Huawei EchoLife 520i - WiFi část
Moderátor: Don
- kikof
- Nováček

-
Huawei EchoLife 520i - WiFi část
Pokud se připojím k modemu po kabelu, je vše O.K. Obrovské problémy přes WiFi : občas se odpojí a znovu připojí, ovšem největší problém je v případě pokusu o připojení dalšího počítače. Ten se sice připojí, ale první je nemilosrdně odpojen. Zkoušel jsem i zrušit zabezpečení, ... Měl jste někdo podobné problémy ?
Ještě mi není jasná položka v Basic - Wireless - SSID Number. Jaký to má význam ?
Je snad někde omezen počet připojených počítačů ?
Ještě mi není jasná položka v Basic - Wireless - SSID Number. Jaký to má význam ?
Je snad někde omezen počet připojených počítačů ?
ASUS A7V8X, Athlon 1700+ @ 2700+ (13.5x166Mhz) pri 1,60V , Gainward GeForce 4 4200 (300/600MHz), 512MB RAM
- Weslo
- Středně pokročilý

Re: Huawei EchoLife 520i - WiFi část
pravděpodobně máš vadný kus/firmware.Zkus update firmware a pak kdyžtak reklamaci.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Maxtor
- Začátečník

-
Jaky system..?
- kikof
- Nováček

-
Na obou počítačích Win XP.
Firmware jsem sháněl, ale nenašel ani na stránkách výrobce. Zkoušel jsem i placenou linku tech. podpory, ale taky nula
Firmware jsem sháněl, ale nenašel ani na stránkách výrobce. Zkoušel jsem i placenou linku tech. podpory, ale taky nula
ASUS A7V8X, Athlon 1700+ @ 2700+ (13.5x166Mhz) pri 1,60V , Gainward GeForce 4 4200 (300/600MHz), 512MB RAM
- Maxtor
- Začátečník

-
No tak jeste jinak.. ServicePack..? 
- Fifi
- Středně pokročilý

Pokus se nám nějakým způsobem, zde uploadnout obrázky nastavení. Ideálně konfigurační soubor, pokud je v textové podobě (binární by se špatně četlakikof píše:Pokud se připojím...
Kdyby bylo v konfiguraci uvedeno "Number of SSID" pochopil bych to tak, že prvek umí multiple SSID. Tedy, že jeden prvek je schopen fungovat ve dvou bezdrátových sítích. Nicméně pokud přihlédnu k ceně tohoto produktu, řekl bych že se prostě jedná o textový řetězec popisující pakety dané sítě. Což se obvakle označuje jako "Wireless network name" či "SSID".kikof píše:Ještě mi není jasná položka v Basic - Wireless - SSID Number. Jaký to má význam ?
Ano, lze omezit počet připojených klientů. Nicméně pro ověření aplikace tohoto pravidla bude třeba znát jaká nastavení jsi prováděl.kikof píše:Je snad někde omezen počet připojených počítačů ?
Jenom pro ověření funkčnosti tvých klientských stanic, bych vyzkoušel se připojit k jiné síti.
- kikof
- Nováček

-
Takže abych to vše uvedl na pravou míru
Ten druhý počítač, který to odpojovalo, byl asi skoro bez signálu (mám v něm PCI kartu Edimax 7128g. Utilita ke kartě ukazovala do 30 %, což je asi na hraně (mimochodem, od jaké síly signálu je připojení stabilní ??) Umístil jsem ji jinam a signál je snad na přijatelných 45% - rychlost 11Mbit.
Ještě by mě zajímalo, zdali by signál pomohla zlepšit výměna antény na kartě ? - U modemu to nejde.
Další počítač je už blíž (signál 80%) a taky bez problémů. Včera nový iPhone se taky připojil a O.K.
Jediný problém s odpojováním zůstal u notebooku, tam i po zrušení vypínání síťovky je situace pořád stejná - prostě se odpojí a zase hned připojí. Síťovka je Intel WiFi Link 4965AG.
Na počítačích mám XP + SP2, pouze noťas má SP3.
Díky všem za snahu.
Ještě by mě zajímalo, zdali by signál pomohla zlepšit výměna antény na kartě ? - U modemu to nejde.
Další počítač je už blíž (signál 80%) a taky bez problémů. Včera nový iPhone se taky připojil a O.K.
Jediný problém s odpojováním zůstal u notebooku, tam i po zrušení vypínání síťovky je situace pořád stejná - prostě se odpojí a zase hned připojí. Síťovka je Intel WiFi Link 4965AG.
Na počítačích mám XP + SP2, pouze noťas má SP3.
Díky všem za snahu.
- Maxtor
- Začátečník

-
No tak, co se tyce stanic, tak signal je jasny.. pokud neni, neni net..
..co se tyce anteny, pomoct by to trochu mohlo, ale nejake velke nadeje bych si nedelal.. RSMA pruty se ale prodavaji az do nejakych 10-12dBi.. stojej kolem 200-300.. otazkou tedy je, co ma sitovka za konektor no..
Jinak k Notebooku.. mozna jsme uz doma..
..od vydani SP3 resim problem v podobe nemoznosti WiFi komnikace s aktivnim zabezpecenim, pripadne skrytym SSID.. co nechapu je, ze to neni notebookem, ale prave SP3.. zatim jsem instaloval na notebooky 2 a ani jeden se k memu AP nepripoji.. za zadnou cenu.. kdyz uz.. spojeni pada.. netvrdim, ze jde o stejny problem, jako v pripade tvem, ale vyzkousej vypnout veskere zabezpeceni, tedy sifrovani apod.. pak uvidime..
Jinak k Notebooku.. mozna jsme uz doma..
- kikof
- Nováček

-
No je to tak, že síť mám momentálně nezabezpečenou (jsem celkem daleko od sousedů, velká zahrada
), chovalo se to stejně i se zapnutým šifrováním. Ještě zkusím přihodit do sítě Asuse WL 520 GC, který mi zbyl ze starého bytu. Potom podám report.
- Maxtor
- Začátečník

-
No tak v tom pripade to SP3 neni.. nejsem sam, kdo tenhle problem resil.. na netu je hlasek dost, nicmene reseni nikdo zatim nevymyslel.. ono se totiz nevi proc tomu tak je..
V kazdem pripade bez zabezpeceni to fungovat musi.. tohle tedy bude chyba nekde jinde..
V kazdem pripade bez zabezpeceni to fungovat musi.. tohle tedy bude chyba nekde jinde..
- maja7827
- Nováček

-
Mam stejny problem. Resim to zatim, ze dam trvaly ping na nejakou adresu a to jede. Ale ted jak koukam, budu to resit reklamaci.
Tohle se mi zatim s jinym zarizenim nestalo. Ani s tim nejlevnejsim. Mam pocit, ze to musi uz O2 vedet a delaji z lidi blbce, prodavaji smejdy dal. Stovkam lidi prodaji smejd a pridelaji jim problem. Cas straveny resenim problemu by melo O2 proplatit. 
- Weslo
- Středně pokročilý

ach jo.proč si myslíš že by si O2 přidělávalo starosti nějáký schválně nefunkčním modemem?Nejsi mírně paranoidní?
Mě se to stalo u spousty modemů - u levných i drahých.
Jinak pokud vím tak si nemusíš brát modem od nich.Si kup nějáký kvalitní sám - ovšem dost pochybuju že seženeneš za stejnou cenu něco lepšího...
Mě se to stalo u spousty modemů - u levných i drahých.
Jinak pokud vím tak si nemusíš brát modem od nich.Si kup nějáký kvalitní sám - ovšem dost pochybuju že seženeneš za stejnou cenu něco lepšího...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1