JAKÝ LCD???

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

JAKÝ LCD???

Příspěvek od FERRO »

Chtel bych jsi koupit nejáký LCD monitor ale nevím jaký.
Používám PC na hry, filmy.. a z normálního monitoru už mi bolí pěkně oči :( a chtěl bych nějakou 17
Jinak můj momentální monitor je IBM P70 s trinitron obrazovkou
PC: CPU Intel i9 9900k, MB MSI Z390 Tomahawk, RAM Crucial
Ballistix Red 32GB , GPU GeForce GTX 1070, HDD Samsung 970 EVO PLUS, zdroj SEASONIC 850W
NTB: Asus K73S CPU
Tel: Samsung Galaxy S10+
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Zalezi taky na tom kolik muzes do toho vrazit. Ja bych Ti doporucil Acer AL1721hm http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25891
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FERRO »

no vypadá slušne!jěšte jsem přemýšlel o AOCL721A.
Beru to podle testu v LEVELU.
Ctěl bych tak do 15k
PC: CPU Intel i9 9900k, MB MSI Z390 Tomahawk, RAM Crucial
Ballistix Red 32GB , GPU GeForce GTX 1070, HDD Samsung 970 EVO PLUS, zdroj SEASONIC 850W
NTB: Asus K73S CPU
Tel: Samsung Galaxy S10+
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Když uř jsi u AOC tak já mam AOC LM 729 a je super.Hraju hry a koukam na filmy a na satelit a nevidím žádnou chybu tak ti ho doporučuju.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FERRO »

Dzin píše:Když uř jsi u AOC tak já mam AOC LM 729 a je super.Hraju hry a koukam na filmy a na satelit a nevidím žádnou chybu tak ti ho doporučuju.
A kolik stak stojí?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

ManchesterUnited píše:Zalezi taky na tom kolik muzes do toho vrazit. Ja bych Ti doporucil Acer AL1721hm http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25891
Já bych ho doporučil také :)
Je to prakticky nástupce LCD, které mám já.
Skvělé parametry za dobrou cenu.
BTW: Podle mě jsou obecně LCD Acer nej v poměru cena/výkon
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

FERRO píše:
Dzin píše:Když uř jsi u AOC tak já mam AOC LM 729 a je super.Hraju hry a koukam na filmy a na satelit a nevidím žádnou chybu tak ti ho doporučuju.
A kolik stak stojí?

Jak kde,kolem 15000Kč i s DPH.Má DVI výstup vestavěný repro otočnej i o 90° třeba když děláš grafiku nebo serfuješ se to hodí.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Jěště si neuved do kolika peněz ale pokud maš na Eizo tak určitě Eizo ale jiak bych asi šel do Acer. Aoc nemam rád (nevim proč).
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Jaky LCD? ZADNY LCD! Realne dnesni LCD placky nedoporucuji a jeste nejaky ten patek doporucovat nebudu. Proc?

Slusny obraz je pouze v nativnim rozliseni LCD, cokoliv jineho je interpolovany rozmazly hnus. Pokud budes chtit hrat hry v necem jinem nez je nativni rozliseni, tak mas sice zdarma "full screen antialias" ale jaxi nechtene... :?

Vsechny panely co jsem videl maj divnej obraz hlavne v hodne tmavych odstinech - nevim jak to popsat,. proste nekde kolem cern je to jaxi uz bez dynamiky = nedokazu si predstavit ze bych na LCD hral treba Thiefa nebo neco jineho "ponureho" :x

Odezva LCD je solidni jedine papirove - zajimave je ze aktualne LCD panely sice zvladaj zmenu z ciste bileho na ciste cerny bod za "x" milisekund, ALE zmena treba ze sedeho bodu na o neco malo tmavsi sedy bod trva PODSTATNE dyl! U hodne rychlych pohybu to vadia JE videt, ne ze ne.

Velke plus u LCD je velmi prijemny obraz v nativnim rozliseni v klasickem desktopu - proste pracovat na tom ve Widlich, mit to v kancelari je OK. Ale NENI to ok jako univerzal na doma kde to musi slouzit i na hrani her atd.

na druhou stranu me vyrobci LCD panelu se*ou tim ze davaj na MALE panely prilis VYSOKE rozliseni - proste na 15" LCD je 1280x1024 a vyssi rozliseni PRILIS - text je sice samozrejme krasne ostrej, ale prilis drobnej, neni to ergonomicke, at si tvrdi kdo chce co chce - ja chci sedet u monitoru jaxem zvyklej = cca. 1m od nej, a ne abych drhnul nosem o nej aby jsem precetl co tam je (ok, prehanim, ane napr. manzelka ma spatny zrak = LCD monitory jsou pro ni kvuli tomuhle absolutne nepouzitelne :evil: )

Proste dokud se nevymysli neco co odstrani vyse uvedene nedostatky (coz pochybuji, hlavne problem s fixne danym rozlisenim neniu nejak rozumne resitelny) tak mi domu LCD nepachne.... :x

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tak podobny thread uz tady byl a neni treba se hadat znovu, ale vetsina tvych argumentu uz je dneska opravdu mimo :wink:
Samozrejme pokud ti LCD "vadí" tak si ho nekupuj, ale zkus se taky nejdriv na nejaky poradny podivat a mit ho par dni doma :roll: CRT znovu domu ??? Nikdy !!
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

To: Lucifer

Zaspal jsi dobu.
Asi jsi na vlastní oči kvalitní LCD přes DVI nikdy neviděl.
Já používám LCD více než rok. I non nativní rozlišení je naprosto v pohodě.
Sice většinu her hraji v 1280x1024, ale i např. v 800x600 vypadají dobře.
Jemně rozmazané hrany písem či grafiky je samozřejmě vlastnost všech LCD i v Noteboocích.
Odezva 16ms také naprosto stačí. Navíc v nativním rozlišení 100% ostrost obrazu.

Klady a zápory LCD a CRT řešeny mnohokrát. A musím říct že klady u LCD několikanásobně převažují.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
30dd
Nováček
Nováček

Příspěvek od 30dd »

a co tak Prestigio P174 mam ho a kvalita obrazu je skvela pozeram na nom filmi a hrajem hry.Ma 16ms ,digitalny vstup a atdi
FERRO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FERRO »

vím o nevyhodách LCD ale z normálního CRT mi už po chvili bolí oči tak chci něco lepšiho protože jsem na PC skoro furt a nechi nosit brejle :-D
jinak asi pujdu do toho Acer AL1721 akorat by mě zajímalo který
je jich dost druhů: hm..
M@rtin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od M@rtin »

kdyz bysme dejme to mu dali vedle sebe ten LCD Acer a CRT treba LG a spustilli na tom nejakou 3dakcni hru tak se ptam:
bude ten rozdil nepatrny nebo to bude znat ?
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Butch píše:To: Lucifer

Zaspal jsi dobu.
Asi jsi na vlastní oči kvalitní LCD přes DVI nikdy neviděl.
Já používám LCD více než rok. I non nativní rozlišení je naprosto v pohodě.
Sice většinu her hraji v 1280x1024, ale i např. v 800x600 vypadají dobře.
Jemně rozmazané hrany písem či grafiky je samozřejmě vlastnost všech LCD i v Noteboocích.
Odezva 16ms také naprosto stačí. Navíc v nativním rozlišení 100% ostrost obrazu.

Klady a zápory LCD a CRT řešeny mnohokrát. A musím říct že klady u LCD několikanásobně převažují.
Souhlasim s Butchem. Sice LCD zatim nemam doma, ale u kamose sem na tom paril CS 1.4 po siti a ze by byl nejakej rozdil mezi CRT sem nepostreh. A to jsme na tom hrali par dni :-D
Proste LCD je super. Tata ted bude mit novej komp a dostane k tomu LCD takze vam napisu sve dalsi postrehy :-D
Az si nasetrim cca 16000,- tak jdu do LCD taky :lol: Nebo spis az se mi rozbije stavajici, to dlouho trvat nebude :lol: jinak mu pomuzu :D

Abych nepsal samy OT tak bych doporucil ten Acer co sem psal nazacatku threadu. Podle me jsou super LCD od Aceru a Eizo.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
M@rtin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od M@rtin »

kdyz si clovek na tom bude hrat hry, poustet filmy atd. Bude hrat ty nejnarocnejsi hry typu Doom 3, half life 2, tak zvladne to ten Acer bravurne jako CRT ? Tam je jednoducha odpoved ANO/NE
ja s tim nemam zkusenosti, budu si komp kupovat teprve, aby pak clovek az po koupi zjistil, dyt to nezvlada jako CRT a to jsem za to dal 16000 atd. :-D
Ostrosvist
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ostrosvist »

Ake je to nativne rozlisenie? Kde sa pripadne nastavuje?
MSI KT6 Delta FISR, Athlon XP 2400+, Zalman CNPS6000-AlCu, 256 DDR OCZ CL2, ATI Radeon 9700, Seagate HDD 120GB 7200ot. 8MB cache, Audigy 2 ZS, Genius VideoWonder PRO III, Fortron FSP350-60PN(PF) 350W, CD-RW Asus CRW-5232AS, DVD Pioneer 120S, mon. LCD 15" EIZO L367
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Poďme naspäť na stromy!

Příspěvek od NANAO »

To Ostrovid:

Musím priznať ,že ti humor nechýba.
Marcelino
Začátečník
Začátečník

Re: JAKÝ LCD???

Příspěvek od Marcelino »

FERRO píše:Chtel bych jsi koupit nejáký LCD monitor ale nevím jaký.
Používám PC na hry, filmy.. a z normálního monitoru už mi bolí pěkně oči :( a chtěl bych nějakou 17
...
...no tak to mame rovnaky problem, ale ja mam trosku presnejsie poziadavky:
nevyhnutne musi splnat: 17",DVI,otocny o 90st, 25ms a lepsi, bez reprakov
dalsia ale uz nie tak podstatna poziadavka je cierne(tmavosede) prevedenie a tenky ramcek, podla moznosti rovnako hruby po celom obvode, nech to vyzera slusne aj otocene o 90st 8)
Asus K8V-XE; Sempron64 2800+@2GHz; pasiv Tt SilentTower, 2x512MB DDR400; MSI X1950Pro Pasiv; WD SE16 250GB SATAII stiseny v Scythe SQD-1000; Teac DV516D; Teac W552; DVDRW Samsung183A Sata, SeasonicS12 380W, Noctua NF-S12@5V, Eizo L568;...
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Kup si třeba tady to http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=45101 splnuje to všechna tvoje kriteria.
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“