Ehm... ano. Mít podobnou "zásuvku" s (opačnýma) konektorma na druhé straně by bylo jistě lepší. Dokonce by to bylo takřka perfektní! To už je ale jen otázka věnovaného usílí a šikovnosti. Pořád ale zdůrazňuju, že mi jde o myšlenku "šoupnout PC pryč z místnosti". Proč se třeba v obchodech neprodávají běžně nějaké odhlučňovací kity na tomdle principu? Dvě zásuvky a klubko kabelů s konektorama... bylo by to totálně nejlacinější a nejúčinější vyřešení problémů s chlazením a hlukem.Woyta píše:Na druhe strane zdi to taky neni zrovna idealne vyreseno.
Vtipné a absolutně nejtižsí chlazení PC
Moderátor: morke
- Wyvern
- Nováček

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vtipné a absolutně nejtižsí chlazení PC
TO Wyvern: Coz o to, takovy napad asi melo vice lidi, ale ty jsi prvni u koho vidim, ze jej skutecne provedl a to ti budiz pochvalou!
Coz tohle reseni posila do rise predrazenych zbytecnosti (cti: picovin)
Chovejte se sebearogantneji, tohle je proste nejlevnejsi utiseni pc, jake je mozne. Nepocitam pripad, kdy budes muset koupit vedle sveho pozemku parcelu, abys mohl pristavit vedlejsi mitnost.
No to je sice elegantni reseni, ale! Ten pocitac je tak slaby, ze uz to neni ani na kancelarskou praci a navic:Woyta píše:Jde o dost starou vec a existuji lepsi reseni.
http://programujte.com/index.php?akce=c ... a-zasuvka-
Kód: Vybrat vše
Za najlacnejšiu verziu zaplatíte okolo 11 000 Sk, za ten najvýkonnejší približne 18 500 Sk.Ano vsechno co pises je pravda. Ale vsechno tohle musis koupit a bude to stat tisice. Jeho reseni stalo tri stovky. I bohaty clovek nemusi rozhazovat za naproste zbytecnosti. Asi jsi byl vychovan jinak.. Zatim je to jen tak pohozene, jsem si ale jist ze to upravi do konecne podoby.Woyta píše:Mechaniky se napriklad resi pomoci USB.
Klavesnice a mys bezdrat atd.
Tve reseni je dost "prasacke" a podle vystupu co vidim se nejedna o zadny trhac asfaltu tudiz by sel chladit pasivne a dokonale odhlucnit.
Chovejte se sebearogantneji, tohle je proste nejlevnejsi utiseni pc, jake je mozne. Nepocitam pripad, kdy budes muset koupit vedle sveho pozemku parcelu, abys mohl pristavit vedlejsi mitnost.
- Woyta
- Středně pokročilý

Kdo rika ze to ma koupit.
Jen ukazuju jak to muze vypadat.
Nejlevnejsi IDE/SATA to USB adapter sezenes kolem 300kc. A je to docela sikovna vecicka.
Pasivni chlazeni tohohle PC by nebylo extremne drahe jak pises.
Bohatej teda rozhodne nejsem. Ale kdyz uz neco delam tak at to nejak vypada.
Osobne bych takovouhle diru ve zdi nenechal. (hmyz z garaze, unik tepla, atd )
Jen ukazuju jak to muze vypadat.
Nejlevnejsi IDE/SATA to USB adapter sezenes kolem 300kc. A je to docela sikovna vecicka.
Pasivni chlazeni tohohle PC by nebylo extremne drahe jak pises.
Bohatej teda rozhodne nejsem. Ale kdyz uz neco delam tak at to nejak vypada.
Osobne bych takovouhle diru ve zdi nenechal. (hmyz z garaze, unik tepla, atd )
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- slax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
v podstate si pc nijak neodhlucnil.. jen si ho dal dostatecne daleko aby nebylo slystet.. problem si tim vyresil.. ale
pc ti furt stejne rve..
MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
- Wyvern
- Nováček

-
...aneb účel světí prostředky, že?slax píše:v podstate si pc nijak neodhlucnil.. jen si ho dal dostatecne daleko aby nebylo slystet.. problem si tim vyresil.. alepc ti furt stejne rve..
Jinak ten IDE/SATA to USB se mi docela líbí, konečně konstruktivní návrh!! A Woyto, díra už je zadeklovaná, hmyzu a úniku tepla se bojím asi tolik co pádu meteoritu.
- RaGeBbit
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dobrá práce.
Také jsem přemýšlel o nekonvenčním chlazení a napadlo mě následující: Utěsnit pc, nechat 1-2 díry s prachovým filtrem a zezadu připojit nějaké objemnější odsávání, které by vedlo pryč z místnosti. Šlo mi dost o to, aby mi pc v létě nedělalo v pokoji větší saunu, než tam je. Ale nevím, jestli by velký větrák byl dost daleko, aby nebyl slyšet, navíc je to pěkná vocasovina. Díra na pár kabelů je přece jen lepší řešení.
Těším se na další fotky, něco se vzhledem toho zásuvkového pc by neměl být problém.
Také jsem přemýšlel o nekonvenčním chlazení a napadlo mě následující: Utěsnit pc, nechat 1-2 díry s prachovým filtrem a zezadu připojit nějaké objemnější odsávání, které by vedlo pryč z místnosti. Šlo mi dost o to, aby mi pc v létě nedělalo v pokoji větší saunu, než tam je. Ale nevím, jestli by velký větrák byl dost daleko, aby nebyl slyšet, navíc je to pěkná vocasovina. Díra na pár kabelů je přece jen lepší řešení.
Těším se na další fotky, něco se vzhledem toho zásuvkového pc by neměl být problém.
PC_1: GA-EP45-DS3, Intel C2D E7400, nVidia 9600GT, 2x2048M DDR2 800MHz CL4 A-DATA/EE, Fortron 400W BlueStorm.
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz