Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=zLQJgmWvFHA
Tak aj ja som si zvolil tohto nového a drahého koníčka. Začal som v októbri 2007 a dokočil som to v septembri 2008. Trvalo mi to tak dlho lebo tento projekt bol rozčlenený na 4 fázy. Prvé dve fázy som dokončil do konca novembra 2007. K posledným dvom fázam som sa pre školu, brigádu, nedostatku času a hlavne peňazí dostal až v auguste 2008 a celý tunning už v konečnej podobe som zavŕšil v septembri 2008. Investoval som do toho veľa času a nemálo peňazí cca 2500-3500 SKK (83-116 Euro) ale neľutujem to. Všetko som robil sám a preto mám väčšiu radosť zo svojho výtvoru ako keby som si kúpil už hotový výrobok, i keď by bol iste omnoho krajší.
1. urobiť vonkajší výzor toweru
2. urobiť elektroinštaláciu LED diód a vypínačov do rôznych častí PC:-zadný ventilátor, bočný ventilátor, FDD mechanika, podsvietenie zdroja
3. tuning prednej časti toweru
4. tuning vnútrajšku zo zakúpenými súčiastkami ako neóny a ventilátory
Môj počítač pred úpravou-(Mám ho od septembra 2004)

Môj zdroj:

A teraz môj tunning:
Na zdroj sa viaže veľmi pekná príhoda. Sprejoval som to asi dva dni lebo pôvodne tam bol aj nápis ktorý mi nevyšiel takže som ho musel zoškrabať. No a predstavte si prídem domov, opäť som ho zapojil a našrouboval a zapol do zásuvky a stlačím power a nič. Stlačím zase power a zas nič, tak stlačím reset a stále nič--viete si predstaviť ako mi vtedy lepilo?? Tak som ho išiel odpojiť a zabudol som ho vytiahnúť zo zásuvky a zrazu obrovská modrá iskra vo vnútri zdroja--to som mal srdce nie na tom správnom mieste. Nakoniec som však zistil, že som len zabudol zapojiť jeden kábel vo vnútri zdroja. Stáva sa aj v lepších rodinách.

Ešte pár pracovných postupov:
Maľby robené metódou: Oblepenie izolačkou, vytvorenie obrazu, nasprejovanie a strhnutie izolačky.

Ďalej mriežky ventilátorov ktoré som použil. Toho draka som vytvoril sám a je to môj osobný podpis, používam ho všade. Dalo mi to veľa práce a podaril sa mi.

A nakoniec uchytenie ventilátora do prednej masky. Plexisklo.

3. a 4. fáza(september 2008).
V svetle:
Na červeno nastriekané vnútro. Mal som len červenú, čiernu a striebornú farbu.

Bordel v kábloch-ale fakt to už lepšie upratať neviem.

Predný ventilátor z vnútornej strany:

Otvor na nasávanie vzduchu na spodku predného panela:

PCI záslepky nastriekane kontrastne čiernou farbou:

Ventilátor zdroja+zadný ventilátor:

Moje osobné logo na ventilátore jako mriežka:

Predný panel:

Celkový pohľad do vnútra:

Celkový pohľad zo zadu zľava:

Celkový pohľad zo zadu sprava:

Pohľad do vnútra:

Celý PC (za vidna):

V tme: