ASUS Eee notebook PC

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

tx3rf
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS Eee notebook PC

Příspěvek od tx3rf »

zvednout de, ale s tema XP je fakt problem, kamos ma presne tenhle typ a obcas mu to zamrza i pri prohlizeni webu, tucnaci sou na eee jako delany, tady bych o windows neuvazoval..
je na to naka SW utilita primo pro eee
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

vyborne, kazdopadne tucnaka ne, kaslu zamrzavani, vic pameti a externi hdd snad trochu pomuzou, s tim procakem teda diki, rychlost navic se hodi, a ted k dotazu jak s tou redukci? pujde bootovat?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Kupovat eee701 je vyhadzovanie penazi.
Racej pouvazuj o eee901. Kupil som si ho pred tyzdnom a mozem ho len chvalit.
Na Super Performance rezime, Plnom podsvieteni, Zapnutej WiFi aj BT mi vydrzi 4h20m
Pri rezime PowerSave taha cca 5h30m a ked vypnem BT a WiFi a stiahnem podsvietenie na minimum tak drzi 7h45m.
Nieje mu co vytknut 4GB SSD na doske staci na Windows a vsetko zvysne si instalujes na Druhy 8GB SSD disk na slote.
Mam na nom 2GB Videi 1GB Hudby plnu prdel programov a na C(4GB-Win) Mam volnych 680MB a na D(8GB-Add) ama volnych 3,2GB
A na rozsirenie staci bud 16GB SD karta ktoru budes mat stale v citacke alebo za cca 4000CZK mozes Vymenit 8GB SSD za 64GB SSD
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

mam svuj duvod proc jit do EEEPC701
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
LeaderS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeaderS »

má někdo ztkusenosti s nahrávání programu pro linux??? na netu je spousta programů,ale ne 701 jsem neprisel na to jak se tam dají oteverít a instalovat z ex. DVD
děkuji za radu
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

http://www.teamteabag.com/2008/05/17/ho ... -from-usb/

nevim, jeslti to funguje na vsechny distra
martanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od martanc »

tx3rf píše:http://www.teamteabag.com/2008/05/17/ho ... -from-usb/

no možná to bude užitečné škoda že tomu nerozumim neměl bys tam něco v rodném jazice?
LeaderS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeaderS »

martanc píše:
tx3rf píše:http://www.teamteabag.com/2008/05/17/ho ... -from-usb/

no možná to bude užitečné škoda že tomu nerozumim neměl bys tam něco v rodném jazice?
nehlede na to ze se to vztahuje obecne na LINUX
a všichny dobre víme že pro EEE byl vyvynut speciální (verze) která byla ořezaná a tuďíš se tam vŠechno programuje přes příkazovaj řádek a nějaké zabalování souboů do ISO a podobně je v tomto případě nerealné a to z důvodů že se tam podle mě nedá snad nic nahrat.....a nebo sem asi uplne blbej...
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

co takhle zkusit misto nejakyho xandrosu www.slax.cz ?
martanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od martanc »

no na eee existujou linuxy ktereho ho již podporujou sou to ubuntueee a eeexubuntu a dnes višla nová Mandriva která by měla taky již EEE podporovat proto se téma nahrání Linux z USB stává celkem aktuální a mě osobně by se to celkem hodilo
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

no mne taky, ubuntueee bych si nechal libit :) hlavne pokud pobezi vse
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

LeaderS píše:
a všichny dobre víme že pro EEE byl vyvynut speciální (verze) která byla ořezaná a tuďíš se tam vŠechno programuje přes příkazovaj řádek a nějaké zabalování souboů do ISO a podobně je v tomto případě nerealné a to z důvodů že se tam podle mě nedá snad nic nahrat.....a nebo sem asi uplne blbej...
proc by to neslo? tohle zabalovani atp, abys moh bootovat z flashky, si delas na normalnim desktopu, nebo na noutu /normalnim/ pak akorat pripojis flashku a instalujes z ni, ja to tak dal na svym notesu, takze u toho EEE nevidim problem.
Naposledy upravil(a) tx3rf dne pát 10. říj 2008, 22:28, celkem upraveno 2 x.
martanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od martanc »

NEONET píše:no mne taky, ubuntueee bych si nechal libit :) hlavne pokud pobezi vse
no zkoušel jsem ho ale neobsahuje klasické grafické rozhraní a nevím zda de přepnout do klasického ubuntu takže mě zatím nevyhovuje
martanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od martanc »

tx3rf píše:
LeaderS píše:
proc by to neslo? tohle zabalovani atp, abys moh bootovat z flashky, si delas na normalnim desktopu, nebo na noutu /normalnim/ pak akorat pripojis flashku a instalujes z ni, ja to tak dal na svym notesu, takze u toho EEE nevidim problem.
mohl by jsi sem hodit něakej návod
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

ukaz kde to ubuntueee mas, ja nic nenachazim
martanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od martanc »

NEONET píše:ukaz kde to ubuntueee mas, ja nic nenachazim
tak například zde http://fanofubuntu.blogspot.com/2008/09 ... t-eee.html
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

postup jak upravit to iso, aby to bootovalo z flashky:
  • 1. Naformatujes FLASHKU do FAT32
    2. Stahnes 7-zip a nainstalujes http://www.7-zip.org/download.html
    3. Stahnes Syslinux http://www.kernel.org/pub/linux/utils/boot/syslinux/ pravdepodobne posledni verzi, rozbalis a slozku prejmenujes na syslinux
    4. Otevres prikazovej radek v windows: Start - spustit a tam napises cmd. Pomoci komand lajny pokracujes do slozky s syslinux, defaultne na plose uzivatele prikazem

Kód: Vybrat vše

cd Desktop/syslinux/win32
    pak do cmd zadas prikaz

Kód: Vybrat vše

syslinux -ma f:
    kde f: je nazev tvy FLASHKY, tim nainstalujes zavadec na flashku
    5. Ted rozbalis pomoci 7-zip obsah ISO souboru s instalackou linuxu, kterou jsi stahnul. Je jedno kam, zatim ne na flashku.
    6. Vsechno cos rozbalil z ISO souboru, presun do korenovyho adresare flashky
    7. V korenovym adresari flashky mas slozku isolinux, z ni presun vsechny soubory do f: proste do korenovyho adresare flashky.
    8. Prejmenuj isolinux.cfg na syslinux.cfg. Sobor se nachazi na flashce.
Pokud sem neco nesplet, melo by to fungovat, nevim, volne sem to prekladal, pred tejdem sem to sam delal a fungovalo to.
martanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od martanc »

dekuju hned jak budu mit cas tak vyzkousim
martanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od martanc »

funguje to dik za návod :D :D
martanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od martanc »

tak jsem zjistil že to funguje ale jen na linuxy které vychází z Ubuntu. Chtěl jsem takto nainstalovat novou Mandrivu ale ta takhle nefunguje ani Fedora a suse linux tohle dokonce ani nepodporuje nemá složku isolinux. Tak jsem z toho trochu zklamanej potřeboval bych totiž nainstalovat takto Mandrivu nemáte někdo něakej nápad?
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“