavit na nem kdyz bych ho chtel na 3,6Ghz 400x9 voltaze.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

A co chladic CPU? Ak mas origo BOX, tak bych skusil nejaky iny vykonnejsi :wink:
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
J4REK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J4REK »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46649 tento tam mam a normalu teploty 40C pri zatezi 55-63C mam to na default tu frekvence takze 3Ghz
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Tak to je deskou :wink: skus ju reklamovat
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

no 63°C je bych řekl docela dost skus procesor podtaktovat jestli to bude dělat to samé
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

63 je nic... taky bych to typl na základovku... S něma jsou nejčastější problémy :wink:
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

pro intel je mysli doporučene 65 ale pokud má těch 63 třeba jen při zaplem orthosu nebo co to ma tzak při zaplem orthosu a CoD 2 myslím že bude teplota ještě vyšší ten chladič není zase tak silný skusil bych podtaktovat co by to dělalo
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“