Smith: to je omyl.... pokaždé, když na nějakou akci vemu zrcadlovku, tak všichni zandavají své kompaktíky, a libují si, jak za dva dny vyjde dývko pěkných fotek bez šumu a vypálených míst od blesku. Oproti kompaktům nemusím tak často používat blesk, občas stačí na osvětlení scény pouze světlo z výbojek a blikátek u DJs. nebaví mě posílat to zas a znovu. Upozorňuju že nejsem fotograf a umělec ale tohle kompakt bez blesku nesvede:
http://www.repromania.net/fotografie/o- ... hpc-02.jpg
a pozor - ten člověk na mě nečekal. nafotil jsem deset fotek s delší závěrkou, a prostě to vyšlo. Kompaktáři si můžou bez dalšího vybavení nechat zdát....Já přišel a cvaknul. Z tohodle titulu mi vadí, jak se všude hlásá, že dobrý fotograf je důležitější než dobrá mašina, Nebo zrovna fakt, že na prohlížení na monitoru zrcadlovky netřeba. Není tomu tak. Mnoho fotek, vypadajících uplně "normálně" však je foceno za extrémních situací, a ta mašina dělá co může, a pak někdo přijde, a řekne "nojo, to je obyčejná fotka"..... To by při focení u toho musel stát, aby věděl, že zas tak obyčejná není.