Ochrana kloubů?
Moderátor: Don
- AlpenX
- Nováček
-
Ochrana kloubů?
Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli existuje nějaká ochrana kloubů notebooku,která předchází jejich prasknutí?Děkuji předem za radu .
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ochrana kloubů?
Neotvírat, nenosit, nekupovat multimediální levný notebooky ale pevný Thinkpady/Compaqy.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- jankop
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
První notebook, u kterého jsem viděl zlomené panty, byl Compaq. Byla to chyba celé série. Pak jsem s tím zápolil u ThinkPadů, ale už je to dávno. Teď už obvykle nepraskají přímo panty, ale vyrve se nějaké závitové pouzdro z plastu. Jsou opravdu kvalitnější a méně kvalitní NB, ale stane se to klidně i u nejdražšího modelu.
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Divný, mam tu P I Compaq a pevnější panty (i plasty! A to dřív nebyly nějaký extra možnosti), jak dnešní většina Acer/ASUS/.. notebooků. (Rok 1998/99)
ThinkPad a vylomenej plast, tomu nevěřim, ani kdyby se měl vylomit ten plast, na kterym drží (slitina magnezia, i když pokud byl starší tak asi nebyl).
Kupodivu i Acer drží, teda jen to železný, ten plast, na kterym byl přichycenej prasknul . (Acer z roku cca 2003)
ThinkPad a vylomenej plast, tomu nevěřim, ani kdyby se měl vylomit ten plast, na kterym drží (slitina magnezia, i když pokud byl starší tak asi nebyl).
Kupodivu i Acer drží, teda jen to železný, ten plast, na kterym byl přichycenej prasknul . (Acer z roku cca 2003)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak je jasný, že to časem praskne u kyždýho notebooku, inženýři v těchhle firmách rozhodně nenavrhujou panty na neomezenou únavu, ale využívají tu časovanou - tj. nějakejch x cyklů to vydrží, pak se to... Jinak jak už píše OndraSter kvalitnější klouby najdeš jako obvykle u business modelů, tj. ThinkPady, HP Compaq atd.jankop píše:První notebook, u kterého jsem viděl zlomené panty, byl Compaq. Byla to chyba celé série. Pak jsem s tím zápolil u ThinkPadů, ale už je to dávno. Teď už obvykle nepraskají přímo panty, ale vyrve se nějaké závitové pouzdro z plastu. Jsou opravdu kvalitnější a méně kvalitní NB, ale stane se to klidně i u nejdražšího modelu.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- AlpenX
- Nováček
-
Takže v tom případě mi zbívá se oto jen pečlivě starat ,aby tam nic neprasklo .
- tx3rf
- Začátečník
-
no podle me, kdyz nebudes viko displaye rvat pres tu pozici, ve ktery se zastavi, tak by se snad nic stat nemelo.. nebo takle, nevidel sem este vyrvanej kus plastu z notesu pri setrnym zachazeni.
- AlpenX
- Nováček
-
Oki děkuju,já jsem právě myslel,že existujou nějaké chráníče z kovu,které předcházejí prasknutí .
- Mastodont
- Černá karta
-
Zkus nějakej armádní dell...
- Maxtor
- Začátečník
-
No o tom to cele je.. kvalitni notebooky maji z kovu cele klouby + jejich uchyceni..AlpenX píše:Oki děkuju,já jsem právě myslel,že existujou nějaké chráníče z kovu,které předcházejí prasknutí .
Je ale fakt, ze uz se kov objevuje i u tech levnejsich znacek no.. zase tam ale nemas jistotu v platech..
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jako to, že má Lenovo klouby překrytý kusem kovu, nic neznamená...
Doporučuju tento článek od swarma: http://myego.cz/item/ma-ten-notebook-kovove-panty
Doporučuju tento článek od swarma: http://myego.cz/item/ma-ten-notebook-kovove-panty
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- Maxtor
- Začátečník
-
Ja mam Compaqa.. ten ma kovove klouby prekryte plastem..