Adobe Acrobat Reader 9
- bonavox
- Začátečník

-
Adobe Acrobat Reader 9
Samostatné téma pro Acrobat Reader 9 jsem nenašel, tak abych to nemíchal s jinými verzemi, dím v plac téma, klidně pro jakékoli dotazy ohledně této verze Readeru.
A hned jeden přidám. V Acrobat Readeru v9 je v menu Zobrazení položka Automaticky rolovat. Což vypadá jako poměrně zajímavá a využitelná funkce, nicméně nikde jsem nenašl, kde se nastavuje rychlost toho posuvu textu. Defaultní nastavení je dost vysoké, nedá se to stíhat číst, nevíte čím/kde by se ten posuv dal zpomalit?
A hned jeden přidám. V Acrobat Readeru v9 je v menu Zobrazení položka Automaticky rolovat. Což vypadá jako poměrně zajímavá a využitelná funkce, nicméně nikde jsem nenašl, kde se nastavuje rychlost toho posuvu textu. Defaultní nastavení je dost vysoké, nedá se to stíhat číst, nevíte čím/kde by se ten posuv dal zpomalit?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- xxsawer
- Začátečník

-
Re: Adobe Acrobat Reader 9
To je teda funkce jako vrata...jesteze nemam 9tku Acrobat
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- bonavox
- Začátečník

-
No funkce je to náhodou velmi dobrá ... v okmažiku, kdy máš tablet a chceš na něm něco číst, tak s automatickým posunem textu nemusíš jak trotl stále klepat na displej kvůli posunu ... jen to bohužel v tom Acrobat Readeru jede moc rychle, noxxsawer píše:To je teda funkce jako vrata...
Hmm, mě jde právě o tu superhypercool featurku.Flegy píše:... sice nema takovou superhypercool featurku, ale je 1000x rychlejsi
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- zombux
- Odborník PCT

jen tak na okraj - nesouhlas. Reader 9 se hodně povedl, zatím možná nejlepší verze vůbec. a co se týče rychlosti, s tím problém nemám, kliknu a naskočí.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- bonavox
- Začátečník

-
Aha, tak už jsem na to nastavení rychlosti rolování přišel ... jako všude jinde ve Windows je to klasika ... Ctrl + šipka nahoru/dolů (jestli to funguje i s kolečkem myši nevím, žádnou tu nemám)
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, chtěl bych se zeptat jak můžu zprovoznit nástroje jako napříklat psaní textu, kreslení šipek, čtverců apod.? Tyto nástroje se dají přidat na lištu pomocí "nástroje" - "přizpůsobit pruhy nástrojů" a tam si už klikám kterou funkci mít na očích a kterou ne.....když jej ovšem zaškrtnu tak se stejně na pruhu nástrojů nic neobjeví - u těchto funkcí je hvězdička a u hvězdičky je vysvětlení: "dostupné pouze, když jsou povolená práva dokumentu". Což nevím co tím Adobbe myslí...každopádně nevíte někdo jak zprovoznit tyto nástroje neboli editaci pdf??
diky
vyřešeno: našel jsem parádní program který toto umí a troufám si říct že to umí lépe než Foxit pdf editor.
je to PDF-XChange Viewer
http://www.docu-track.com/downloads/
neumí jenom prohlížet pdf ale i upravovat (texty, objekty atd.) tyto funkce jsou stále zadarmo, teprve až některé hodně pokropčilé jsou v placené PRO verzi (neboli při použití těchto funkcí se udělá ošklivý vodoznak na pdf). Je to např. fce elektronický podpis dokumentu.
diky
vyřešeno: našel jsem parádní program který toto umí a troufám si říct že to umí lépe než Foxit pdf editor.
je to PDF-XChange Viewer
http://www.docu-track.com/downloads/
neumí jenom prohlížet pdf ale i upravovat (texty, objekty atd.) tyto funkce jsou stále zadarmo, teprve až některé hodně pokropčilé jsou v placené PRO verzi (neboli při použití těchto funkcí se udělá ošklivý vodoznak na pdf). Je to např. fce elektronický podpis dokumentu.
Naposledy upravil(a) dech dne úte 6. říj 2009, 12:04, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
- dech
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo a ještě mám s AR 9 jeden problém - nefunguje mi ikonka (hned vlevo dopisní obálka u ikony uložit) odeslání pdf v emailu - vždy když na to kliknu tak se mi objeví "Acrobat se nemůže připojit k vašemu programu pro email." (ovšem proč Acrobat když je to Reader???)
Používám Mozzila Thunderbird. Mám Visty a kontroloval jsem výchozí nastavení programů (start-výchozí programy) a všechny typy úloh, které MT může mít asociované jsou zaškrtlé.
vyřešeno: výchozí poštovní program je nutné nastavit ještě skoro jinde (můj případ windows vista) a to zde:
start - (ovládací panely) - výchozí programy - výchozí nastavení počítače a přístupu k programům
máte zaškrtlé nejpíš "vlastní" - rozklikněte a v položce "vyberte výchozí emailový program" musí být zaškrtlé Mozilla Thunderbird a ne "stávající..."
poté už ta ikonka v AR 9 funguje
Používám Mozzila Thunderbird. Mám Visty a kontroloval jsem výchozí nastavení programů (start-výchozí programy) a všechny typy úloh, které MT může mít asociované jsou zaškrtlé.
vyřešeno: výchozí poštovní program je nutné nastavit ještě skoro jinde (můj případ windows vista) a to zde:
start - (ovládací panely) - výchozí programy - výchozí nastavení počítače a přístupu k programům
máte zaškrtlé nejpíš "vlastní" - rozklikněte a v položce "vyberte výchozí emailový program" musí být zaškrtlé Mozilla Thunderbird a ne "stávající..."
poté už ta ikonka v AR 9 funguje
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW