DarkOrbit - bezplatna, masove multiplayerova hra

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

DarkOrbit - bezplatna, masove multiplayerova hra

Příspěvek od J X P »

Pred casem jsem narazil na zajimavy projekt bezplatne multiplayerove hry, ktera bezi ve flashi, a proto neni nutna zadna instalace.

Jedna se o vesmirnou akcni RPG hru, v prijemne grafice a solidni hratelnosti. V soucasne dobe bezi nekolik serveru a jen na Globalu (kde mimo jine hraji i cesi a slovaci) jich je kazdy den kolem 4000.

Proto, komu tento projekt unikl a je vesmirnym nadsencem, pak at nevaha a vyzkousi. Pripadne se podelte o sve dojmy, tipy a triky ;).

http://www.darkorbit.com

P.S. O principech se tu rozepisovat nechci, ale pripadne dotazy rad zodpovim ;).

//EDIT: tady http://ai-elite.wz.cz najdete klanovy web nejlepsiho CZ/SK klanu v teto hre, urcite prijdte nahlednout o co vlastne jde ;).
Naposledy upravil(a) J X P dne ned 19. říj 2008, 13:34, celkem upraveno 5 x.
---
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: DarkOrbit - bezplatna, masove multiplayerova hra ve flashi

Příspěvek od J X P »

jeste bych rad pridal odkaz na recenzi, kde uvidite nejen jak hra vypada, ale ve zkratce i o cem to cele je ;).

Dale vysel zajimavy prehled vsechn her spadajici pod provozovatele DarkOrbit na Gameparku.

a samozrejme, cele to je hezky cesky ;).

//Edit:
Kdyby se objevil nekdo, kdo by mel zajem tuto hru hrat, muze se prihlasit do elitniho CZ/SK klanu [A·I] - Artificial Intelligence.

Na klanovem webu najdete jednak veskere kontakty a zajimave informace o nas a o hre, pripadne co by mel zajemce o clenstvi splnovat ;).

Videa primo ze hry ...
Alliance TEA akce
Aliance Death or alive - SLK v akci
---
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: DarkOrbit - bezplatna, masove multiplayerova hra

Příspěvek od shadow »

Díky za link, je to doklad toho, že ve webových hrách se skrývá veliký tržní potenciál, a s tím souvisí i to slůvko "bezplatná", což je tak nějak nutno chápat spíše v úvozovkách.....

http://www.ovsem.net/hry/dark-orbit-chc ... m-tak-plat
show must go on..
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

shadowe ... autor tohoto clanku hral hru pouze povrchne ... a ano, i taci hraci se mezi nami najdou. Ovsem ... platit musi ten, kdo chce "cheatovat" a mit lepsi vybaveni nez na ktere si vydelal ve hre. Ja jsem se rozhodl, ze tuto skutecnost nebudu akceptovat a spise jsem se naucil byt lepsim ... proto, i kdyz jeste dnes nemam plnou vybavu, dokazu sestrelit soupere s plnou vybavou.

opakuji, neposlal jsem si asni korunu do hry ... presto tuto zalezitost neodsuzuji .. jen se ji neucasnitm ;)

//Edit:

vsak to v zaveru sveho clanku sam priznava ...

"....ale nechám to na vás. Když porovnám Dark Orbit s ostatními online gamesami, strávil jsem u něj pouze 4 hodiny. U ostatních to bylo mnohonásobně déle (Divoké kmeny, Travian, atd). "

nemyslim, ze tohle je recenzent, jen normalni rypal, ktery si mysli, ze pozna kvalitu vyrobku podle obrazku ze hry :-).
---
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Není třeba se rozčilovat pokud si shadow "kopl" do tvé oblíbené hry, recenzent mnoho času ve hře nestrávil, ale jak on tak shadow poukazují na (výsledný) fakt že tam si jeden zaplatí a je nakopnut kupředu tam kam se druhý musí dřít jak blázen, což pro pocitvé hráče není moc fér (což nemá nic společného s tím jestli ti to vadí nebo ne, tohle je prostě fakt).

Ano, všechny MMO zdarma mají obvykle nějaký způsob "donatu" že za reálné peníze dostaneš něco ve hře, ale obvykle to drží na vesměs přijatelných mezích s pokud možno co nejmenším zásahem do hry, ostatně podle toho je obvykle celkem dobře poznat za jakým účelem to kdo dělá. Většinou je to kvůli tomu aby pokryli náklady a ne si cpali kapsy (i když někdy se také zadaří :) ). Tihle pánové na to srdečně kašlou jen aby znásobili svoje zisky, říkej si tomu jak chceš já tomu říkám sprosťárna vůči hráčům. Ano nikdo mě nenutí to hrát, ale to nemá nic společného s tím, jaký je názor můj, recenzentův, nebo shadowa.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já reagoval spíše na ten obchodní model, i když chápu, že hlavně tím odkazem jsem mohl JXP naštvat :) Inspirací pro ten post byl nicméně nedávný rozhovor s tvůci Witchera, kdy na otázku, co ja pravdy na zvěstech o "umírání PC platformy" poukázali právě na tento slibný a dosud nadále řádně nevyužitý trh "web-based" her...
show must go on..
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

noTHX: ted nevim, o cem mluvis ...

ano, i ja zastavam nazor, ze kupovani si vybavy neni hezka vec, ale uz jsem zminil ... jak dlouho bude hra nekoho bavit, kdyz si koupi okamzite to nejlepsi ? navic plne vybavena lod prijde jiste na dobrych 10.000 Kc a to uz si taky jen tak nekdo nedovoli.

A BigPoint se velmi snazi hru neustale vylepsovat, takze nedavno se objevily nove chipy do extra ... zmenilo se ovladani (pomoci klaves), zvetsila se plocha okna ... a ted o vikendu dostal skoro kazdy 10.000U jako omluvu za obcasne nestihani serveru ... a navic poskytl BP Vybranym uzivatelum Premium ucet na cely mesic ...

ja jsem se nedurdil, jen jsem chtel uvest veci na pravou miru, protoze shadow vytahl nejhorsi clanek o DO na netu.

P.S. synovec hral travian a nakonec ho musel vzdat, protoze ho zkusenejsi hraci totoalne rozdrtili a nikoliv kvuli tomu, ze by byl tak slaby, ale proste kvuli tomu, ze nemohl celit tem, kteri hru hrali na stejnem serveru o par mesicu dele ... nebo zkuste naskocit dneksa jako noob do WoW, CoD atd. na public to ctaci, ale bez skillu budete porad mrtvi ;)

A DO neni v tomto smeru vyjimkou ... slabe G je lahudka pro dobre vybavene BB nebo skupinu spolupracujicich lodi.
---
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

no, on ten článek je bohužel druhej v pořadí cz google vyhledávání.... :)...
show must go on..
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Na tuto hru bylo pres leto napsano nekolik recenzi v ramci souteze. Vyhlaseni te nejlepsi bude do konce zari a co povazuji za pozitivni, ze to sepsali sami hraci.

http://cs.board.bigpoint.com/darkorbit/ ... hp?t=11947

Mnoho informaci o hre pro ty, kteri hru neznate najdete v DarkOrbit Bible CZ - otázky a odpovědi

Veskery popis co se ve hre da poridit najdete v Technicko-taktickém průvodci DarkOrbitem

Myslim, ze toto je pro pripadne zajemce a novacky vyrazne vyzivnejsi zdroj informaci, nez vyse zmineny vyplod povrchniho kritika.
---
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“