Zdravím,
věnuji se progamingu, tedy se snažím mu věnovat. Mám v současné době staré PC (P4 3.19 GHz, RAM 1GB, VGA 1950GT) - grafika sice celkem vykoná, ale CPU to uplne sere. V cod4 mam na upravenm cfg s detaily dole v prumeru 80 fps, ale potrebuji 125 stalých, nebo i radši 250 stalích, takze cca 200 repektive 400 fps. Neptejte se proc je treba tolik a nepiste ze staci 50+...u progamingu to proste neptlatí. Chci tedy PC ktere utahne treba i 500fps, ale s rozlisenim 800x600 a detaily dole...je tedy potreba asi i vykonny procesor, protoze prevazne ten je zatezovan pri hre v nizkých rozliseni. Samozdrejme si ale rad zahraju i CRYSIS s plnými detaily, takze vykon grafiky bude take potreba. Tohle by bylo jen pro info.
Dále si chci PC sestavit sám, nemám sice žádne praktice zkusenosti, ale teorii zvladam a informace o tom mám. Proto bych rad komponenty, ktere by byli prakticke, tedy zadnou tvarove divnou MB...aby vse pasovalo do skrine a dalo se tam vse poskladat......uvedu přiklad, když byste zminovali sestavu streba zdroj, chladic CPU,a nejaky vetrak, aby to vsechno se dalo do PC s prehledem naskladat (aby si navzajem nezavazeli apod.), protoze je pravdepodobne ze si koupim nejake PC ktere zde bude uvedeno.
Tady mám komponenty které bych chtel v PC, jen co jsem si precetl a videl v eshopech podle konfiguraci, v praxi vubec nevim jestli a jak by to fungovalo....
CPU :
Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX nekde ctu neco o procesoru s ''OC'' nebo tak nejak, co to ma být ?
VGA :
Zotac GeForce GTX 260 AMP! 896MB, PCI-E - u te si nejsem jistej, chtel jsem GTX290 896MB.... ale
zde jich je hafol za ruzne ceny, nevim které by byla nej.
MB :
Biostar TP35D3-A7 Deluxe - Intel P35 (v MB se vyznam asi nejmene, chtel jsem nejakou P35 deluxe, ale tech je
zde taky více.
RAM :
A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition nebranim se ani vetsimu poctu RAM, ale myslim ze by to výkonu nepomohlo.
HDD : 2x
Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II vůbec nevím jestli SATA nebo SATAII, tak jsem dal SATAII
CASE :
Asus TA-892 skřiň mi je volná...chci nejakou do kotere se vse vejde a nevypada zas nejak spatne, take dobre provzdusnena, jinak do ni nechci davat moc penez
ZDROJ :
CoolerMaster eXtreme Power 650W snad by to utahl....chtel bych treba i nejake odepinaci kabely pro poradek, ale nevim ktery zdroj to ma
MECHANIKA :
LG GDR-H30N mechanika, staci vypalovacka DVD, a trochu kvalitni
CENA 21.689 Kč
snad to je vse co budu potrebovat, mozna nejake ventilatory, ale v tech se nevyznam....
potřebuji se vlézt do 25.000 kč (jen PC, bez veškerého příslušenství), ale budu rád když to bude stát i min.
dekuji za vsemozne nazory a tipy.