Kam smeruje vyvoj modernych entry-level DSLR?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Čo si o tom myslíte, bude tu s nami (v triede entry-level DSLR) zrkadlo, nebude?

Zrušia
4
25%
Nezrušia
12
75%
Mám inú víziu... (bližšie v diskusii)
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 16
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Kam smeruje vyvoj modernych entry-level DSLR?

Příspěvek od crashPC »

no, to zní dobře, jen to udělat. Občas mám pocit že výrobci mají nějaké lidk kteří to čtou :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Myslím, že ve všech oborech je to obdobné - nikdo se nesnaží mermomocí přicházet s něčím extrémně inovativním, protože to je obvykle drahé na výrobu a navíc zavedení nějaké nové (byť potenciálně lepší) metody nemusí znamenat úspěch, protože metoda tradiční, která je na trhu už mnoho let, je dlouhodobě optimalizovaná, permanentně vylepšovaná a ždímaná až na hranice svých možností - na rozdíl od metody nové, která tohle má před sebou (např. bayerova maska vs. plnobarevné senzory).

Takže většina výrobců bude mít v labech super technologie a featury, ale do produktů nebudou integrovány, dokud to nebude nutné (tzn. dokud konkurent nevydá výrazně lepší produkt, jehož překonání by standardní cestou nebylo možné, nebo dokud někdo z konkurentů s vydáním nové technologie nepřijde sám a bude nutné jeho feature-set dorovnat).
Nejlepší moderátor ve výslužbě
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

takovejhle přístup nemám rád. ale nenadělám nic.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Tak to tu máme, 50D oficiálně, a ještě "směska" s názvem 18-200 IS...

Ta 50D, rozlišení, pěkný, iso, super. A dál? No fuj :). Zase displej jako kráva, a ještě ten podivnej face-lift. Můj pocit z 50D je, že se mi konečně začíná líbít i 40D. Doufam že 5D mkII na tom bude líp, a že tímhle směrem nebudou směřovat také 1D... Bych pak neměl na co slintat :lol:
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Viděl jsi samply na ISO100? Z webu nějak zmizely (nebo jsou jinde), ale je to mazanice jak z kompaktu. Nechápu smysl 15M, když reálné množství obrazové infromace odpovídá tak polovičnímu rozlišení...
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

nn, neviděl. Tak jestli neostrost, tak to bude chtět sklo (nechápu proč dělaj 12mpx, a lidi k tomu kupujou 18-55 non-IS, a myslej si, jakou udělaly díru do světa). Ale pokud rozpatlanej obraz, tak to nebude to pravý ořechový...

Koukam na oficiální fotky z něj, a to ISO100 (17-55/2.8 ) není... Teď se mi načetl střed obrázku, tak rapidně měním názor. Příjde mi to jako když nechám nějakej program automaticky odšumit a doostřit, a vyhodí mi to takhle rozpatlanej obraz. Jinak ISO1600 není tak špatný, skoro vůbec nešumí. Ale rád bych viděl ISO3200 a 6400, ty by se vpraxi dobře hodily :)

cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Je to jen hra s pixely. Pentax má něco přez 14Mpx tak Canon musí také. Každý "profesionál" je potřebuje a ví že "víc pixelů víc fotky" ... .

No, ale na druhou stranu jsou tam vylepšení, ale rozhodně to není důvod proč čekat s nákupem, nebo dokonce upgradovat z 40D.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Mně připadá, jakoby se všichni soustředili na ISO1600 a výš, snažili se vytěžit maximum z vysokých ISO, ale ISO100/200 snad vypadá čím dál hůř. Není divu, když se naprostá většina recenzí zaměřuje na šum a jeho potlačení. A zákazníci, kteří stejně na koncertech a v klubech nefotí (nebo maximálně jednou, aby si to vyzkoušeli) podle toho vybírají foťák, který stejně nakonec používají při ISO100-400…
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

cabman píše:upgradovat z 40D.
Ani z 30D...

no-X - asi tak, jde prostě o to, zpřístupnit to ostatním, co něvěděj o co jde. Takže to automaticky odšumuje, a to všechno. Pokud vím, tak můj 30D, má možnost taky odšumění vyšších iso, ale jede až na ty nejvyšší hodnoty, a navíc si to musim zapnout v cfn, a to i iso 3200 sem si musel zapnout :). Tohle snad bejt u 50D, tak ti uživatelé ztoho zešílí :)

Je to to samé, jako před 20ti lety. SLR slavily svůj úspěch, a začali je kupovat amatéři. Díky tomu, že se na trhu byly stále zrcadla od ZENIT za pár korun, a Praktica šla s cenou taky dolu. Takže si pak lidi koupily rodinej foťáček Praktica, řad MTL, sklo si rovnou dopřáli Carl Zeiss Jena, a nakonec na foťák vyfotily jen jeden kinofilm.

Takže výsledek? Lidé si koupěj "namakaný" tělo, ale objektiv neřešej, a skončej u 18-55...

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

no vidíte. já třeba fotím potemělé akce zevšeho nejvíc...
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

no-X píše:Mně připadá, jakoby se všichni soustředili na ISO1600 a výš, snažili se vytěžit maximum z vysokých ISO, ale ISO100/200 snad vypadá čím dál hůř. Není divu, když se naprostá většina recenzí zaměřuje na šum a jeho potlačení. A zákazníci, kteří stejně na koncertech a v klubech nefotí (nebo maximálně jednou, aby si to vyzkoušeli) podle toho vybírají foťák, který stejně nakonec používají při ISO100-400…
Souhlas, recenze které staví na šumu mě štvou. Citlivost je dalším, částečně, reklamním tahákem pro manlase - je to pro ně jednoduché (čím vyšší číslo tím líp) a snadno pozorovatelné (šup tam je nebo neni). Jenomže dnešní snímače jsou při "normálním" zvětšeních ok včechny, ale tupci potřebují údaj který porovnávat. Tím nesnižuji váhu tohoto parametru - chápu že pohybující se věc za tmy vyžaduje určitá opatření. Jen mi to občas připadá jak "malý pen*s, velké ISO".

Já využívám i ISO3200, ale jen když fotím rybičky v potemělém akvárku ... .

//to JvtDeSiGn: já automatické odšumění vůbec nepoužívám ani na 3200 - i na jpg přímo z fotoaparátu (40D) mi šum nepřipadá nějak extrémní. Zapíná se to v těch speciálních funkcích.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

http://www.dpreview.com/news/0808/08082 ... viewed.asp
Nikon D90 -> DSLR co natáčí až 720p videa.
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Sinpa - včera sem na to taky koukal, ztoho sem měl dost :lol:

cabman - "malý pen*s, velké ISO", určitě to nebude jen o ISU :)

ještě to ISO, když chceš víc než 3200, tak foťit do rawu a na úkor se to dá kdykoliv vytáhnout, a máš to klidně jako ISO6400.

k odšumování, záleži na fotkách, někde to vadí, někde ne. Někdy na zmenšeninách nechávam klidně to ISO3200, ale jindy zase třeba odšumuju i takový ISO800.

Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Ja jsem asi posahanej, ale odsumuju i ISO 200 :oops:
.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to jsi opravdu pošahanej, nebo máš olympus :D
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

crashPC píše:to jsi opravdu pošahanej, nebo máš olympus :D
Vsaď se že má Canon :razz: :wink:
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

450D :) jsem na ten sum vazne alergickej a cim lepsi LCD, tim je videt vic :x
Pravdou je, ze oproti byvalemu Olympusu to je jako nebe a dudy
.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Holda píše:Ja jsem asi posahanej, ale odsumuju i ISO 200 :oops:
tak když fotka putuje do fotobanky, tak taky občas vyžehlím tu dvoustovku :)

no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Já podle toho, kdy je třeba. Foveon šumí, jak se mu zachce. Někdy ISO800 nechám být, jindy neat image používám na ISO100 :)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

... a nakonec všichni žvejkaji o ISO a šumu :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“