Adobe Acrobat Reader 9

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
bonavox
Začátečník
Začátečník

Adobe Acrobat Reader 9

Příspěvek od bonavox »

Samostatné téma pro Acrobat Reader 9 jsem nenašel, tak abych to nemíchal s jinými verzemi, dím v plac téma, klidně pro jakékoli dotazy ohledně této verze Readeru.

A hned jeden přidám. V Acrobat Readeru v9 je v menu Zobrazení položka Automaticky rolovat. Což vypadá jako poměrně zajímavá a využitelná funkce, nicméně nikde jsem nenašl, kde se nastavuje rychlost toho posuvu textu. Defaultní nastavení je dost vysoké, nedá se to stíhat číst, nevíte čím/kde by se ten posuv dal zpomalit?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Adobe Acrobat Reader 9

Příspěvek od xxsawer »

To je teda funkce jako vrata...jesteze nemam 9tku Acrobat
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

:D ... to svinstvo pomale mi nemuze na disk... skus foxita... sice nema takovou superhypercool featurku, ale je 1000x rychlejsi :-D
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

xxsawer píše:To je teda funkce jako vrata...
No funkce je to náhodou velmi dobrá ... v okmažiku, kdy máš tablet a chceš na něm něco číst, tak s automatickým posunem textu nemusíš jak trotl stále klepat na displej kvůli posunu ... jen to bohužel v tom Acrobat Readeru jede moc rychle, no :sad:
Flegy píše:... sice nema takovou superhypercool featurku, ale je 1000x rychlejsi :-D
Hmm, mě jde právě o tu superhypercool featurku.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jen tak na okraj - nesouhlas. Reader 9 se hodně povedl, zatím možná nejlepší verze vůbec. a co se týče rychlosti, s tím problém nemám, kliknu a naskočí.
ignorelist: kremrole a dezoláti
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Aha, tak už jsem na to nastavení rychlosti rolování přišel ... jako všude jinde ve Windows je to klasika ... Ctrl + šipka nahoru/dolů (jestli to funguje i s kolečkem myši nevím, žádnou tu nemám)
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

Ahojte, chtěl bych se zeptat jak můžu zprovoznit nástroje jako napříklat psaní textu, kreslení šipek, čtverců apod.? Tyto nástroje se dají přidat na lištu pomocí "nástroje" - "přizpůsobit pruhy nástrojů" a tam si už klikám kterou funkci mít na očích a kterou ne.....když jej ovšem zaškrtnu tak se stejně na pruhu nástrojů nic neobjeví - u těchto funkcí je hvězdička a u hvězdičky je vysvětlení: "dostupné pouze, když jsou povolená práva dokumentu". Což nevím co tím Adobbe myslí...každopádně nevíte někdo jak zprovoznit tyto nástroje neboli editaci pdf??
diky

vyřešeno: našel jsem parádní program který toto umí a troufám si říct že to umí lépe než Foxit pdf editor.
je to PDF-XChange Viewer
http://www.docu-track.com/downloads/
neumí jenom prohlížet pdf ale i upravovat (texty, objekty atd.) tyto funkce jsou stále zadarmo, teprve až některé hodně pokropčilé jsou v placené PRO verzi (neboli při použití těchto funkcí se udělá ošklivý vodoznak na pdf). Je to např. fce elektronický podpis dokumentu.
Naposledy upravil(a) dech dne úte 6. říj 2009, 12:04, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

jo a ještě mám s AR 9 jeden problém - nefunguje mi ikonka (hned vlevo dopisní obálka u ikony uložit) odeslání pdf v emailu - vždy když na to kliknu tak se mi objeví "Acrobat se nemůže připojit k vašemu programu pro email." (ovšem proč Acrobat když je to Reader???)
Používám Mozzila Thunderbird. Mám Visty a kontroloval jsem výchozí nastavení programů (start-výchozí programy) a všechny typy úloh, které MT může mít asociované jsou zaškrtlé.

vyřešeno: výchozí poštovní program je nutné nastavit ještě skoro jinde (můj případ windows vista) a to zde:
start - (ovládací panely) - výchozí programy - výchozí nastavení počítače a přístupu k programům
máte zaškrtlé nejpíš "vlastní" - rozklikněte a v položce "vyberte výchozí emailový program" musí být zaškrtlé Mozilla Thunderbird a ne "stávající..."
poté už ta ikonka v AR 9 funguje
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“