Jak nainstalovat WinXP na jednotku C neni-li nabizena

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak nainstalovat WinXP na jednotku C neni-li nabizena

Příspěvek od Zero »

Chci jen podotknout ze klasicke moznosti jsem zkousel, tak to prosim berte v uvahu pri odpovedich, nejsem lama. Jde o to ze je instaluji na notebook ktery ma ctecku a nevim proc, ta ctecka ma prirazeno C a D (ackoli je asi na 8 typu karet), ktera nejsou pri vyberu umisteni systemu ani videt. Nasleduji-li klasicky postup instalace, objevi se mi na vyber pouze disk E. Sektory muzu odebirat pridavat a menit, ale zacina vzdy Eckem. Je nejaka moznost toto preznacit? At uz behem instalace nebo pozdeji v systemu (pochopitelne pres spravu disku to nejde)
Diky
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nainstalovat WinXP na jednotku C neni-li nabizena

Příspěvek od OndraSter »

Vypnout ta čtečka v BIOSu nejde?

Windowsí XP instalačka řadí disky, jak jsem vypozoroval, naprosto podivně :D . Nepřišel jsem na žádný algoritmus, kterým počítá oddíly. Klidně mi v rámci jednoho disku dvoum oddílům přiřadila C a F :-D .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, vypnul bych čtečku v BIOSu. jinak pokud ty písmena jsou vidět při výběru umístění systému, pak je možnost vytvořit nový oddíl (čtečky mají většinou 4 písmena, takže na HDD zbude H:), restartovat, a při příští instalaci už to bude seřazené správně. do pekel s XP, už aby skončily v propasti dějin
ignorelist: kremrole a dezoláti
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

zombux píše:jo, vypnul bych čtečku v BIOSu. jinak pokud ty písmena jsou vidět při výběru umístění systému, pak je možnost vytvořit nový oddíl (čtečky mají většinou 4 písmena, takže na HDD zbude H:), restartovat, a při příští instalaci už to bude seřazené správně. do pekel s XP, už aby skončily v propasti dějin
xp mají možná pár takových záseků, ale jinak pro mě daleko lepší než Vista. Konec OT.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Přesně toto se mi stalo na mojem PC, jenomže jsme si toho nevšimnul a instaloval, pak to spustím, a neveřil jsem jak to přiřadil. HDD H: čtečce F: I: J: mechanice G: a HDD co jsem tam připojil později C: :mrgreen: Tak jsem se s tím nepáral, nějak extrémě mi to nevadí.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

zombux píše:do pekel s XP, už aby skončily v propasti dějin
Jo, zacinam mit stejny nazor - na novem HW tenhle system prinasi spise komplikace nez neco uzitecneho.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

LiveBomb píše:
zombux píše:do pekel s XP, už aby skončily v propasti dějin
Jo, zacinam mit stejny nazor - na novem HW tenhle system prinasi spise komplikace nez neco uzitecneho.
např.? krom nutnosti driveru pro satu?
arxeiss píše:Přesně toto se mi stalo na mojem PC, jenomže jsme si toho nevšimnul a instaloval, pak to spustím, a neveřil jsem jak to přiřadil. HDD H: čtečce F: I: J: mechanice G: a HDD co jsem tam připojil později C: :mrgreen: Tak jsem se s tím nepáral, nějak extrémě mi to nevadí.
Tohle funguje spolehlivě, ale u nb ji odpojíš těžko, pokud to BIOS neumožňuje.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Lucas24
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lucas24 »

Jednoduše.

Vytvoříš oddíl na HDD - ten bude dejmě tomu H.
Potom, odstranit oddíl a opětovně vytvořit - najednou bude disk C:\ :lol:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“