Remote Desktop

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Oak
Nováček
Nováček

Remote Desktop

Příspěvek od Oak »

Zdravím,

chci se přihlásit na počítač v práci, ale opustil jsem kancl před dovolenou ve spěchu a pouze jsem si vytiskl:
> ipconfig /all >ipconfig.txt

a teď zjišťuju, že IP adresa v tomto výpisu je pouze pro lokální síť (192.168.x.x), jenže pro vzdálené připojení potřebuji přímou IP adresu. Je tam také maska podsítě, Default Gateway a DNS servr. Dá se z toho vyrobit nebo jinak získat IP adresa, kterou potřebuji pro Remote Desktop Connection?

Router připojení v místní síti fungovalo a router je jednoduchý, pravděpodobně bez vlastního firewallu, takže asi opravdu potřebuji jen tu IP.

Zdraví,

Oak
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Remote Desktop

Příspěvek od NoTHX »

Adresa z toho vyrobit nelze... musíš vědět vnější IP (takže asi toho routeru) a na routeru mít nastavené přesměrování portů na onen PC aby šel z venčí pro vzdálenou plochu "zacílit"
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no jestli je na routeru fw nebo ne, až takový význam nemá - jestli tam je NAT, musí se to nastavit, jinak sebemenší vypnutej firewall nebude nic platnej, to PC zvenku prostě vidět nebude
ignorelist: kremrole a dezoláti
marao
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od marao »

kdybys měl v práci člověka co by ti nainstaloval program tak zkus teamviewer.com je to hodně solidní :-) používám to již nějakou dobu a je to free:D
Oak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Oak »

Díky za info.
TemViewer či něco podobného jsem už používal, když jsem povolil vzdálený přístup servisním technikům. Bude to asi nejvhodnější.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nebo nějakou variantu VNC. ale myslím že tam se bez přístupu zvnějšku stejně neobejdeš
ignorelist: kremrole a dezoláti
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Jestli jsem pochopil správně tak Teamviewer funguje jako Hamachi, tj. že "třetí server" dokáže mezi PC navázat spojení ze dvou odchozích, tj. přes všechno co tomu stojí v cestě

Co se týče bezpečnosti tak o tom si jako o Hamachi myslím své :roll: Podle mne by tohle měla být až ta úplně poslední možnost, když klasické RDP nebo VNC rozchodit nebude prostě možné
djforky
Nováček
Nováček

Příspěvek od djforky »

JA POUŽIVAM MOMENTALNE..LOGMEIN.COM KEBY SI MAL ZAUJEM VYSVETLIM ČO A AKO SA NASTAVUJE JE TO RYCHLE JEDNODUCHE A HLAVNE FREE
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“