Ochrana kloubů?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
AlpenX
Nováček
Nováček

Ochrana kloubů?

Příspěvek od AlpenX »

Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli existuje nějaká ochrana kloubů notebooku,která předchází jejich prasknutí?Děkuji předem za radu :-) .
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ochrana kloubů?

Příspěvek od OndraSter »

Neotvírat, nenosit, nekupovat multimediální levný notebooky ale pevný Thinkpady/Compaqy.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

První notebook, u kterého jsem viděl zlomené panty, byl Compaq. Byla to chyba celé série. Pak jsem s tím zápolil u ThinkPadů, ale už je to dávno. :-D Teď už obvykle nepraskají přímo panty, ale vyrve se nějaké závitové pouzdro z plastu. Jsou opravdu kvalitnější a méně kvalitní NB, ale stane se to klidně i u nejdražšího modelu.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Divný, mam tu P I Compaq a pevnější panty (i plasty! A to dřív nebyly nějaký extra možnosti), jak dnešní většina Acer/ASUS/.. notebooků. (Rok 1998/99)

ThinkPad a vylomenej plast, tomu nevěřim, ani kdyby se měl vylomit ten plast, na kterym drží (slitina magnezia, i když pokud byl starší tak asi nebyl).

Kupodivu i Acer drží, teda jen to železný, ten plast, na kterym byl přichycenej prasknul :P . (Acer z roku cca 2003)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

jankop píše:První notebook, u kterého jsem viděl zlomené panty, byl Compaq. Byla to chyba celé série. Pak jsem s tím zápolil u ThinkPadů, ale už je to dávno. :-D Teď už obvykle nepraskají přímo panty, ale vyrve se nějaké závitové pouzdro z plastu. Jsou opravdu kvalitnější a méně kvalitní NB, ale stane se to klidně i u nejdražšího modelu.
Tak je jasný, že to časem praskne u kyždýho notebooku, inženýři v těchhle firmách rozhodně nenavrhujou panty na neomezenou únavu, ale využívají tu časovanou - tj. nějakejch x cyklů to vydrží, pak se to... Jinak jak už píše OndraSter kvalitnější klouby najdeš jako obvykle u business modelů, tj. ThinkPady, HP Compaq atd.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
AlpenX
Nováček
Nováček

Příspěvek od AlpenX »

Takže v tom případě mi zbívá se oto jen pečlivě starat ,aby tam nic neprasklo :-D .
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

no podle me, kdyz nebudes viko displaye rvat pres tu pozici, ve ktery se zastavi, tak by se snad nic stat nemelo.. nebo takle, nevidel sem este vyrvanej kus plastu z notesu pri setrnym zachazeni.
AlpenX
Nováček
Nováček

Příspěvek od AlpenX »

Oki děkuju,já jsem právě myslel,že existujou nějaké chráníče z kovu,které předcházejí prasknutí :-).
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Zkus nějakej armádní dell...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

AlpenX píše:Oki děkuju,já jsem právě myslel,že existujou nějaké chráníče z kovu,které předcházejí prasknutí :-).
No o tom to cele je.. kvalitni notebooky maji z kovu cele klouby + jejich uchyceni..
Je ale fakt, ze uz se kov objevuje i u tech levnejsich znacek no.. zase tam ale nemas jistotu v platech..
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Jako to, že má Lenovo klouby překrytý kusem kovu, nic neznamená...

Doporučuju tento článek od swarma: http://myego.cz/item/ma-ten-notebook-kovove-panty
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja mam Compaqa.. ten ma kovove klouby prekryte plastem.. :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“