Re: XP SP3 jedou to pomalu

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dzin píše:Tak každopádne SP3 ti sežere o dost více RAM, hodne to zpomalý PC
sorry to je kravina

//edit Wilik - tema vydeleno ODTUD
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

zombux píše:
Dzin píše:Tak každopádne SP3 ti sežere o dost více RAM, hodne to zpomalý PC
sorry to je kravina
Není, testováno na nekolika PC, po odinstalovaní SP3 vrácena spotřeba RAM na stejno hodotu jako před instalací. na rychlém stroji kde máš víc jak 1GB RAM to asi nepoznáš. instalací SP3 se okamžite zvedne spotřeba RAM pro XP. Ale to vubec neřeší problém usera ktery je jinde.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No to si teda pis, ze je.. mam volnou ram v sysmetrixu na desktopu.. SP3 nic nezmenil.. jedine, co se mohlo zmenit je to, ze ti hold SP3 pozapinal nektere sluzby, ktere jsi mel pri SP2 vypnute.. :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Na mojich PC a notebooku, kde je na mojich dvou XP default, nic povypinaného tak tomu je, a k tomu rozežrany netframework2. A nejsem hlavně sám komu to takle žere po SP3! ;) Na notesu to samé.
LiveBomb píše:
Dzin píše:Tak každopádne SP3 ti sežere o dost více RAM, hodne to zpomalý PC...
Az na tuhle blbinu jinak vsecko v poradku?? :-D
Jak jsem psal tohle neni jeho problém. Ale když delam čistou instalaci zakázníkům, z instalačky XP SP2 a bez instalace ničeho jiného tam hodim SP3, tak to okamžitě po resetu bere více RAM. Jak mi to vysvětlíš? Je vidět že jsi to nezkoušel :razz:
To co popisuješ už jsme dávno řekli...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No ja hazim cistou instalaci primo s integrovanou SP3 a vazne sem zadnou razantni zmenu nezaznamenal.
Zpomaleni pozoruju jen na strojich, ktere maji SP2 jsou nejakou dobu pouzivane a zavsivene a pote SP3 vede k razantnimu zpomaleni.

//Edit Dzin: Tak to nemužes poznat když tam je hned SP3.
Dnes jsem isntaloval zákazníkovi XP, udelal test instalačka SP2, pak hned SP3 a zvedlo to spotřebu cca 25%, po odinstalováni SP3 se vrátilo zpet. 100% teda je to SP3. Nic jineho instalováno na tom stroji nebylo vše nové, na netu nebyl ani napojen... dukaz jasny, jasně že pri dnešních 2GB RAM to je prakticky jedno ale ne každy má 2GB RAM.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Dzin píše:Dnes jsem isntaloval zákazníkovi XP, udelal test instalačka SP2, pak hned SP3 a zvedlo to spotřebu cca 25%, po odinstalováni SP3 se vrátilo zpet.
25% na cem.. co to je za obhajobu.. je rozdil 25% ze 2GB a 25% z 512MB.. jinak tedy me zkusenosti jsou takove, ze instalacka s SP2 vs instalacka s SP3.. naroky na RAM spise nizsi, nez stejne, nebo vetsi.. jak rikam.. kontrola naprosto jednoducha.. desktop opatren sysmetrixem..
Je ponekud rozdil nainstalovat rovnou SP3 jiz v oknech, a instalovat tenhle 300MB balik na hotove SP2 okna..
Tohle ale neni potom vec, kterou muzes svadet na SP3, jako spise na zpusob instalace..
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Maxtor píše:
Dzin píše:Dnes jsem isntaloval zákazníkovi XP, udelal test instalačka SP2, pak hned SP3 a zvedlo to spotřebu cca 25%, po odinstalováni SP3 se vrátilo zpet.
25% na cem.. co to je za obhajobu.. je rozdil 25% ze 2GB a 25% z 512MB.. jinak tedy me zkusenosti jsou takove, ze instalacka s SP2 vs instalacka s SP3.. naroky na RAM spise nizsi, nez stejne, nebo vetsi.. jak rikam.. kontrola naprosto jednoducha.. desktop opatren sysmetrixem..
Je ponekud rozdil nainstalovat rovnou SP3 jiz v oknech, a instalovat tenhle 300MB balik na hotove SP2 okna..
Tohle ale neni potom vec, kterou muzes svadet na SP3, jako spise na zpusob instalace..
Jak jsem psal, na 512MB, zeptej se treba bejvalýho moda a admina Senteced, má naprosto stejné zkušenosti s SP3, je uplne jedno v čem to měříš, sysmetrix mám a znám. btw, Sysmetrix nemeří nic, čte to z MBM ;-)
Klientka dokonce s NB, kde ji to pres winupdate instalovalo SP3 tak volala že se NB hodně zpomalil, jestli tam nemá vira...
Nic nesvádím, pokud isntaluješ na čísty win co maji SP2 okamžite SP 3 a zvedne se spotřeba RAM a bez čehokoliv dalšího .. tak je to jasne a když SP3 odinstalujes a spotřeba RAM se vráti na hodnotu před SP3 tak to je neoddiskutovatelný fakt. Spotřebu neuvádím v MB jelikož každé PC je jiné. Pokud vidim že nic dalsiho se neinstalovalo tak je to jasné... Sent potvrdí, má stejné zkušenosti.

//edit Wilik - upraveno
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

LiveBomb píše: //Edit Dzin: Tak to nemužes poznat když tam je hned SP3.
Poznam, to cislo vyuziti RAM je na vsech cistejch instalacich (+/-) stejny. Nijak neupravena instalace winodows XP SP2 vyuzije po naistalovani +/- 250 MB ram. SP3 jich vyuzije cca +/- 270. Takze cca. 10% navic.

Mluvite tady o razantnim, tak sem predpokladal ze se bavime tak o 200-300 MB ram.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Dzin píše:Jak jsem psal, na 512MB, zeptej se treba bejvalýho moda a admina Senteced, má naprosto stejné zkušenosti s SP3, je uplne jedno v čem to měříš, sysmetrix mám a znám. btw, Sysmetrix nemeří nic, čte to z MBM ;-)
No ja se s tebou nehadam.. sedim ted u prehistorickyho celerona 900 s 512MB RAM a proto ti rikam, ze SP3 naopak uvolnil cca 20MB RAM a dokonce cely beh systemu subjektivne zrychlil (obe instalace prosly dalsimi upravami, vse ale identicke).. jen nebyl instalovan jakozto 300MB balik "vseho pres vsechno" (vcetne vsech zaloh starych souboru), ale integrovan primo do instalacky..

K sysmetrixu.. evidentne neznas a nevis, protoze k nemu zadny MBM vubec nepotrebujes.. resp. neni ani jeho soucasti.. ;-) ..MBM je treba ciste ke cteni tepot a energetickych hodnot, stejne tak, jako to byva u spousty jinych programu.. 90% funkci sysmetrixu je na MBM nezavislych a vubec ho tak neni potreba..

// edit: Dzin: Mám ověřenu i tu spotřebu RAM. A nejen já. K sysmetrixu to už je uplny OT, a je tu k nemu thread, btw: jsem k nemu delal asi 50 skinů a jsou v tom threadu ke stažení. Ona se ta spotřeba lisí pochopitelně od PC k PC. Ale u mého notesu s 512 RAM vzrostla o 110MB, po instalaci SP3, takže začal swapovat a velmi se zpomalil, u zákaznice také. Nesmysl to v žádném případě neni, jelikož na PC se nic vice krom SP 3 neisntalovalo, takže to neuhádáš ;-)

//edit Wilik - upraveno
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nemám s "SP3" výše uvedené "problémy". :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

chce to zjistit detaily. zjistit konkrétně kterej proces nebo služba způsobuje že to víc žere, a vyřešit tím tuhle diskusi jednou provždycky. osobně bych si tipnul že SP3 zapíná nějakou vypnutou službu nebo tak něco, ale nikdy jsem to nekoumal takhle do hloubky. ostatně SP3 by měl bejt rychlostně srovnatelnej s plně záplatovaným SP2, jsou tam jen asi 4 fičurky navíc který můžou zabrat max pár MB
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Je uplne jedno, co SP3 zapne navic.. proste hlavni je, ze sezere daleko vice RAM a vyrazne zpomali PC.. stejne tak, jako SysMetrix nic neumi.. ten je jen na cteni dat z MBM.. :D
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

asi to budu muset vyřešit tim že celej disk naformátuju ale mám tma asi 200GB dat tak něco vypálit nebo koupit pod stromeček novej HDD
ale hodim tam zase SP2 až budu přeinstalovávat
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Maxtor píše:Je uplne jedno, co SP3 zapne navic.. proste hlavni je, ze sezere daleko vice RAM a vyrazne zpomali PC..
U mně se to nijak negativně neprojevuje, ale je fakt, že používám 1GB RAM a víc podle sestavy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
Maxtor píše:Je uplne jedno, co SP3 zapne navic.. proste hlavni je, ze sezere daleko vice RAM a vyrazne zpomali PC..
U mně se to nijak negativně neprojevuje, ale je fakt, že používám 1GB RAM a víc podle sestavy.
myslím že tohle byla z Maxtorovy strany ironie...
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

postarší notebook se sempronem a 512MB RAM po instalaci SP3 žádný rozdíl ve spotřebě RAM, rychlé mi přijdou SP2 a 3 cca stejně, přesto že jsem SP3 dával na několik XP (vždy doinstalované z WU) popisovaný efekt jsem nikdy nezpozoroval. Navýšení spotřeby paměti bych si určitě všiml, na tom noutu je vypnutý swap :) ano, na 512MB RAM se to může zdát trochu moc silné kafe, ale své "úkoly" ten nout zvládá s přehledem a rezervou, teď je rychlejší, tišší a možná bez cvrkání disku i na baterku možná vydrží o něco málo déle :)

také bych si vsadil na to že to je spíš problém konkrétní služby/služeb než SP3
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

nevíte někdo jaké služby zapíná SP3 navíc proti SP2?
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“