Ahoj všem,prosím o pomoc.Včera jsem koupil dětem starší NB HP Compaq nx 6110 a při připojení na internet jsem stáhl aktualizace a po restartu už bohužel nenaskočil.Žádné klávesi nefungují jen F10 kterou se dostanu do biosu.Ted mi to píše toto:
Sistém Windows se nepodařilo spustit z duvodu chyby softwáru.
Označte uvedené potíže:
Zavaděč potřeboval knihovny DLL pro jádro sistému.
Kontaktujte technickou podporu a nahlaste problém.
Mužete mi někdo poradit co se stim dá dělat?
Dík moc za pomoc.
Přeinstalováni XP
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- LOTO
- Nováček

-
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Přeinstalováni XP
1) prosím sYstém
2) zkusil bych nabootovat do nouzového režimu - jde/nejde?
pokud nejde tak natavit bootování z CD, vložit install cd xp a opravit windows.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- LOTO
- Nováček

-
Tak v nouzovém režim nefunguje,zítra by mi mělo přijít CD od předchozího majitele tak bych potřeboval poradit jak nastavit botování.N@$ty píše:1) prosím sYstém
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bootování z CD, buď přímo v BIOSu, nebo vetšina novějších desek má boot menu pod klávesou F8 nebo F12 – Gigabyte. Tak si zvolíš mechaniku, do které dáš install CD s windows xp. Proběhne první obrazovka, dál bude R pro opravu, tak to NEdáš, půjdeš dál, on bude potom rozpoznávat předešlé verze systému, najde tu tvoji aktální (většinou) a zde vybereš opravit.
Pokud ti instalaci nerozpozná (poznáš podle toho, že už budeš u rozložení partitions na disku), tak máš nainstalované xp Home/Pro a v snažíš se opravovat tou druhou verzí, nebo je nakonutý nějaký soubor na disku a instalátor nerozpozná windows. Ale to budeme řešit až podle toho jak dopadneš...
Pokud ti instalaci nerozpozná (poznáš podle toho, že už budeš u rozložení partitions na disku), tak máš nainstalované xp Home/Pro a v snažíš se opravovat tou druhou verzí, nebo je nakonutý nějaký soubor na disku a instalátor nerozpozná windows. Ale to budeme řešit až podle toho jak dopadneš...
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- LOTO
- Nováček

-
Tak mi to kamarád zkoušel přeinstalovat,ale bohužel se mu to nepovedlo že to prý píše pořád chybu.Tak jsem to odvez do opravny a po dvou dnech mi zavolali že to přeinstalovat nejde že to piše chybu a že je prý špatný disk.Tak nevim jestli je opravdu špatný a nebo si chtěj před vánocema vydělat.Nový 80 GB prý stojí 1280kč jen doufám že mi nebudou volat že je špatného neco dalšího.Je možné že je disk nefunkční, když v biosu to normálně makalo a ta cena tak nák sedí?
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co to píše za chybu? Že je vadný disk je samozřejmě možné. Není třeba ještě v záruce? Na WD je záruka 3 roky a na Seagate dokonce 5 let.
Ta cena disku by mohla odpovídat, záleží kde bydlíš (na czc ho třeba budou mít levněji, ale pokud je to nějaký místní menší prodejce, tak by i mohla.) Jinak skoro za tu samou cenu (cca +200 Kč) můžeš mít i 320GB a možná i větší. Protože v těhlech malých discích je velice malý cenový rozdíl.
Ta cena disku by mohla odpovídat, záleží kde bydlíš (na czc ho třeba budou mít levněji, ale pokud je to nějaký místní menší prodejce, tak by i mohla.) Jinak skoro za tu samou cenu (cca +200 Kč) můžeš mít i 320GB a možná i větší. Protože v těhlech malých discích je velice malý cenový rozdíl.