Přeinstalováni XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
LOTO
Nováček
Nováček

Přeinstalováni XP

Příspěvek od LOTO »

Ahoj všem,prosím o pomoc.Včera jsem koupil dětem starší NB HP Compaq nx 6110 a při připojení na internet jsem stáhl aktualizace a po restartu už bohužel nenaskočil.Žádné klávesi nefungují jen F10 kterou se dostanu do biosu.Ted mi to píše toto:
Sistém Windows se nepodařilo spustit z duvodu chyby softwáru.
Označte uvedené potíže:
Zavaděč potřeboval knihovny DLL pro jádro sistému.
Kontaktujte technickou podporu a nahlaste problém.
Mužete mi někdo poradit co se stim dá dělat?
Dík moc za pomoc.
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Přeinstalováni XP

Příspěvek od N@$ty »

1) prosím sYstém
2) zkusil bych nabootovat do nouzového režimu - jde/nejde?
pokud nejde tak natavit bootování z CD, vložit install cd xp a opravit windows.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
LOTO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LOTO »

N@$ty píše:1) prosím sYstém
2) zkusil bych nabootovat do nouzového režimu - jde/nejde?
pokud nejde tak natavit bootování z CD, vložit install cd xp a opravit windows.
Tak v nouzovém režim nefunguje,zítra by mi mělo přijít CD od předchozího majitele tak bych potřeboval poradit jak nastavit botování.
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Bootování z CD, buď přímo v BIOSu, nebo vetšina novějších desek má boot menu pod klávesou F8 nebo F12 – Gigabyte. Tak si zvolíš mechaniku, do které dáš install CD s windows xp. Proběhne první obrazovka, dál bude R pro opravu, tak to NEdáš, půjdeš dál, on bude potom rozpoznávat předešlé verze systému, najde tu tvoji aktální (většinou) a zde vybereš opravit.
Pokud ti instalaci nerozpozná (poznáš podle toho, že už budeš u rozložení partitions na disku), tak máš nainstalované xp Home/Pro a v snažíš se opravovat tou druhou verzí, nebo je nakonutý nějaký soubor na disku a instalátor nerozpozná windows. Ale to budeme řešit až podle toho jak dopadneš...

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
LOTO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LOTO »

Tak mi to kamarád zkoušel přeinstalovat,ale bohužel se mu to nepovedlo že to prý píše pořád chybu.Tak jsem to odvez do opravny a po dvou dnech mi zavolali že to přeinstalovat nejde že to piše chybu a že je prý špatný disk.Tak nevim jestli je opravdu špatný a nebo si chtěj před vánocema vydělat.Nový 80 GB prý stojí 1280kč jen doufám že mi nebudou volat že je špatného neco dalšího.Je možné že je disk nefunkční, když v biosu to normálně makalo a ta cena tak nák sedí?
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Co to píše za chybu? Že je vadný disk je samozřejmě možné. Není třeba ještě v záruce? Na WD je záruka 3 roky a na Seagate dokonce 5 let.
Ta cena disku by mohla odpovídat, záleží kde bydlíš (na czc ho třeba budou mít levněji, ale pokud je to nějaký místní menší prodejce, tak by i mohla.) Jinak skoro za tu samou cenu (cca +200 Kč) můžeš mít i 320GB a možná i větší. Protože v těhlech malých discích je velice malý cenový rozdíl.

Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“