Sestavy do 30.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Sestavy do 30.000,-

Příspěvek od Mr. Dirk »

Nism0 píše:Ok. Hele Buť asus , nebo gygabite. ne že bych ti nevěřl to určitě, ale chci pro své PC to nejlepší Btw díky za rady. To Pc je už celkem nutnost
Pokud nebudeš dělat hardcore OC s mrazákem nebo dusíkem, což vzhledem k tomu že to máš na prácu tak asi ne, nepotřebuješ takovou MB, bohatě si vystačíš Asus P5Q-E nebo Gigabyte DS3 nebo DS4. Stejně tě u Quadcore budou nejspíš brzdit teploty ne deska.

Ale jak chceš sou to tvoje peníze. ;-)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ten P5Q Pro je Asus, a ak môžeš bez problémov investovať 4k do MB tak kľudne ber toho maximusa.
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

ak dik vam vsem za rady. Jeste se uvidi jak to vyjde s penezma, ale mela by tam bejt i naka financni rezerva. A moc jste mi pomohly :-) dik fakt
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
dLx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nové PC na FPS (max. 25k)

Příspěvek od dLx »

Zdravím,

věnuji se progamingu, tedy se snažím mu věnovat. Mám v současné době staré PC (P4 3.19 GHz, RAM 1GB, VGA 1950GT) - grafika sice celkem vykoná, ale CPU to uplne sere. V cod4 mam na upravenm cfg s detaily dole v prumeru 80 fps, ale potrebuji 125 stalých, nebo i radši 250 stalích, takze cca 200 repektive 400 fps. Neptejte se proc je treba tolik a nepiste ze staci 50+...u progamingu to proste neptlatí. Chci tedy PC ktere utahne treba i 500fps, ale s rozlisenim 800x600 a detaily dole...je tedy potreba asi i vykonny procesor, protoze prevazne ten je zatezovan pri hre v nizkých rozliseni. Samozdrejme si ale rad zahraju i CRYSIS s plnými detaily, takze vykon grafiky bude take potreba. Tohle by bylo jen pro info.

Dále si chci PC sestavit sám, nemám sice žádne praktice zkusenosti, ale teorii zvladam a informace o tom mám. Proto bych rad komponenty, ktere by byli prakticke, tedy zadnou tvarove divnou MB...aby vse pasovalo do skrine a dalo se tam vse poskladat......uvedu přiklad, když byste zminovali sestavu streba zdroj, chladic CPU,a nejaky vetrak, aby to vsechno se dalo do PC s prehledem naskladat (aby si navzajem nezavazeli apod.), protoze je pravdepodobne ze si koupim nejake PC ktere zde bude uvedeno.

Tady mám komponenty které bych chtel v PC, jen co jsem si precetl a videl v eshopech podle konfiguraci, v praxi vubec nevim jestli a jak by to fungovalo....

CPU : Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX nekde ctu neco o procesoru s ''OC'' nebo tak nejak, co to ma být ?
VGA : Zotac GeForce GTX 260 AMP! 896MB, PCI-E - u te si nejsem jistej, chtel jsem GTX290 896MB.... ale zde jich je hafol za ruzne ceny, nevim které by byla nej.
MB : Biostar TP35D3-A7 Deluxe - Intel P35 (v MB se vyznam asi nejmene, chtel jsem nejakou P35 deluxe, ale tech je zde taky více.
RAM : A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition nebranim se ani vetsimu poctu RAM, ale myslim ze by to výkonu nepomohlo.
HDD : 2x Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II vůbec nevím jestli SATA nebo SATAII, tak jsem dal SATAII
CASE : Asus TA-892 skřiň mi je volná...chci nejakou do kotere se vse vejde a nevypada zas nejak spatne, take dobre provzdusnena, jinak do ni nechci davat moc penez
ZDROJ : CoolerMaster eXtreme Power 650W snad by to utahl....chtel bych treba i nejake odepinaci kabely pro poradek, ale nevim ktery zdroj to ma
MECHANIKA : LG GDR-H30N mechanika, staci vypalovacka DVD, a trochu kvalitni

CENA 21.689 Kč

snad to je vse co budu potrebovat, mozna nejake ventilatory, ale v tech se nevyznam....
potřebuji se vlézt do 25.000 kč (jen PC, bez veškerého příslušenství), ale budu rád když to bude stát i min.

dekuji za vsemozne nazory a tipy.
MrTwister
Nováček
Nováček

Příspěvek od MrTwister »

Dobry...Pc pro znameho..(neco podobneho jsem tu nedavno stavel pro sebe)
Pc bude hlavne na hry,net...

Intel Core 2 Q9300 - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Asus Maximus Formula - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49461
Corsair Power Supply HX620 - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NMDQC
GB ATI Radeon HD 4870 - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... =52&Vote=5
Kingston HyperX (kit 2x 2GB) - http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Samsung SH-S223F černá - http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Samsung SpinPoint F1 640GB - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... H1TZ000FQ1
Gigabyte 3D Aurora 570S čer. - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Tak vykony zdroj je tam kvuli tomu ze casem asi bude CF...
Jeste nefim...puvodne jsem mel vybranou Gigabyte 3D Aurora 570..ktera je o neco delsi...
Jen se bojim aby se mu tam vesla GK na delku...
A jeste vzaly by jste:Asus Maximus Formula - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49461
Gigabyte GA-X48-DS4 (rev.1.3) - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000IHD
A posled...jaky chladič?To je vec v ktere se vubec neorientuju...
Dik za rady...
Cigi
Začátečník
Začátečník

Re: Nové PC na FPS (max. 25k)

Příspěvek od Cigi »

Tak zacneme poporade - OC = overclocking = pretaktovani procesoru = zvysenim FSB, voltazi, nastavenim delicek a dalsima nastavenima zvednout vykon co nejvys - v tvem pripade, kdy rozhoduje vykon procesoru bych se pretaktovani nebranil, a naopak bych ho udelal. :-)

CPU : Intel Core2 Duo E8500 - pokud nebudes taktovat, kdybys taktoval, tak muzes usetrit a vzit E8200/8400 + nejaky slusnejsi chladic (ne BOX)
VGA : asi tu nVidii 260 - pokud by sis troufnul do pretaktu(nic na tom neni, tak tu nejlevnejsi, jinak muzes vzit tu postovanou, pripadne ATI D4870??
MB : Gigabyte GA-EP45-DS3 - z duvodu 2 PCI-E pro grafiky (k nVidii bys mohl pridat dalsi - slabsi grafiku pro vypocitavani fyziky, avsak nevim, zda uz ted to ma smysl - pouze jsem o tom cetl; k ATI bys mohl pridat taky casem druhou kartu).
RAM : OK
HDD : OK
CASE : radeji Cooler Master Elite 3xx (vetraky dej 2x12cm - jeden in, druhy out)
ZDROJ : neco kolem 650W muze byt (kvuli moznosti pridani druhy karty - osobne bych vybiral mezi znackami Seasonic, Enermax)
MECHANIKA : v podstate je to jedno - ja bych bral Samsung
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

pokiaľ to chce na hry tak by som zobral radšej dvojjadrový cpu na vyššom takte napríklad E8400. Ja som stále toho názoru že keď quadcore tak niečo plnohodnotné (tým myslím normálny násobič aspoň 8,9, žiadne polovičné či tretinové cache a iné omedzenia). Takže ak lacný quad tak radšej Q6600 ktorý síce je na 65nm ale inak oproti 45nm viac menej žiadny rozdiel, alebo potom už Q9550. vzhľadom k veľmi nízkej cene Q6600 je to asi najlepšia kúpa.
Chladič naň niečo kvalitnejšie napríklad noctua NHU12 či niečo od thermalrightu napr Ultra 120 extreme či IFX 14, prípadne Coolermaster Hyper 212.
Dosku pre CF jednoznačne X38/X48 ale dosť záleží na tebe. Gigabyte má občas problém s kusom ale na druhú stranu niektoré kusy sú špičkové, takže záleží na tebe. Obe tie dosky sú výborné.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Skrin vem urcite ten cooler master elite
Mechaniku od samsungu mam a zda se mi ze velmi dlouho nacita DVD, ale to asi u tech levnejsich bude to same..... hlavne aby mela SATA rozhrani.
Jinak kdybys nechtel druhou grafiku (a zatim po celou dobu co existuji ruzna SLI (2x grafika na jednu desku) to vychazi spatne, jak to planuji do budoucna nevim, ale osobne bych si koupil radeji dvoujadrovou grafiku nez 2x samostatnou) tak vem klidne levnejsi zdroj. V pripade ze by ti stacila jedna grafika (coz na hrani 800x600 by ti v pohode stacil i radeon 4850 tam uz o to tolik nejde - sam ho mam a CoD2 1280x1024 250 fps s vyhlazovanim :) ) bude bohate stacit 450 waztu, samozrejme nejaky lepsi treba corsair, fortron, seasonic (mam, doporucuji), enermax.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
dLx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dLx »

taktovat nehodlam...do toho se radsi nebudou poustet, MB Gigabyte GA-EP45-DS3, ok vezmu si tedy radsi tuto, druhou VGA pridavat take nehodlam (u dvojjadrovych grafik jsou pry nekdy lagy a nehodi se to na online hrani - to jsem jen cetl), PC mam tak na dva roky a pak nove, takze sestavu s rezervou treba 50W by utahl i jaky zdroj ?, myslel jsem že 650 bude akorat, ale jestli mistoto toho koupit radsi kvalitnejsi 500W co to utahne, neni problém....skrin Cooler Master Elite na czc jsem nenasel, nejakej odkaz ? stejne jako na ty ventilatory, jestli se dokupuji zvlast.....jinak bude takhle PC dobre provzdusnene i na 4 denní nonstop provoz ?

jinak zatim diky za nazory
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Hned na poprve jsi to poskladal docela dobre. Mozna jen par uprav a doplnujicich informaci.

CPU : Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
Pro tebe jednoznacna volba. Soucasne hry vetsinou neumeji tezit z vice jader a proto je rychle dvoujadro pro hrani vhodnejsi.
OC znamena overcloking. Pomoci zvedani frekvence FSB zvednes i frekvenci procesoru nad jeho standartni frekvenci. Vice o tom treba ZDE. I kdyby jsi se rozhodl taktovat, jakoze ted to nezamyslis, stejne ber E8500.
Jeste bych se chtel zminit o chlazeni. Nenechaval bych to na BOX-ovanem chladici. Minimalne bych dokoupil snad nejoblibenejsi chladic Arctic Cooling Freezer 7 Pro. Nejen nizsi teploty, ale take vetsi klid.

VGA : Asus ENGTX260 TOP/HTDP/896M, PCI-E
Pokud nehodlas taktovat, nejlepsi je prave TOP model od Asus. Ale ani ten Zotac Aimp! s takty vyrazne nezaostava, ani on nebude spatnou volbou.

MB : Asus P5Q-E - Intel P45
P45 prinasi opet male zlepseni, vybrany model P5Q-E ma kvalitne vyresene chlazeni dulezitych mist a celkove je to velmi kvalitni deska.

RAM : A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition
Dobra volba, klasika. A mas pravdu ze vice pameti uz moc uzitku neprinasi, natoz ve hrach.

HDD : 2x Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II
SATA II a nic jineho. A vybral sis velice dobre. Konecne rychly disk s poradnou kapacitou.

CASE : CoolerMaster Elite 330
Tak zalezi ciste na tobe. Tetno model je velice oblibeny, vevnitr je dostatek mista i na tak dlouhou kartu jako je GTX260. Ale jsou jiste i lepsi skrine take za nizkou cenu. Staci chvilku hledat ( kategorie Middletower/Bigtower) , nenech se prilis ovlinit a sam si vyber tu pravou.

ZDROJ : Enermax MODU82+ 525W
Pred vykonem zdroje bych mozna spise uprednostnil ucinnost zdroje. Cim ucinnejsi zdroj, tim mensi spotreba a zahrivani pocitace. Tento Enermax je prave takovym kvalitnim zdrojem. Jeho 525W bude bohate stacit a navic ma i dle tveho prani odepinaci kabliky.

MECHANIKA : Asus DRW-2014S1T černá OEM
V celkovem srovnavacim testu dopadla v prumeru nejlepe, tak proc ji nevzit.

CENA 23 993 Kč

Snad jsem ti zodpovedel vse dulezite :idea:
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Plně souhlasím s Palcem, jen bych doplnil pár věcí:
Chladič na procesor, který má běžet pořád (četl jsem i o 4 dnech nonstop) by měl být výkonnější a tišší než AC Freezer.
Doporučil bych Cooler Master Hyper 212
A posadil bych to do (podle mě) lepší case Akasa Zen
Jinak ventilátory jsou celkem dobrý od Nexuse, třeba Nexus D12SL-12 BW
A neuškodilo by případný regulování kvůli spánku atd., takže Zalman ZM-MFC1
dLx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dLx »

hodlam na tom PC provozovat VISTU ULTIMATE 64BIT CZ SP1, je cpu tady 64 bitove ? a zalezi na tom ?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ano, současné CPU jsou snad už všechny 64-bit.
Jen bych se u těch Vist 64U bál nekompatibility, přeci jen WXP jsou už odladěné na ideál a nejsou tak náročné.To je můj názor, nekamenovat, prosím.
Jinak jak to vypadá s tou sestavou, spokojený?
czspeedycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od czspeedycz »

Cigi píše:
MB : Gigabyte GA-EP45-DS3 - z duvodu 2 PCI-E pro grafiky (k nVidii bys mohl pridat dalsi - slabsi grafiku pro vypocitavani fyziky, avsak nevim, zda uz ted to ma smysl - pouze jsem o tom cetl; k A
Většina nových grafik od Nvidie již obsahuje PhysX procesor pro výpočet fyziky :)
dLx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dLx »

velice, ted povybirat shopy kde maji jednotlive kousky nejlevnejsi, at se na tom trhne co nejvice
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

dLx píše:ted povybirat shopy kde maji jednotlive kousky nejlevnejsi, at se na tom trhne co nejvice
Doporucil bych ti vyhledavat pres toto http://www.heureka.cz/

Ale mam obavu, ze se stejne nevejdes do limitu 25k, jestlize zamyslis koupit jeste Win Vista 64bit.
Jinak Vist bych se pri hrani nebal. Nove pc, novy system a nove hry pobezi bez problemu.
dLx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dLx »

ten limit mam jen na PC, nepocitam do toho soft, takze to bude v klidu, a jestli vista zere tolik ramek, nevypalti se dat jeste 2 GB ram navic ? pri tech cenach...tedy jestli to alspon torchu pomuze
Kulajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kulajda »

Ahoj. Chci si koupit sestavu za 30.000 + tak 5 -6 t. za monitor 22''. Využití hlavně hry.
Jenže jsem jelen z toho, z čeho vybírat a jak to poskládat, aby si komponenty "rozuměly" ....
takže...
1 - INTEL nebo AMD ???? s taktováním zkušenosti nemám.... ( poradí někdo jak na to ????)
2 - grafika (jelikož bude na hry tak co nejlepší (hry - crysis, HL-2, s.t.a.l.k.e.r.) ATI nebo NVIDIA????
3 - atd atd
4 - a v neposlední řadě - jakej operační systém??? DX10 prej podporuje jen VISTA (třeba u crysis prej nejdou (normálně) nastavit max. detaily.... takže VISTĚ se nebráním ( a 32 nebo 64 ????)

monitor se mně líbí tento

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58042
ostatní nechám na vás :D :D :D

předem děkuji za rady
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Asus P5Q PRO - Intel P45
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
DIMM 4096MB DDR II 800MHz
Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II
Samsung SH-S203D bulk
Samsung SyncMaster 226BW černý - LCD 22"
HD 4870 512MB, PCI-E
Corsair Power Supply HX520 520W
Antec Three Hundred Ultimate Gamer Case

Cena s DPH cca 25.000Kč

Windows k 4GB ram určite 64bit napr V. Home Premium. + 2.300Kč
Kulajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kulajda »

Tak rychlou odpověď jsem ani nečekal - díky.... podle ceny ušetřím 10000 to je super.... ta grafická karta bude stačit????
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“