Remote Desktop
- Oak
- Nováček

-
Remote Desktop
Zdravím,
chci se přihlásit na počítač v práci, ale opustil jsem kancl před dovolenou ve spěchu a pouze jsem si vytiskl:
> ipconfig /all >ipconfig.txt
a teď zjišťuju, že IP adresa v tomto výpisu je pouze pro lokální síť (192.168.x.x), jenže pro vzdálené připojení potřebuji přímou IP adresu. Je tam také maska podsítě, Default Gateway a DNS servr. Dá se z toho vyrobit nebo jinak získat IP adresa, kterou potřebuji pro Remote Desktop Connection?
Router připojení v místní síti fungovalo a router je jednoduchý, pravděpodobně bez vlastního firewallu, takže asi opravdu potřebuji jen tu IP.
Zdraví,
Oak
chci se přihlásit na počítač v práci, ale opustil jsem kancl před dovolenou ve spěchu a pouze jsem si vytiskl:
> ipconfig /all >ipconfig.txt
a teď zjišťuju, že IP adresa v tomto výpisu je pouze pro lokální síť (192.168.x.x), jenže pro vzdálené připojení potřebuji přímou IP adresu. Je tam také maska podsítě, Default Gateway a DNS servr. Dá se z toho vyrobit nebo jinak získat IP adresa, kterou potřebuji pro Remote Desktop Connection?
Router připojení v místní síti fungovalo a router je jednoduchý, pravděpodobně bez vlastního firewallu, takže asi opravdu potřebuji jen tu IP.
Zdraví,
Oak
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Re: Remote Desktop
Adresa z toho vyrobit nelze... musíš vědět vnější IP (takže asi toho routeru) a na routeru mít nastavené přesměrování portů na onen PC aby šel z venčí pro vzdálenou plochu "zacílit"
- zombux
- Odborník PCT

no jestli je na routeru fw nebo ne, až takový význam nemá - jestli tam je NAT, musí se to nastavit, jinak sebemenší vypnutej firewall nebude nic platnej, to PC zvenku prostě vidět nebude
ignorelist: kremrole a dezoláti
- marao
- Červená karta

-
kdybys měl v práci člověka co by ti nainstaloval program tak zkus teamviewer.com je to hodně solidní
používám to již nějakou dobu a je to free:D
- Oak
- Nováček

-
Díky za info.
TemViewer či něco podobného jsem už používal, když jsem povolil vzdálený přístup servisním technikům. Bude to asi nejvhodnější.
TemViewer či něco podobného jsem už používal, když jsem povolil vzdálený přístup servisním technikům. Bude to asi nejvhodnější.
- zombux
- Odborník PCT

nebo nějakou variantu VNC. ale myslím že tam se bez přístupu zvnějšku stejně neobejdeš
ignorelist: kremrole a dezoláti
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
Jestli jsem pochopil správně tak Teamviewer funguje jako Hamachi, tj. že "třetí server" dokáže mezi PC navázat spojení ze dvou odchozích, tj. přes všechno co tomu stojí v cestě
Co se týče bezpečnosti tak o tom si jako o Hamachi myslím své
Podle mne by tohle měla být až ta úplně poslední možnost, když klasické RDP nebo VNC rozchodit nebude prostě možné
Co se týče bezpečnosti tak o tom si jako o Hamachi myslím své
- djforky
- Nováček

-
JA POUŽIVAM MOMENTALNE..LOGMEIN.COM KEBY SI MAL ZAUJEM VYSVETLIM ČO A AKO SA NASTAVUJE JE TO RYCHLE JEDNODUCHE A HLAVNE FREE