PLZ HELP S UMISTENIM RADIÁTORU (MODDING VODNIHO CHLAZENI)

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

PLZ HELP S UMISTENIM RADIÁTORU (MODDING VODNIHO CHLAZENI)

Příspěvek od KOFis »

hoj all, plz pomozte mi s tímhle: do své nové bedny bych chtěl dat vodní chlazení, ale potřeboval bych pokud je to možné, aby všechny časti byly uvnitř case (jezdim na LANky a potřebuju tu case aspon trochu mobilni :oops: ) takže mě napadlo tohle umistení radiátoru. mohl by mě plz nekdo kdo s tim ma zkušenosti poradit jestli by to mohlo fungovat?
(ten první připad by vypadal sice lip- ventilatory nahore - ale vhaneni tepleho vzduchu do case by asi moc nefungovalo, co???)

popis: obrázky ukazují case při pohledu z boku

navrh 1:
Obrázek
navrh 2:
Obrázek

aby to bylo trochu vic srozumitelné ( z vytvarky sem měl dycky 2 :-D )
navrh 1(barevný):
Obrázek
Pirs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirs »

Jednoznacne varianta c.2, nevim sice jakej mas radiator, ale vsechny maji vicemene vyssi vykon pokud je vzduch odsavan. Jestli ti zbyde trochu mista v bedne, tak klidne dej ze spoda raditoru jeste dva vetraky, ktery tam budou vzduch tlacit (push&pull zapojeni).
Default je zločin.
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

určitě návrh č1(brát vzduch z venku a foukat přes výměník do case, jenže by ho to taky chcelo foukat ven, ideálně vzadu na case(takovej windtunel :wink: ),ale to záleží jak moc by ten vzduch co prošel přes výměník byl teplý)
protože u č2 by za-
1.vzduch by byl teplý(od cpu,grafiky,hdd,atd...) a foukat teplý zduch na výměník není dobré neb by se ti místo ochlazování vody mohlo stát že to bude fungovat jako topení :wink:
2.není tam dost místa aby ty větráky mohly nasát vzduch když sou tak blízko CDROMky.
3.uvnitř case je vždycky mnohem větší vedro než v pokoji

nebo to vykoušej nejdřív jednu variantu,změř hodnoty, apak druhou a co bude líp chladit tak to zapoj, protože jinak nezjistíš co je lepší :wink:
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Pirs píše:Jednoznacne varianta c.2, nevim sice jakej mas radiator, ale vsechny maji vicemene vyssi vykon pokud je vzduch odsavan. Jestli ti zbyde trochu mista v bedne, tak klidne dej ze spoda raditoru jeste dva vetraky, ktery tam budou vzduch tlacit (push&pull zapojeni).
vodní chlazení chci koupit z http://www.aquacool.cz takže radiátor bude taky z tama
Pirs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirs »

Nechci flamovat, ale takty, ktery uchladis s Aquacoolem, zvladnes (s prijatelnym hlukem) klasickym vetrakem.
Na maly vykony bohate staci chladit vzduchem, je to jednodussi na udrzbu, transport a pripadny HW upgrady.
Default je zločin.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Pirs píše:Nechci flamovat, ale takty, ktery uchladis s Aquacoolem, zvladnes (s prijatelnym hlukem) klasickym vetrakem.
Na maly vykony bohate staci chladit vzduchem, je to jednodussi na udrzbu, transport a pripadny HW upgrady.
Moje konfigurace topí nějakejch 53°C při plný zátěži (v zimě, uvidíme, co to udělá v létě), ale ta bedna je dosti proluftovaná (zdroj s 120mm větrákem, 2x80 ven, 1x80 v bočnici, 1x80@5V před diskama) a to dělá celkem slušnej kravál. Toho se chci zbavit... Nehledě na to, že s lepším chlazením můžou nastoupit vyšší takty... :-)

Btw, přes zimu jsem v pracovně nemusel topit, ale spíš větrat. O topení se postaraly kompy... :-) Fakt, nekecám...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Pirs píše:Nechci flamovat, ale takty, ktery uchladis s Aquacoolem, zvladnes (s prijatelnym hlukem) klasickym vetrakem.
chci hlavně to chlazení naplnit UV kapalinou aby to vypydalo roxorně v case, na teplotu seru, tu mám tedka 35°, kvuli ni to nedelám, ale až bude case vypadat takhle tak ... :twisted: :twisted: :twisted:

Obrázek
peerer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

5.25

Příspěvek od peerer »

já si koupil topení z auta které akorát sedí do 5.25 a má po boku plíšek s dírkami takže de přišroubovat
ůdajně ze škody 1000 ale nevim to jistě
Odpovědět

Zpět na „Voda“