ATi Radeon HD4870 X2/4850 X2 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- fmx rider
- Začátečník

-
Re: ATi Radeon HD4870 X2 - Problémy a jejich řešení
já bych ani neřek že omezuje, alespoň jsem si nevšiml (mám 1.1), když jsem si testoval cod5 se zapnutým vsync a stejným nastavením jako na guru3d při 1920x1200 tak jsem měl (měřeno frapsem a odehrána druhá mise při vylodění, celá ne, asi 10min)
Avg: 58.676 - Min: 17 - Max: 63
čili stejně jako oni, ale když vypnu vsync (oni ho měli pokuď vím taky vyplé), tak mám
Avg: 77.886 - Min: 23 - Max: 94
tak pak nevím jestli oni blbě měří, nebo jak...
Avg: 58.676 - Min: 17 - Max: 63
čili stejně jako oni, ale když vypnu vsync (oni ho měli pokuď vím taky vyplé), tak mám
Avg: 77.886 - Min: 23 - Max: 94
tak pak nevím jestli oni blbě měří, nebo jak...
- Nalar
- Nováček

-
Zdravim, je smutne, ze moj prvy post na tomto fore je hned problem, ale co uz.
Takze som cerstvym majitelom tejto karty a mam jeden zasadny problem.
PC je absolutne nestabilne a uplne nahodne sa objavuju restarty z 90% sa po znovunabehnuti winu objavi hlaska o BSOD konkretne tato:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1051
Additional information about the problem:
BCCode: 100000ea
BCP1: FFFFFA8006CE2BB0
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini111408-10.dmp
C:\Users\rfi\AppData\Local\Temp\WER-29125-0.sysdata.xml
C:\Users\rfi\AppData\Local\Temp\WER7750.tmp.version.txt
Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0409
restarty su zcela nahodne niekedy staci iba aby som scrollol stranku v explorery, niekedy nemusim mat spustene nic. CIm ale urcite sposobim restart je spustenie napriklad hry, do 30 sec to na 100% padne.
V eventviewer je este vzdy zaznamenana tato chyba:
Idle power management features on processor 0 are disabled due to a firmware problem. Check with the computer manufacturer for updated firmware.
Teda s tym ze su dve len 0 je nahradena 1.
V podstate sa jedna o rovnaky problem ako mal uzivatel KOSA na prvej stranke tohto topicu. On to vyriesil nejakou redukciou na pripojenie viac vetvi od zdroja. Dost dobre netusim o co sa jedna tak ak by niekto vedel. Popripade by mozna pomohlo postelovat voltaz na doske, ale do toho naozaj nevidim kedze som nikdy nebol nuteny taktovat, ak by sa nasiel ochotny clovek co by vedel poradit konkretne hodnoty pre konkretne nastavenia nech skusim este toto.
Len dodam ze teploty su v poriadku restartuje sa to ako pri 50stuponoch tak pri 60, na viac sa nikdy dostat nestihla. Proceosor ma stabilne okolo 45 stupnov.
Nic neni taktovane, vsetko ma povodne tovarne nastavenia.
Zostava:
Zdroj: Corsair TX650
Grafika: ATi HD 4870x2 Sapphire
Hdd: Samsung SpinPoint F1 640GB
Proc: Intel Core2Duo E8500
Doska: Gigabyte EP-45-EXTREME-p45/ICH10R
Ram: 2x2GB A-Data DDR2 1066Mhz EE Viesta.
Sys: Vista 64bit Ultimate
ps: aspon predpokladam ze to je kartou a nie niecim inym. Este dnes vyskusam pc na inej elek. sieti ci to neni v tom(mame troska starsie rozvody) a stare PC 400zdroj sa sice tiez obcas restartol ale to bolo tak raz za 3 dni a potom bol pokoj.
Za odpovede dakujem.
Takze som cerstvym majitelom tejto karty a mam jeden zasadny problem.
PC je absolutne nestabilne a uplne nahodne sa objavuju restarty z 90% sa po znovunabehnuti winu objavi hlaska o BSOD konkretne tato:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1051
Additional information about the problem:
BCCode: 100000ea
BCP1: FFFFFA8006CE2BB0
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini111408-10.dmp
C:\Users\rfi\AppData\Local\Temp\WER-29125-0.sysdata.xml
C:\Users\rfi\AppData\Local\Temp\WER7750.tmp.version.txt
Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0409
restarty su zcela nahodne niekedy staci iba aby som scrollol stranku v explorery, niekedy nemusim mat spustene nic. CIm ale urcite sposobim restart je spustenie napriklad hry, do 30 sec to na 100% padne.
V eventviewer je este vzdy zaznamenana tato chyba:
Idle power management features on processor 0 are disabled due to a firmware problem. Check with the computer manufacturer for updated firmware.
Teda s tym ze su dve len 0 je nahradena 1.
V podstate sa jedna o rovnaky problem ako mal uzivatel KOSA na prvej stranke tohto topicu. On to vyriesil nejakou redukciou na pripojenie viac vetvi od zdroja. Dost dobre netusim o co sa jedna tak ak by niekto vedel. Popripade by mozna pomohlo postelovat voltaz na doske, ale do toho naozaj nevidim kedze som nikdy nebol nuteny taktovat, ak by sa nasiel ochotny clovek co by vedel poradit konkretne hodnoty pre konkretne nastavenia nech skusim este toto.
Len dodam ze teploty su v poriadku restartuje sa to ako pri 50stuponoch tak pri 60, na viac sa nikdy dostat nestihla. Proceosor ma stabilne okolo 45 stupnov.
Nic neni taktovane, vsetko ma povodne tovarne nastavenia.
Zostava:
Zdroj: Corsair TX650
Grafika: ATi HD 4870x2 Sapphire
Hdd: Samsung SpinPoint F1 640GB
Proc: Intel Core2Duo E8500
Doska: Gigabyte EP-45-EXTREME-p45/ICH10R
Ram: 2x2GB A-Data DDR2 1066Mhz EE Viesta.
Sys: Vista 64bit Ultimate
ps: aspon predpokladam ze to je kartou a nie niecim inym. Este dnes vyskusam pc na inej elek. sieti ci to neni v tom(mame troska starsie rozvody) a stare PC 400zdroj sa sice tiez obcas restartol ale to bolo tak raz za 3 dni a potom bol pokoj.
Za odpovede dakujem.
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
možná bych to viděl na výměnu zdroje, protože karta má v zátěži odběr cca 25A, jestli má tvůj zdroj certifikované větve na takový odběr a nebo možná problém s ovladači.
- jiricek_k
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zkus se ještě podívat při startu win jestli na kartě nesvítí červené diody - problém s napájením
- Nalar
- Nováček

-
podla oficialnej stranky je moj zdroj podporovany, ovladace su najnovsie ake su (nie bety teda).
na karte ziadna dioda nesvieti to som pozeral.
na karte ziadna dioda nesvieti to som pozeral.
- drak
- Začátečník

Provozuji kartu na zdroji 600 W a nemám problém - zdrojem to samo může být - může bý vadný, vadná může být i karta - zkusit ji i v jiném PC - čili standartní postup pro začátek.Tyhle problémy miluju.
Intel Q9550 + Noctua NH-U12F, 4x 2 GB A-Data,Asus Maximus Formula,Gigabyte 4870 X2 ,SAMSUNG T 260, WD Raptor 74 GB, Seagate 7200.10 320 GB,2 x WD 500 GB GP, Logitech G9 + Logitech G15 , Genius HT 5.1, SB X-Fi Platinum ,DVD LG GSA-H20L,Asus DRW-1814BL,case:Thermaltake ARMOR-black,SEASONIC M12-600, mp3 Iriver H-320+Koss Porta Pro,NB Acer TM 4670
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Podle této hlášky "Idle power management features on processor 0 are disabled due to a firmware problem. Check with the computer manufacturer for updated firmware." bych tipoval nejspíš desku. Podle té hlášky má ta deska problém s CPU pod zátěží. Zkus updatovat BIOS pokud vyšel nějaký novější a zkoušej znova.
- Nalar
- Nováček

-
Oki skusim ten bios ked sa dostanem domov.
S odskusanim karty inde bude asi problem, nepoznam nikloho kto by mal relativne novsi zdroj aby tu kartu utiahol
btw: myslis ze ten BSOD ktory je vacsinou spojovany prave s graf. kartou moze mat nieco spolocne s tym ze doska "vypina" procesory?
S odskusanim karty inde bude asi problem, nepoznam nikloho kto by mal relativne novsi zdroj aby tu kartu utiahol
btw: myslis ze ten BSOD ktory je vacsinou spojovany prave s graf. kartou moze mat nieco spolocne s tym ze doska "vypina" procesory?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
No pokud ta BSOD vyskakuje i při scrollování stránky v Internet Exploreru, tak to podle mě grafikou nebude.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nejspis tam nesedi nekde voltaz, u NB, SB, zkus nastavit defaultni hodnoty u vseho v biosu, co se tyce voltaze, vyjma snad pameti, kde nastavis takovou voltaz kterou potrebuji, ale jinde nenechavej auto a tam vyber bud defaultni voltaz a nebo o jeden stupen vyse (spis o ten jeden stupen vyse davej).
Taky se ujisti pres memtest a prime95 ze mas pameti i procesor stabilni.
Taky se ujisti pres memtest a prime95 ze mas pameti i procesor stabilni.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Zkus jinou grafiku,pokud to s ni bude vse ok,je asi chyba v karte.Pak projet PC memtestem,Prime a hledat chybu jinde.Nebo zkusit grafiku v jinym MB.V nejhorsim pripade je problem v nekompatibilite MB+GK..
Mac...
- Nalar
- Nováček

-
No pomohol flash biosu, neviem preco som bol v tom ze som ho uz robil, ale zjavne nie.
Teraz je veskera voltaz na auto, a zatial drzi aj na tomto nastaveni, ak by to znova blblo skusim to dvihnut.
V kazdom pripade dakujem za support a dost mozna budem este otravovat
btw: "Update CPU ID (Support Intel Wolfdale/Yorkfield E0-stepping CPU)" predpokladam ze asi toto bolo ono, nic ine v suvislosti s procesorom som v popise noveho biosu nevidel.
Teraz je veskera voltaz na auto, a zatial drzi aj na tomto nastaveni, ak by to znova blblo skusim to dvihnut.
V kazdom pripade dakujem za support a dost mozna budem este otravovat
btw: "Update CPU ID (Support Intel Wolfdale/Yorkfield E0-stepping CPU)" predpokladam ze asi toto bolo ono, nic ine v suvislosti s procesorom som v popise noveho biosu nevidel.
- Nalar
- Nováček

-
Tak este jedna otazka.
Ak tomu dobre rozumiem tak karta by mala mat pri nabootovani systemu takt na oboch jadrach 500Mhz a uz neviem kolko presne na pamatiach.
A pri spusteni narocnejsej aplikacie(hra) by sa mala prepnut do 3d modu a takty dvihnut na defaultnu hodnotu, tusim 750Mhz pre jadra a opat neviem presne kolko pre pamate.
Lenze ak sa da verit logu z GPU-Z(nevidim dovod preco mu neverit) tak aj po spusteni hry, konkretne World at War mi ostali jadra na 500Mhz. Ta hra neni az tak nenarocna aby to nemuselo dvihat. Prto sa pytam da sa niekde nastavit toto prepinanie modov, tak aby som nemusel tvorit priamo profily v CCC ci bude nutne to riesit takto.
Ak tomu dobre rozumiem tak karta by mala mat pri nabootovani systemu takt na oboch jadrach 500Mhz a uz neviem kolko presne na pamatiach.
A pri spusteni narocnejsej aplikacie(hra) by sa mala prepnut do 3d modu a takty dvihnut na defaultnu hodnotu, tusim 750Mhz pre jadra a opat neviem presne kolko pre pamate.
Lenze ak sa da verit logu z GPU-Z(nevidim dovod preco mu neverit) tak aj po spusteni hry, konkretne World at War mi ostali jadra na 500Mhz. Ta hra neni az tak nenarocna aby to nemuselo dvihat. Prto sa pytam da sa niekde nastavit toto prepinanie modov, tak aby som nemusel tvorit priamo profily v CCC ci bude nutne to riesit takto.
- Petan_lama
- Začátečník

Tak nechej projet např. 3dmark a pak projeď ten log z gpu-z jestli ti takty naskakujíNalar píše:Tak este jedna otazka.
- Nalar
- Nováček

-
nic, podla logov stale 507Mhz jadro a 500Mhz pamat.
A testy v 3dmark vantage boli dost bieda(subjektivny dojem), nemam to moc s cim porovnavat ale GPU po ich skonceni malo tusim 9000 bodov+-
(viem ze by sa to nemalo brat podla tohto, ale aj tak...)
edit: Tomuto vazne nerozumiem, ked spustim WoW takty sa normalne prepnu na jadre aj zbernici, ked spusitm 3dmark, alebo crysis ostanu na povodnej hodnote...
vie niekto ako z tohto von?
Za rozumne rady dakujem
A testy v 3dmark vantage boli dost bieda(subjektivny dojem), nemam to moc s cim porovnavat ale GPU po ich skonceni malo tusim 9000 bodov+-
(viem ze by sa to nemalo brat podla tohto, ale aj tak...)
edit: Tomuto vazne nerozumiem, ked spustim WoW takty sa normalne prepnu na jadre aj zbernici, ked spusitm 3dmark, alebo crysis ostanu na povodnej hodnote...
vie niekto ako z tohto von?
Za rozumne rady dakujem
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Mě to hazí přes 16 tisíc (jen GPU skóre) ve Vantage na Performance, určitě je něco špatně
- Petan_lama
- Začátečník

Máš dobře promazané staré ovladače?Měl jsem podobný problém a v nouzovém režimu jsem vše přes driver sweeper promazal,nahodil znova a už to šlo...
extrabandita:To tvoje gpu score je fakt slušné
extrabandita:To tvoje gpu score je fakt slušné
- Nalar
- Nováček

-
Ziadne stare neboli, tieto sli hned po cistom nahodeni systemu.
Ale faktom je, ze som skusal spravit profily pod CCC podla banditovho navodu(neviem ci je mokry alebo extra
) a nejde medzi nimi vobec prepinat, proste zvolim jeden alebo druhy a nic sa nestane, ziadne zaskrtnutie jednoho alebo druheho cez try iconu, alebo nieco take. Tusim sa niekto stazoval v topicu o 8.11 ovladacoch na to ze mu po jeho instalacii nejdu vobec menit takty, ale nijak sa to dalej neriesilo.
Skusim doma reinstall ovladacov, ked to nepomoze tak nejaky 3rd party program no. A ked ani to tak uz neviem:)
Skore je take nizke zjavne preto ze to pracuje na "2d" taktoch.
edit: no zjavne niesom sam co ma takyto problem:
edit no2: Bandita ako mas riesene nastavenie chladenia? mas automatiku, alebo pouzivas pevne dane percenta pre 2d a 3d profil? Popripade pouziavas len CCC alebo aj nejaky iny program na taktovanie/profily.
Dakujem
Ale faktom je, ze som skusal spravit profily pod CCC podla banditovho navodu(neviem ci je mokry alebo extra
Skusim doma reinstall ovladacov, ked to nepomoze tak nejaky 3rd party program no. A ked ani to tak uz neviem:)
Skore je take nizke zjavne preto ze to pracuje na "2d" taktoch.
edit: no zjavne niesom sam co ma takyto problem:
Kód: Vybrat vše
http://www.rage3d.com/board/showthread.php?p=1335694648Dakujem
- Nalar
- Nováček

-
myslim ze fixed:)
pomohol reinstal ovladacov a vycistenie cez driwer sweeper
urcite by bolo idealne este troska vyssie fps mam tak do 34 priemer v graf testoch 3d marku, ale GPU score 12500 co uz je snad pouzitelne...mozna casom ked to doladim takto bude oki.
V kazdom pripade dakujem za spolupracu.
urcite by bolo idealne este troska vyssie fps mam tak do 34 priemer v graf testoch 3d marku, ale GPU score 12500 co uz je snad pouzitelne...mozna casom ked to doladim takto bude oki.
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Tvoje skóre je nyní +- odpovídající a k tvé otázce:Nalar píše:myslim ze fixed:)
Úprava biosu, větrák fixed na maximální otáčky, profily v ATI Tray Tools a výborná skřín CM Stacker 830 Evo ( o dodatečné chlazení se starají větráky Noctua, není jich málo