Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Delgar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delgar »

Ta Coolermaster 331 nema poklop a neni bila :(

nebo nema nekdo skusenosti s touto skrini?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35298
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

podle me predrazenej kram, zdroj kvalitni nebude a celkove bdna pusobi az moc levnym dojmem, klavirovej lak je sice fajn, ale hned se zaspini. ja osobne bych ji nebral, to radsi tu elite..

je takovej problem prestrikat mechaniku na cerno? lak vyjde na sedesat korun, mozna trochu vic..
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

přesně jak říká tx3rf,mambo nebrat...dával jsem ho minulý rok kámošovi na sestavu a musím říct,že jsem udělal hodně velkou chybu a navíc zdroj LC Power,ten nebrat(akorát nechápu proč TT nedává do té case zdroj od nich a dává tam LC zdroj)...vem nějakou tu Cooler Master Elite a nebudeš litovat...nebo máš ještě možnost koupit Cooler Master Centurion 534 Silver,ale ta stojí 1200kč
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Výběr case

takže potřebuji poradit case s co největším prostorem(ale ne bigtower,protože jsem omezen místem,takže miditower) do 2700kč...uvažoval jsem o Gigabyte 3D Aurora,která mě láká jak zpracováním,tak prostorem(potřebuji hlavně na délku a i na výšku,ať mám kam schovat kabely od zdroje a jelikož půjde o testovací sestavu do této case,tak se tam v ní objeví i nejdelší grafiky na trhu),další adepti na case jsou:Lian-Li PC-7 B Plus,Gigabyte Poseidon,Gigabyte iSolo,Aerocool Bay Dream,TT Armor Junior
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

můžu doporučit Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx celkem pěkná a kvalitní case :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55980
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

já napsal TT Armor,ne Armor+ :baa: ale ok,díky za snahu
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

mě se tahle verze líbí víc než obyčejný Armor,ten mi přijde celkem hranatý,ale je to o vkusu,já jen že tento sem viděl na vlastní oči a líbil se mi,tak sem to sem hodil :) navíc tenhle je celkem novinka a ten futuristický design :up:
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

na armor i auroru kasli, aurora je kratka, hlavne klasicka 3D, ta je akorat na desku a tim to hasne, 570 je delsi, ale zase priplacet za to.. Dlouhy jsou chieftecove, do nich narves vsechno, zalezi, jestli ti jde o design, kabely nak poresis.. ja to zmak, ale slo by to asi este lip si mylsim. Hlavne je to kvalita za maly penize, sou to middle towery akorat delsi :-) Nebo pak muzes bigtowera.. Zadny kolotocarny :wink:

E: a aurora je na vejsku, jak nektery bigtowery :wink: nad desku nacpes skoro dva zdroje..
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

PC-A17 by bolo ideal - ale je vysoko nad limit. Lancool K12 by sa do limitu asi zmestilo, ale este nie je na trhu. U PC-7 su uz na hlinik dost tenke plechy, takze sa nejakym vibraciam pri "silnejsich" diskoch neubranis.
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Já ti jen řeknu že jsme přecházel z bigtoweru AOpen H700C (chieftecy sou to stejný) na Auroru 570.
Co mě k tomu vedlo? Hlavně kvalitní proudění vzduchu uvnitř, chieftec aopen apod maj jen 80mm, musíš vyřezat otvory abys dopředu dostal 120mm
(to jsem dělal i já). Ale stejně nej problém je teplo dostat ven, a to měl aopen "jen" 2*80 vzadu a s tím nic neuděláš, řezat bočnici se mi nechtělo,
ted s aurorou tj pohádka. Krom toho i místa kolem mobo je neskutečně moc.
Čili já doporučuji.
ntb alzabook/rtx3070
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

tnema píše:Já ti jen řeknu že jsme přecházel z bigtoweru AOpen H700C (chieftecy sou to stejný) na Auroru 570.
Co mě k tomu vedlo? Hlavně kvalitní proudění vzduchu uvnitř, chieftec aopen apod maj jen 80mm, musíš vyřezat otvory abys dopředu dostal 120mm
(to jsem dělal i já). Ale stejně nej problém je teplo dostat ven, a to měl aopen "jen" 2*80 vzadu a s tím nic neuděláš, řezat bočnici se mi nechtělo,
ted s aurorou tj pohádka. Krom toho i místa kolem mobo je neskutečně moc.
Čili já doporučuji.
u 570 je to o necem jinym, ale stejne si mylsim, ze ma aurora spatne vyresenej kos na disky, k ostatnim komponentam neprojde temer zadnej vzduch, protoze zustane v kosi.. to bych videl jako hlavni problem.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2tx3rf:o proudění vzduchu uvnitř case mi ani zase tak nejde,protože mám věčně oddělanou bočnici
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

tx3rf píše:..
nej problém je dostat teplý vzduch ven ze skříně, ten 1*120mm in se stará o hdd, a né dostat studený dovnitř, tak jsem to myslel, a to aurora plní na jedničku.

Jinak v předcházející skříni bylo fakt pekelně málo místa, při manipulaci někdy fakt děs,
"BS" chieftecy apod neber v potaz vůbec.
ntb alzabook/rtx3070
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

tnema píše:nej problém je dostat teplý vzduch ven ze skříně, ten 1*120mm in se stará o hdd, a né dostat studený dovnitř, tak jsem to myslel, a to aurora plní na jedničku.

Jinak v předcházející skříni bylo fakt pekelně málo místa, při manipulaci někdy fakt děs,
"BS" chieftecy apod neber v potaz vůbec.
samozrejme, v aurore s teplym vzduchem neni problem, je tam dokonce takovej podtlak, ze kdyz prilozis papir k ty perforaci na bocnici, tak ho to tam urzi, coz o necem svedci, ale novy chiefove maj 120mm vetrak vzadu + zdroj + na hore, takze tam o odvod tepla nouze neni, pak uz spis zalezi na tom, jakej je celkovej design a prostor mezi zdrojem a MB, to uz je individualni vyber, v levnejsich skrinich bych nesel prave pod uroven chieftecu u kterejch si ale myslim, ze zpracovanim mirej mnohem vejs a nedaj se srovnavat s nalestenejma stylovkama typu TT do dvou tisic korun.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2tx3rf:upřímně to řeknu,že mě se ani moc cheify nelíbí,protože jsou všechny na jedno brdo

takže zbylí adepti:Gigabyte 3D Aurora,Gigabyte iSolo a Aerocool Bay Dream
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

BS, jasny, vsak ja netvrdim, ze se ti musej libit :wink:

avsak, jak chces resit misto v ty klasicky aurore, porad si nerek, jestli myslis tu starou auroru s kulatym predkem, nebo 570 verzi.. Do ty starsi toho zas tolik nenarves, protoze tam fakt hodne mista na grafiku neni a myslim, ze s takovou 3870 X2 bys mel problem, uz nacpat tam 88GTX byl velkej problem
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

tak jsem porovnával místo v 3D Auroře a 3D Auroře 570 a u starší tam je fakt o dost méně místa na grafiku :( 570 je sice cenou trochu výš než stará,ale možná že bych na ní nakonec připlatil nebo teda co mi spíš navrhujete?bude ten Lian-Li PC-7 B dobrý na délku?

//EDIT:ještě mě trochu zaujal Lancool K1
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Blue Storm píše://EDIT:ještě mě trochu zaujal Lancool K1
Mna zaujal Lancool K12, ale:
1) nie je este dostupna
2) je to kopia mojej PC-A17 s dvierkami a troskou kovu namiesto hlinika :-D.
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

Pomalu začínám přemýšlet o novém počítači a kupodivu jsem se zarazil u skříně. Požadavek je USB + Firewire + front audio vepředu nahoře, žádné LED a rozhodně plná bočnice. Cena není až tak podstatná. Zběžne jsem proběhl eshopy a vychází mi z toho jediné řešení Thermaltake VD3000BNA.

Mám fakt tak exotické požadavky, nebo někde něco přehlížím?
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PersonalComputer »

Tak já mám Coolermaster Stacker 830 a ten má nahoře čtyři USB (dvě na stropě skříně a další dva na čele - kde je i firewire konektor a výstup pro headset je tam taky. LED předpokládám nemusíš zapojovat, nebo stačí vyměnit větrák.Svítí i tlačítka reset a power což mi ovšem příjde vesměs praktické a pokud budeš mít case pod stolem jako já ani tě to trápit nemusí. Bočnice je síťovaná ale nic přes ní prakticky není vidět - koneckonců tahle skříň je sama o sobě velký chladič. O trochu umírněnější je skříň Cosmos stejné značky nesmí ovšem jít o Cosmos S, ta je zase vybavená pletivem. Pokud peníze nejsou problém zalov ve výsostných vodách firmy Lian Li. Hliník, hliník nic než hliník, až na řadu ArmorSuit žádná světýlka, jen strohost... Jejich dceřiná firma vyrábí Laancol K12 (viz výše) který také vypadá pěkně a asi bude lacinější protože je z ocele ne hliníku. Thermaltaku bych se vyhnul, dříve dělali pěkné skříně a nebyly zlé (měl jsem Soprano)dnes mi však příjdou že se až moc podřizují vkusu (mladších) náctiletých a už to není ono.

Takže pokud chceš trochu nezvyklejší střih skříně podívej se na Coolermaster Cosmos,pokud chceš všechno na vrchu a nevadí li pletivo primárně uzpůsobení pro co nejlepší chlazení vzduchem tak na Stacker řady 830+ (830/830EVo/831/832) liší se vesměs tvarem dveří a počtem ventilačních otvorů či Cosmos S. Dáváš li však přednost decentnímu designu podívej se na skříně značky Silverstone, Lian Li nebo z těch o něco levnějších ne však snad o tolik horších Antec P180/181.
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“