ATi Radeon HD4870 X2/4850 X2 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Mahut
- Nováček

-
Re: ATi Radeon HD4870 X2 - Problémy a jejich řešení
Zdravim. Mám problém s touto kartou. Mám ovladače 8.10, Windows Vista 64-bit a když hraju Crysis Warhead, tak mi po chvilce skočí hra do okna Windows a musim znovu dat v nastaveni menu full screen. Pořád mi to dělá a nevím si rady..................poraďte prosím
- Luka
- Nováček

-
Nevim proc ti to teda skace neustale. Ale veci se radi prepinaj z fullscrenu na rozlisko napriklad pri alt+tab nebo ti nejakej program/sluzba co ti bezi na pozadi vynucuje pozornost a ta ti to prepne. Nicmene muzu ti dat aspon jednu primou radu, ve vistach pro fullscreen staci v aplikaci zmacknout alt+enter a je to.. lepsi nez pokazde chodit do nastaveni 
- Mahut
- Nováček

-
prave ze to dela jenom u crysis warhead a far cry 2..........nevim proc zrovna u techto her
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Mam problém s FlatOut Ultimate Carnage a Dead Space.
Po chvilce hraní mi FlatOut Ultimate Carnage spadne a vyhodí hlášku že program přestal pracovat, u Dead Space mi tahle hláška vyskakuje už při pouštění (hned po logu EA).
System mam Vista64-bit, ovladače 8.10, komp viz. podpis.
Nevíte někdo co s tím?
Po chvilce hraní mi FlatOut Ultimate Carnage spadne a vyhodí hlášku že program přestal pracovat, u Dead Space mi tahle hláška vyskakuje už při pouštění (hned po logu EA).
System mam Vista64-bit, ovladače 8.10, komp viz. podpis.
Nevíte někdo co s tím?
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Zkus přejmenovat Dead Space.exe na godfather.exe
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Nepomohlo
, zkoušel jsme to i se zapnutým/vypnutým CF, s cpu na def. a pořád to samý.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Tak zkus ještě tyto bety ATI Catalyst 8.11 RC1 (8.542)
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Mam ty starý odinstalovat případně nějak pročistit komp, nebo je mam normálně přeinstalovat?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Vždy odinstalovat a pročistit, je to standartní postup při přechodu na jinou verzi ovladačů.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Instalace ovladače: nebyl nalezen soubor INF - wtf?
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja nikdy necistim nic a davam rovnou preinstalovat, az pokud jsou problemy, tak odinstaluji.
Raoul Duke > nejspis si toho vycistil vice nez bylo zdravo jak se zda
Raoul Duke > nejspis si toho vycistil vice nez bylo zdravo jak se zda
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Čistil jsem jen ATI
... ale co s tim?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Buď jsi nepročistil všechno, nebo jsi mezi tím nerestartoval PC. Zkus ještě aktualizovat ovladač přes správce zařízení, občas je problém v ATi install manageru, obzvlášť u BETA driverů.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Napodruhý se to povedlo, ale ty dvě hry padaj pořát
.
Edit:
Pročet jsem Dead Space forum, tenhle problém má spousta lidí ale 100% řešení ještě nexistuje. Snad EA začne něco dělat a vyřeší to.
Edit:
Pročet jsem Dead Space forum, tenhle problém má spousta lidí ale 100% řešení ještě nexistuje. Snad EA začne něco dělat a vyřeší to.
- febrik
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nevěřil bych tomu, ale můj problém s nízkýma fps v Team Fortress 2 jsem vyřešil kompletním zvednutím voltáže na desce. Soráč za offtopic, jen jsem to sem chtěl hodit, kdyby byl u někoho podobný problém 
Btw., ještě jedna věc mi provádí neplechu. Od tý doby, co mám ATI 4870 X2 nemůžu zaboha rozjet 3D Mark 06, zkoušel jsem verzi, kterou mám přiloženou k základní desce, i verzi přímo ze stránek futuremarku, ale zakousne se při úvodním okně a neděje se nic - mimo to, že ve správci úloh má ten proces připrásknutejch cca 20% vytížení cpu, ale můžu to nechat zapnutý třeba půl hodiny a nic se neděje. Nepotkal jste to někdo?
Btw., ještě jedna věc mi provádí neplechu. Od tý doby, co mám ATI 4870 X2 nemůžu zaboha rozjet 3D Mark 06, zkoušel jsem verzi, kterou mám přiloženou k základní desce, i verzi přímo ze stránek futuremarku, ale zakousne se při úvodním okně a neděje se nic - mimo to, že ve správci úloh má ten proces připrásknutejch cca 20% vytížení cpu, ale můžu to nechat zapnutý třeba půl hodiny a nic se neděje. Nepotkal jste to někdo?
Intel Core i7-3930K | Asus Rampage IV Extreme | Corsair DIMM 16GB DDR3-2133 Quad-Kit Dominator GT | Asus ENGTX690-4GD5 | OCZ Vertex 4 Series 256GB | Enermax Liberty Revolution85+ 1250W
- ICEBRETON
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
stahni si hotfix, funguje na vsechny 3dmarky (03,05,06) http://www.svethardware.cz/forum/downlo ... ile&id=227
Naposledy upravil(a) ICEBRETON dne úte 28. říj 2008, 10:29, celkem upraveno 1 x.
NTB: ProBook 4740s
- febrik
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
To je ono, máš pravdu, jsem na ati staronovej, tohle mě vážně nenapadlo 
Intel Core i7-3930K | Asus Rampage IV Extreme | Corsair DIMM 16GB DDR3-2133 Quad-Kit Dominator GT | Asus ENGTX690-4GD5 | OCZ Vertex 4 Series 256GB | Enermax Liberty Revolution85+ 1250W
- deny1234
- Nováček

-
Zdravim , dnes se mi na me sapphire 4870 X2 ,objevil vazny problem ,pri spusteni , nejake narocne 3 D aplikace [ crysis ,zaklinac ,3D mark vantage ] se mi na obrazovce objevi takova "sachovnice " spousty malych poblikavajicich sedych ctverecku , v crysis na max nastaveni uz to nejsou male ctverecky , ale obri barevne ctverce
Karta jede na zakladnich taktech , catalysty jsem zkousel asi 5 , dela to se vsemi stejne , PC je ted taky na zakladnich taktech , karta se neprehriva. Co s tim , je to na reklamaci ??[karta je mesic stara , do ted se to neprojevilo ] Nebo prehrat bios GK ? Diky za pomoc PS; v 3D Marku 06 se to neprojevuje.
- Radas
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus odstranit zatrzitko u enable ati overdrive, nebo u riva tuneru vypnout enable overclocking-pokud pouzivas. Taky mi to jednou delalo.
MSI X670E Tomahawk, R9-7900X, Thermalright Ultra 120, Kingston DDR5 6000 2x16 CL30,
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W
- deny1234
- Nováček

-
No vzdyt jsem psal, ze karta je na zakladnich taktech , Riva tuner nepouzivam , nepomohlo ani podtaktovani karty ,ani obnoveni systemu , tak uz fakt nevim co s tim