mam grafarnu GF 8800GTS s jadrem G92, pouzivam Visty 64bit + ForceWare 177.83 + RivaTuner 2.09.
V automaticke konfiguraci otacek vetracku v RivaTuneru se mi vypisuje nastaveni maximalni teploty T high na 85°C ale chtel bych tuto teplotu snizit cca. o 10°C, protoze nektere narocne hry mi nejspis kvuli preehrati GK po delsi dobe hrani restartuji pocitac a ja se nechci vzdat pretaktovani a zaroven automaticke regulace podle teploty. Je nejaky zpusob jak tuto hodnotu zeditovat aby se na tuto teplotu uz GPU nemohlo dostat?(nevim jestli je to dobre ale v RivaTuneru mi to nejde)
Vetrak na karte zvlada na manualni 100% nastaveni az nejakych 1600 ot/min, ale ja ho v diagnostice nikdy nevidel jet rychleji nez na 950 ot/min pri automatickem nastaveni a to uz na GPU bylo nejakych 82°C.

Chtel jsem se pokusit utilitkou NiBiTor 4.4 prepsat primo BIOS karty ale ten mi to nenacetlo s chybvou hlaskou o nemoznosti nacteni nejakeho ovladace.
Predem diky za rady a pokud uz se tu stejna vec resila tak me prosim nekamenujte za duplicitni vlakno.