Kam smeruje vyvoj modernych entry-level DSLR?
- crashPC
- Mírně pokročilý
Re: Kam smeruje vyvoj modernych entry-level DSLR?
no, to zní dobře, jen to udělat. Občas mám pocit že výrobci mají nějaké lidk kteří to čtou
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- no-X
- Středně pokročilý
Myslím, že ve všech oborech je to obdobné - nikdo se nesnaží mermomocí přicházet s něčím extrémně inovativním, protože to je obvykle drahé na výrobu a navíc zavedení nějaké nové (byť potenciálně lepší) metody nemusí znamenat úspěch, protože metoda tradiční, která je na trhu už mnoho let, je dlouhodobě optimalizovaná, permanentně vylepšovaná a ždímaná až na hranice svých možností - na rozdíl od metody nové, která tohle má před sebou (např. bayerova maska vs. plnobarevné senzory).
Takže většina výrobců bude mít v labech super technologie a featury, ale do produktů nebudou integrovány, dokud to nebude nutné (tzn. dokud konkurent nevydá výrazně lepší produkt, jehož překonání by standardní cestou nebylo možné, nebo dokud někdo z konkurentů s vydáním nové technologie nepřijde sám a bude nutné jeho feature-set dorovnat).
Takže většina výrobců bude mít v labech super technologie a featury, ale do produktů nebudou integrovány, dokud to nebude nutné (tzn. dokud konkurent nevydá výrazně lepší produkt, jehož překonání by standardní cestou nebylo možné, nebo dokud někdo z konkurentů s vydáním nové technologie nepřijde sám a bude nutné jeho feature-set dorovnat).
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- crashPC
- Mírně pokročilý
takovejhle přístup nemám rád. ale nenadělám nic.
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to tu máme, 50D oficiálně, a ještě "směska" s názvem 18-200 IS...
Ta 50D, rozlišení, pěkný, iso, super. A dál? No fuj . Zase displej jako kráva, a ještě ten podivnej face-lift. Můj pocit z 50D je, že se mi konečně začíná líbít i 40D. Doufam že 5D mkII na tom bude líp, a že tímhle směrem nebudou směřovat také 1D... Bych pak neměl na co slintat
Ta 50D, rozlišení, pěkný, iso, super. A dál? No fuj . Zase displej jako kráva, a ještě ten podivnej face-lift. Můj pocit z 50D je, že se mi konečně začíná líbít i 40D. Doufam že 5D mkII na tom bude líp, a že tímhle směrem nebudou směřovat také 1D... Bych pak neměl na co slintat
All I know is that I know nothing.
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- no-X
- Středně pokročilý
Viděl jsi samply na ISO100? Z webu nějak zmizely (nebo jsou jinde), ale je to mazanice jak z kompaktu. Nechápu smysl 15M, když reálné množství obrazové infromace odpovídá tak polovičnímu rozlišení...
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nn, neviděl. Tak jestli neostrost, tak to bude chtět sklo (nechápu proč dělaj 12mpx, a lidi k tomu kupujou 18-55 non-IS, a myslej si, jakou udělaly díru do světa). Ale pokud rozpatlanej obraz, tak to nebude to pravý ořechový...
Koukam na oficiální fotky z něj, a to ISO100 (17-55/2.8 ) není... Teď se mi načetl střed obrázku, tak rapidně měním názor. Příjde mi to jako když nechám nějakej program automaticky odšumit a doostřit, a vyhodí mi to takhle rozpatlanej obraz. Jinak ISO1600 není tak špatný, skoro vůbec nešumí. Ale rád bych viděl ISO3200 a 6400, ty by se vpraxi dobře hodily
Koukam na oficiální fotky z něj, a to ISO100 (17-55/2.8 ) není... Teď se mi načetl střed obrázku, tak rapidně měním názor. Příjde mi to jako když nechám nějakej program automaticky odšumit a doostřit, a vyhodí mi to takhle rozpatlanej obraz. Jinak ISO1600 není tak špatný, skoro vůbec nešumí. Ale rád bych viděl ISO3200 a 6400, ty by se vpraxi dobře hodily
- cabman
- Středně pokročilý
Je to jen hra s pixely. Pentax má něco přez 14Mpx tak Canon musí také. Každý "profesionál" je potřebuje a ví že "víc pixelů víc fotky" ... .
No, ale na druhou stranu jsou tam vylepšení, ale rozhodně to není důvod proč čekat s nákupem, nebo dokonce upgradovat z 40D.
No, ale na druhou stranu jsou tam vylepšení, ale rozhodně to není důvod proč čekat s nákupem, nebo dokonce upgradovat z 40D.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- no-X
- Středně pokročilý
Mně připadá, jakoby se všichni soustředili na ISO1600 a výš, snažili se vytěžit maximum z vysokých ISO, ale ISO100/200 snad vypadá čím dál hůř. Není divu, když se naprostá většina recenzí zaměřuje na šum a jeho potlačení. A zákazníci, kteří stejně na koncertech a v klubech nefotí (nebo maximálně jednou, aby si to vyzkoušeli) podle toho vybírají foťák, který stejně nakonec používají při ISO100-400…
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ani z 30D...cabman píše:upgradovat z 40D.
no-X - asi tak, jde prostě o to, zpřístupnit to ostatním, co něvěděj o co jde. Takže to automaticky odšumuje, a to všechno. Pokud vím, tak můj 30D, má možnost taky odšumění vyšších iso, ale jede až na ty nejvyšší hodnoty, a navíc si to musim zapnout v cfn, a to i iso 3200 sem si musel zapnout . Tohle snad bejt u 50D, tak ti uživatelé ztoho zešílí
Je to to samé, jako před 20ti lety. SLR slavily svůj úspěch, a začali je kupovat amatéři. Díky tomu, že se na trhu byly stále zrcadla od ZENIT za pár korun, a Praktica šla s cenou taky dolu. Takže si pak lidi koupily rodinej foťáček Praktica, řad MTL, sklo si rovnou dopřáli Carl Zeiss Jena, a nakonec na foťák vyfotily jen jeden kinofilm.
Takže výsledek? Lidé si koupěj "namakaný" tělo, ale objektiv neřešej, a skončej u 18-55...
- crashPC
- Mírně pokročilý
no vidíte. já třeba fotím potemělé akce zevšeho nejvíc...
- cabman
- Středně pokročilý
Souhlas, recenze které staví na šumu mě štvou. Citlivost je dalším, částečně, reklamním tahákem pro manlase - je to pro ně jednoduché (čím vyšší číslo tím líp) a snadno pozorovatelné (šup tam je nebo neni). Jenomže dnešní snímače jsou při "normálním" zvětšeních ok včechny, ale tupci potřebují údaj který porovnávat. Tím nesnižuji váhu tohoto parametru - chápu že pohybující se věc za tmy vyžaduje určitá opatření. Jen mi to občas připadá jak "malý pen*s, velké ISO".no-X píše:Mně připadá, jakoby se všichni soustředili na ISO1600 a výš, snažili se vytěžit maximum z vysokých ISO, ale ISO100/200 snad vypadá čím dál hůř. Není divu, když se naprostá většina recenzí zaměřuje na šum a jeho potlačení. A zákazníci, kteří stejně na koncertech a v klubech nefotí (nebo maximálně jednou, aby si to vyzkoušeli) podle toho vybírají foťák, který stejně nakonec používají při ISO100-400…
Já využívám i ISO3200, ale jen když fotím rybičky v potemělém akvárku ... .
//to JvtDeSiGn: já automatické odšumění vůbec nepoužívám ani na 3200 - i na jpg přímo z fotoaparátu (40D) mi šum nepřipadá nějak extrémní. Zapíná se to v těch speciálních funkcích.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Sinpa
- Mírně pokročilý
http://www.dpreview.com/news/0808/08082 ... viewed.asp
Nikon D90 -> DSLR co natáčí až 720p videa.
Nikon D90 -> DSLR co natáčí až 720p videa.
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Sinpa - včera sem na to taky koukal, ztoho sem měl dost
cabman - "malý pen*s, velké ISO", určitě to nebude jen o ISU
ještě to ISO, když chceš víc než 3200, tak foťit do rawu a na úkor se to dá kdykoliv vytáhnout, a máš to klidně jako ISO6400.
k odšumování, záleži na fotkách, někde to vadí, někde ne. Někdy na zmenšeninách nechávam klidně to ISO3200, ale jindy zase třeba odšumuju i takový ISO800.
cabman - "malý pen*s, velké ISO", určitě to nebude jen o ISU
ještě to ISO, když chceš víc než 3200, tak foťit do rawu a na úkor se to dá kdykoliv vytáhnout, a máš to klidně jako ISO6400.
k odšumování, záleži na fotkách, někde to vadí, někde ne. Někdy na zmenšeninách nechávam klidně to ISO3200, ale jindy zase třeba odšumuju i takový ISO800.
- Holda
- Středně pokročilý
- crashPC
- Mírně pokročilý
to jsi opravdu pošahanej, nebo máš olympus
- Sinpa
- Mírně pokročilý
Vsaď se že má CanoncrashPC píše:to jsi opravdu pošahanej, nebo máš olympus
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- Holda
- Středně pokročilý
450D jsem na ten sum vazne alergickej a cim lepsi LCD, tim je videt vic
Pravdou je, ze oproti byvalemu Olympusu to je jako nebe a dudy
Pravdou je, ze oproti byvalemu Olympusu to je jako nebe a dudy
.
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak když fotka putuje do fotobanky, tak taky občas vyžehlím tu dvoustovkuHolda píše:Ja jsem asi posahanej, ale odsumuju i ISO 200
- no-X
- Středně pokročilý
Já podle toho, kdy je třeba. Foveon šumí, jak se mu zachce. Někdy ISO800 nechám být, jindy neat image používám na ISO100
- cabman
- Středně pokročilý
... a nakonec všichni žvejkaji o ISO a šumu