Nastaveni hodnot teploty pro automatickou regulaci otacek

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
lexicon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nastaveni hodnot teploty pro automatickou regulaci otacek

Příspěvek od lexicon »

Zdravim,

mam grafarnu GF 8800GTS s jadrem G92, pouzivam Visty 64bit + ForceWare 177.83 + RivaTuner 2.09.

V automaticke konfiguraci otacek vetracku v RivaTuneru se mi vypisuje nastaveni maximalni teploty T high na 85°C ale chtel bych tuto teplotu snizit cca. o 10°C, protoze nektere narocne hry mi nejspis kvuli preehrati GK po delsi dobe hrani restartuji pocitac a ja se nechci vzdat pretaktovani a zaroven automaticke regulace podle teploty. Je nejaky zpusob jak tuto hodnotu zeditovat aby se na tuto teplotu uz GPU nemohlo dostat?(nevim jestli je to dobre ale v RivaTuneru mi to nejde)

Vetrak na karte zvlada na manualni 100% nastaveni az nejakych 1600 ot/min, ale ja ho v diagnostice nikdy nevidel jet rychleji nez na 950 ot/min pri automatickem nastaveni a to uz na GPU bylo nejakych 82°C.

Obrázek
Obrázek

Chtel jsem se pokusit utilitkou NiBiTor 4.4 prepsat primo BIOS karty ale ten mi to nenacetlo s chybvou hlaskou o nemoznosti nacteni nejakeho ovladace.

Predem diky za rady a pokud uz se tu stejna vec resila tak me prosim nekamenujte za duplicitni vlakno. :)
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nastaveni hodnot teploty pro automatickou regulaci otacek

Příspěvek od Pavel.P. »

Výrobce by měl dodávat ke grafické kartě software, který by to měl umožnit. Pokud ne, a nejde ti ani rivatuner, tak můžeš šáhnout k přehrání biosu z jiné karty s jádrem G92 a referenčím chladičem. Pokud se nemýlím, tak se bios přepisuje hexa-editorem.

...
lexicon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lexicon »

Uz jsem na to prisel. Musi se to nastavit pres registry, parametr AutoFanSpeedControl se musi nastavit na 3 a pak se odemknou vsecky hodnoty pro editaci. Defaultne je to zamceny aby si to neznali uzivatele nenastavili spatne a pak se nedivili ze maj odkourenou grafarnu...

Ale presto dik za radu... :wink:
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

ja mam Geforce 8600 GTS a v rivatuneru mi ide cez lowlevel fan nastavenie nastavit na 100 percent vetrak ... aj pocujem ze ide naplno ale iba chvilku a potom ho asi pravdepodone nejaky teplotny radic na karte opat po 2 sekundach vrati na vlasne hodnoty..... a neviem ako to urobit napevno ... to horne natavenie "AutoFanSpeed control" u mna neotvori tu ponuku co vam viz

ovladace 175.19+RT 2.09
Obrázek
lexicon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lexicon »

Jediny co me napada je stazeni driveru ForceWare 177.83. Je mozny ze s tema ovladacema co mas nahrany treba RivaTuner v tomhle smeru nespolupracuje. Ale fakt jenom hadam...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“