Huawei EchoLife 520i - WiFi část

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kikof
Nováček
Nováček

Huawei EchoLife 520i - WiFi část

Příspěvek od kikof »

Pokud se připojím k modemu po kabelu, je vše O.K. Obrovské problémy přes WiFi : občas se odpojí a znovu připojí, ovšem největší problém je v případě pokusu o připojení dalšího počítače. Ten se sice připojí, ale první je nemilosrdně odpojen. Zkoušel jsem i zrušit zabezpečení, ... Měl jste někdo podobné problémy ?

Ještě mi není jasná položka v Basic - Wireless - SSID Number. Jaký to má význam ?

Je snad někde omezen počet připojených počítačů ?
ASUS A7V8X, Athlon 1700+ @ 2700+ (13.5x166Mhz) pri 1,60V , Gainward GeForce 4 4200 (300/600MHz), 512MB RAM
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Huawei EchoLife 520i - WiFi část

Příspěvek od Weslo »

pravděpodobně máš vadný kus/firmware.Zkus update firmware a pak kdyžtak reklamaci.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jaky system..?
kikof
Nováček
Nováček

Příspěvek od kikof »

Na obou počítačích Win XP.
Firmware jsem sháněl, ale nenašel ani na stránkách výrobce. Zkoušel jsem i placenou linku tech. podpory, ale taky nula :(
ASUS A7V8X, Athlon 1700+ @ 2700+ (13.5x166Mhz) pri 1,60V , Gainward GeForce 4 4200 (300/600MHz), 512MB RAM
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tak jeste jinak.. ServicePack..? :)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

kikof píše:Pokud se připojím...
Pokus se nám nějakým způsobem, zde uploadnout obrázky nastavení. Ideálně konfigurační soubor, pokud je v textové podobě (binární by se špatně četla :) ).
kikof píše:Ještě mi není jasná položka v Basic - Wireless - SSID Number. Jaký to má význam ?
Kdyby bylo v konfiguraci uvedeno "Number of SSID" pochopil bych to tak, že prvek umí multiple SSID. Tedy, že jeden prvek je schopen fungovat ve dvou bezdrátových sítích. Nicméně pokud přihlédnu k ceně tohoto produktu, řekl bych že se prostě jedná o textový řetězec popisující pakety dané sítě. Což se obvakle označuje jako "Wireless network name" či "SSID".
kikof píše:Je snad někde omezen počet připojených počítačů ?
Ano, lze omezit počet připojených klientů. Nicméně pro ověření aplikace tohoto pravidla bude třeba znát jaká nastavení jsi prováděl.

Jenom pro ověření funkčnosti tvých klientských stanic, bych vyzkoušel se připojit k jiné síti.
kikof
Nováček
Nováček

Příspěvek od kikof »

Takže abych to vše uvedl na pravou míru :D Ten druhý počítač, který to odpojovalo, byl asi skoro bez signálu (mám v něm PCI kartu Edimax 7128g. Utilita ke kartě ukazovala do 30 %, což je asi na hraně (mimochodem, od jaké síly signálu je připojení stabilní ??) Umístil jsem ji jinam a signál je snad na přijatelných 45% - rychlost 11Mbit.
Ještě by mě zajímalo, zdali by signál pomohla zlepšit výměna antény na kartě ? - U modemu to nejde.
Další počítač je už blíž (signál 80%) a taky bez problémů. Včera nový iPhone se taky připojil a O.K.
Jediný problém s odpojováním zůstal u notebooku, tam i po zrušení vypínání síťovky je situace pořád stejná - prostě se odpojí a zase hned připojí. Síťovka je Intel WiFi Link 4965AG.

Na počítačích mám XP + SP2, pouze noťas má SP3.

Díky všem za snahu. :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tak, co se tyce stanic, tak signal je jasny.. pokud neni, neni net.. :) ..co se tyce anteny, pomoct by to trochu mohlo, ale nejake velke nadeje bych si nedelal.. RSMA pruty se ale prodavaji az do nejakych 10-12dBi.. stojej kolem 200-300.. otazkou tedy je, co ma sitovka za konektor no..

Jinak k Notebooku.. mozna jsme uz doma.. :) ..od vydani SP3 resim problem v podobe nemoznosti WiFi komnikace s aktivnim zabezpecenim, pripadne skrytym SSID.. co nechapu je, ze to neni notebookem, ale prave SP3.. zatim jsem instaloval na notebooky 2 a ani jeden se k memu AP nepripoji.. za zadnou cenu.. kdyz uz.. spojeni pada.. netvrdim, ze jde o stejny problem, jako v pripade tvem, ale vyzkousej vypnout veskere zabezpeceni, tedy sifrovani apod.. pak uvidime..
kikof
Nováček
Nováček

Příspěvek od kikof »

No je to tak, že síť mám momentálně nezabezpečenou (jsem celkem daleko od sousedů, velká zahrada :-D ), chovalo se to stejně i se zapnutým šifrováním. Ještě zkusím přihodit do sítě Asuse WL 520 GC, který mi zbyl ze starého bytu. Potom podám report.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tak v tom pripade to SP3 neni.. nejsem sam, kdo tenhle problem resil.. na netu je hlasek dost, nicmene reseni nikdo zatim nevymyslel.. ono se totiz nevi proc tomu tak je..
V kazdem pripade bez zabezpeceni to fungovat musi.. tohle tedy bude chyba nekde jinde..
maja7827
Nováček
Nováček

Příspěvek od maja7827 »

Mam stejny problem. Resim to zatim, ze dam trvaly ping na nejakou adresu a to jede. Ale ted jak koukam, budu to resit reklamaci. :sad: Tohle se mi zatim s jinym zarizenim nestalo. Ani s tim nejlevnejsim. Mam pocit, ze to musi uz O2 vedet a delaji z lidi blbce, prodavaji smejdy dal. Stovkam lidi prodaji smejd a pridelaji jim problem. Cas straveny resenim problemu by melo O2 proplatit. :angry2:
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

ach jo.proč si myslíš že by si O2 přidělávalo starosti nějáký schválně nefunkčním modemem?Nejsi mírně paranoidní?
Mě se to stalo u spousty modemů - u levných i drahých.
Jinak pokud vím tak si nemusíš brát modem od nich.Si kup nějáký kvalitní sám - ovšem dost pochybuju že seženeneš za stejnou cenu něco lepšího...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“