ASUS Eee notebook PC
Moderátor: Don
- tx3rf
- Začátečník
-
Re: ASUS Eee notebook PC
zvednout de, ale s tema XP je fakt problem, kamos ma presne tenhle typ a obcas mu to zamrza i pri prohlizeni webu, tucnaci sou na eee jako delany, tady bych o windows neuvazoval..
je na to naka SW utilita primo pro eee
je na to naka SW utilita primo pro eee
- NEONET
- Středně pokročilý
vyborne, kazdopadne tucnaka ne, kaslu zamrzavani, vic pameti a externi hdd snad trochu pomuzou, s tim procakem teda diki, rychlost navic se hodi, a ted k dotazu jak s tou redukci? pujde bootovat?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Shark NX
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kupovat eee701 je vyhadzovanie penazi.
Racej pouvazuj o eee901. Kupil som si ho pred tyzdnom a mozem ho len chvalit.
Na Super Performance rezime, Plnom podsvieteni, Zapnutej WiFi aj BT mi vydrzi 4h20m
Pri rezime PowerSave taha cca 5h30m a ked vypnem BT a WiFi a stiahnem podsvietenie na minimum tak drzi 7h45m.
Nieje mu co vytknut 4GB SSD na doske staci na Windows a vsetko zvysne si instalujes na Druhy 8GB SSD disk na slote.
Mam na nom 2GB Videi 1GB Hudby plnu prdel programov a na C(4GB-Win) Mam volnych 680MB a na D(8GB-Add) ama volnych 3,2GB
A na rozsirenie staci bud 16GB SD karta ktoru budes mat stale v citacke alebo za cca 4000CZK mozes Vymenit 8GB SSD za 64GB SSD
Racej pouvazuj o eee901. Kupil som si ho pred tyzdnom a mozem ho len chvalit.
Na Super Performance rezime, Plnom podsvieteni, Zapnutej WiFi aj BT mi vydrzi 4h20m
Pri rezime PowerSave taha cca 5h30m a ked vypnem BT a WiFi a stiahnem podsvietenie na minimum tak drzi 7h45m.
Nieje mu co vytknut 4GB SSD na doske staci na Windows a vsetko zvysne si instalujes na Druhy 8GB SSD disk na slote.
Mam na nom 2GB Videi 1GB Hudby plnu prdel programov a na C(4GB-Win) Mam volnych 680MB a na D(8GB-Add) ama volnych 3,2GB
A na rozsirenie staci bud 16GB SD karta ktoru budes mat stale v citacke alebo za cca 4000CZK mozes Vymenit 8GB SSD za 64GB SSD
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
- NEONET
- Středně pokročilý
mam svuj duvod proc jit do EEEPC701
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- LeaderS
- Začátečník
má někdo ztkusenosti s nahrávání programu pro linux??? na netu je spousta programů,ale ne 701 jsem neprisel na to jak se tam dají oteverít a instalovat z ex. DVD
děkuji za radu
děkuji za radu
- tx3rf
- Začátečník
-
- martanc
- Nováček
-
no možná to bude užitečné škoda že tomu nerozumim neměl bys tam něco v rodném jazice?tx3rf píše:http://www.teamteabag.com/2008/05/17/ho ... -from-usb/
nevim, jeslti to funguje na vsechny distra
- LeaderS
- Začátečník
nehlede na to ze se to vztahuje obecne na LINUXmartanc píše:no možná to bude užitečné škoda že tomu nerozumim neměl bys tam něco v rodném jazice?tx3rf píše:http://www.teamteabag.com/2008/05/17/ho ... -from-usb/
nevim, jeslti to funguje na vsechny distra
a všichny dobre víme že pro EEE byl vyvynut speciální (verze) která byla ořezaná a tuďíš se tam vŠechno programuje přes příkazovaj řádek a nějaké zabalování souboů do ISO a podobně je v tomto případě nerealné a to z důvodů že se tam podle mě nedá snad nic nahrat.....a nebo sem asi uplne blbej...
- NEONET
- Středně pokročilý
co takhle zkusit misto nejakyho xandrosu www.slax.cz ?
- martanc
- Nováček
-
no na eee existujou linuxy ktereho ho již podporujou sou to ubuntueee a eeexubuntu a dnes višla nová Mandriva která by měla taky již EEE podporovat proto se téma nahrání Linux z USB stává celkem aktuální a mě osobně by se to celkem hodilo
- NEONET
- Středně pokročilý
no mne taky, ubuntueee bych si nechal libit hlavne pokud pobezi vse
- tx3rf
- Začátečník
-
proc by to neslo? tohle zabalovani atp, abys moh bootovat z flashky, si delas na normalnim desktopu, nebo na noutu /normalnim/ pak akorat pripojis flashku a instalujes z ni, ja to tak dal na svym notesu, takze u toho EEE nevidim problem.LeaderS píše:
nehlede na to ze se to vztahuje obecne na LINUX
a všichny dobre víme že pro EEE byl vyvynut speciální (verze) která byla ořezaná a tuďíš se tam vŠechno programuje přes příkazovaj řádek a nějaké zabalování souboů do ISO a podobně je v tomto případě nerealné a to z důvodů že se tam podle mě nedá snad nic nahrat.....a nebo sem asi uplne blbej...
Naposledy upravil(a) tx3rf dne pát 10. říj 2008, 22:28, celkem upraveno 2 x.
- martanc
- Nováček
-
no zkoušel jsem ho ale neobsahuje klasické grafické rozhraní a nevím zda de přepnout do klasického ubuntu takže mě zatím nevyhovujeNEONET píše:no mne taky, ubuntueee bych si nechal libit hlavne pokud pobezi vse
- martanc
- Nováček
-
mohl by jsi sem hodit něakej návodtx3rf píše:proc by to neslo? tohle zabalovani atp, abys moh bootovat z flashky, si delas na normalnim desktopu, nebo na noutu /normalnim/ pak akorat pripojis flashku a instalujes z ni, ja to tak dal na svym notesu, takze u toho EEE nevidim problem.LeaderS píše:
nehlede na to ze se to vztahuje obecne na LINUX
- NEONET
- Středně pokročilý
ukaz kde to ubuntueee mas, ja nic nenachazim
- martanc
- Nováček
-
tak například zde http://fanofubuntu.blogspot.com/2008/09 ... t-eee.htmlNEONET píše:ukaz kde to ubuntueee mas, ja nic nenachazim
- tx3rf
- Začátečník
-
postup jak upravit to iso, aby to bootovalo z flashky:
- 1. Naformatujes FLASHKU do FAT32
2. Stahnes 7-zip a nainstalujes http://www.7-zip.org/download.html
3. Stahnes Syslinux http://www.kernel.org/pub/linux/utils/boot/syslinux/ pravdepodobne posledni verzi, rozbalis a slozku prejmenujes na syslinux
4. Otevres prikazovej radek v windows: Start - spustit a tam napises cmd. Pomoci komand lajny pokracujes do slozky s syslinux, defaultne na plose uzivatele prikazempak do cmd zadas prikazKód: Vybrat vše
cd Desktop/syslinux/win32
kde f: je nazev tvy FLASHKY, tim nainstalujes zavadec na flashkuKód: Vybrat vše
syslinux -ma f:
5. Ted rozbalis pomoci 7-zip obsah ISO souboru s instalackou linuxu, kterou jsi stahnul. Je jedno kam, zatim ne na flashku.
6. Vsechno cos rozbalil z ISO souboru, presun do korenovyho adresare flashky
7. V korenovym adresari flashky mas slozku isolinux, z ni presun vsechny soubory do f: proste do korenovyho adresare flashky.
8. Prejmenuj isolinux.cfg na syslinux.cfg. Sobor se nachazi na flashce.
- martanc
- Nováček
-
dekuju hned jak budu mit cas tak vyzkousim
- martanc
- Nováček
-
funguje to dik za návod
- martanc
- Nováček
-
tak jsem zjistil že to funguje ale jen na linuxy které vychází z Ubuntu. Chtěl jsem takto nainstalovat novou Mandrivu ale ta takhle nefunguje ani Fedora a suse linux tohle dokonce ani nepodporuje nemá složku isolinux. Tak jsem z toho trochu zklamanej potřeboval bych totiž nainstalovat takto Mandrivu nemáte někdo něakej nápad?