RAM nebo deska

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: RAM nebo deska

Příspěvek od Palec123 »

Zdravim. Resim u jednoho pc velice podobne problemy..

Komponenty:
Deska: Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H
Procesor: AMD Phenom 8450
Paměti: A-Data Vitesta GS 2GB (kit 2x 1GB) 800+ MHz

Pameti ve zlutych slotech.

Problem. Pocitac je nestabilni, haze BSOD. Nastaveni pameti: Default, napeti @ 1.9V

Prvni mozna rada = zvednout napeti na 2.1V. Bohuzel po zvyseni napeti nad 1.9V pocitac odmita nabehnout i kdyz to zkusim jen s jednou pameti. Pomuze jen reset CMOS.

Co jsem zkousel?

*Pameti otestovany memtestem, dle ocekavani plne chyb = reklamace ( vymena kus za kus ).
*Nove pameti opet testovany na default nastaveni pri napeti 1.9V, opet plne chyb.
*Nasledovalo snizeni frekvence na 667MHz pri defaultnim casovani 5-5-5-12. Opet chyby v memtestu.
*Zkusil jsem tedy preflashovat bios, to nepomohlo.
*Tedy doslo na testovani pameti kazdy modul zvlast a prohozeni pameti do ruznych slotu na default nastaveni s napetim 1.9V - a tady prosly obe pameti (kazda zvlast) memtestem bez chyby. Napadlo me tedy zapojit jednu pamet do zluteho slotu, druhou do cerveneho ( aby jely v single modu ) a opet jsem zapl memtest. I ted pameti prosly bez chyb a system je stabilni.

Takze pameti evidentne nefunguji v dualchannelu, v singlechannelu ano! Napeti nelze zvysit vice jak onech 1.9V. Jak je rozbehat v dualchannelu?

A jeste jedna otazka. V biosu jsem narazil na tuto polozku.
DCTs Mode (Note)
Allows you to set memory control mode.
Ganged Sets memory control mode to single dual-channel.
Unganged Sets memory control mode to two single-channel.
(Note) This item is present only if you install a CPU that supports this feature.
Jak ji spravne nastavit pro vyse uvedeny pocitac. Diky za rady!!
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Na GA-MA790GP-DS4H sme taky za boha nemohli rozběhat DC s A-DATA pamětmi, pomohlo jedině tam dat paměti jiné firmy. Netuším proč, psal sem na podporu Gigabytu a odpověď: "We working on this problem." :(
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
TimTaylor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TimTaylor »

tak jsem nakonec paměti reklamoval a mám zatím půjčené jiné, s těma to šlape OK (ted mam zapojene 2x1GB DDRII Kingston v duálu) a vše šlape jak má, tak jsem zvědavej ža mi dojdou nové Corsairy, tak dám vědět
CPU: Core i7 4790K@4,5GHz + chladič Cooler Master Hyper 212EVO, 24GB RAM (DDRIII Kingston HyperX Beast Series), deska GIGABYTE Z97-D3H, grafika Nvidia GeForce ASUS 2070S, SSD Samsung 970 EVO 1TB + 4TB WD 7200 ot, zvukovka Sound Blaster Z, myš Logitech G903 + klávesnice Logitech G910, repráky 2+1 Logitech Z-537, sluchátka Logitech G230, case ZALMAN Z11 Plus + zdroj Seasonic Focus 650W modular,
monitor ASUS ROG SWIFT PG279Q 144Hz, systém Win 10 Pro,
6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6480jojo »

Skus na ne kupit nejaky chladic .. mozno sa prehrievaju :roll:
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
Odpovědět

Zpět na „Paměti“