Ram disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

panet
Začátečník
Začátečník

Re: Ram disk

Příspěvek od panet »

No, hadat se nechci, zas tak se v techto vodach nevyznam, nicmene jedu na 4GB (momentalne zkousim RamDisk Plus) a v boot.ini NIC o PAE nemam.
CTRL C - CTRL V

Kód: Vybrat vše

[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WXP="Microsoft Windows XP Professional testovaci" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
c:\grldr="Berry OS Bootloader"
bootuju do te netestovaci, nabidka c. 2
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak je možný že to ten ramdisk plus má ošéfovaný jinak

ale o pár postů výše píšeš že si PAE zapínal..
panet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panet »

Jo psal, ale to jsem jenom importoval klic do registru (coz jsem pravda nenapsal :) ), ne ze jsem editoval boot.ini:

Kód: Vybrat vše

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RRamdisk\Parameters]
"UsePAE"=dword:00000001
Bylo to u toho Gavote Ram disk. Do boot.ini jsem nedrbal, prave, ze jsem nekde nasel, ze je to zbytecny. Ten Gavote mi po restartu odmital pracovat s tou "nevyuzitou" RAM a navic potvora branil windowsum prejit do spanku (tedy normalne nebrani, ale v tom "hyper" stavu jo).

Tady ten RAMDisk Plus, co mam, je OK. Nicmene kdyby bylo neco za mene penez ci free a jelo to, bylo by to lepsi.

Jo a tady je taky nejaky pocteni (nevim, jestli uz ten odkaz neni vyse)
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=67529
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

ja mám tiež ram disk a mám tam zatiaľ temp ale vista sa mi dosť dlho spúšťa mám zapnuté aby sa robil image toho ram disku na klasický disk je to preto ?
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
panet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panet »

asi jo, tezko rict. Ja uz ze dva roky pocitac klasickym zpusobem nevypinam (doma), ja to ztrata casu jenom vypinam do rezimu spanku (to XPckovyho, ve Vistach jde to myslim opacne pojmenovany). PC je proste vypnuty, ale RAM je na disku.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

v ram se uchova. ale je to humus nejvetsi...ty widle musis mit dost zasraty... (potom co sem videl 3 mesice pustenej okeni server kterej udelal z qcore 486ku...
panet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panet »

Flegy píše:v ram se uchova. ale je to humus nejvetsi...ty widle musis mit dost zasraty... (potom co sem videl 3 mesice pustenej okeni server kterej udelal z qcore 486ku...
To bylo na me o tech zasratych widlich? Kolik serveru jsi videl a kolik jich spravujes? Me jel W2003 server nejdyl 300dni a pak se vypinala elektrika na tak dlouho, ze by to upska neutahla. A jel pochopitelne bez problemu.
Myslis, ze nepoznam, jestli mam nebo nemam zasrany windowsy?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

staram se o 3, videl jsem jich...uz ani nevim, nepocitam si to :roll:
panet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panet »

No tak to je jasny, to musis urcite vedet, jak mam zasrany system... :(
Jam mam na kazdem ze dvou serveru pres 400 uzivatelu po 60 pocitacich a neni problem. Mozna tomu ale nerozumim.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Flegy píše:v ram se uchova. ale je to humus nejvetsi...ty widle musis mit dost zasraty... (potom co sem videl 3 mesice pustenej okeni server kterej udelal z qcore 486ku...
ále nepřeháněj, i xp dokážovu běžet v klidu měsíce bez restartu, a počítač je pořád stejně svižnej, to je takovej hloupej přežitek, že by se měl počítač restartovat co nejčastějc, můj systém má právě 23 dní a nějaký drobný uptime a nic se neděje ;-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me taky jede pc relativne bez prestavky (az na par vyjimek posledni dobou vetsinou mesic). ale kdyz sem laboroval s hybernaci tak po probuzeni to moc ready nebylo

panet: nevstekej se, praskne ti zilka :wink: . jde o to co na tom serveru mas pustenyho. ony velky databaze sou totiz peknej humus... fileserver a mail je v klidu :wink:
panet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panet »

me taky jede pc relativne bez prestavky (az na par vyjimek posledni dobou vetsinou mesic). ale kdyz sem laboroval s hybernaci tak po probuzeni to moc ready nebylo
No tak se ale podle toho, ze zrovna Tobe to nechodi jak ma, nesnaz hodnotit system nekoho jineho (na zaklade serveru s databazi uz snad proboha vubec nesrovnavat se stolnim PC). Ja jedine co pred uspanim vypinam, je televize v PC. Vse ostatni jede pred i po hibernaci/uspani.

Jako zkuseny spravce site a serveru s velikanskou databazi by sis mohl takove rychle soudy odpustit, ne?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a ty by sis, v tento cas vanocni, mohl odpustit blby keci :wink:
Dacesilian
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dacesilian »

Zdravím,
pročetl jsem si celou diskusi a je mi smutno: ( Na WinVista Business x64 mi nejde nainstalovat ani Gavotte, ani Cenatek. Vždy to napíše Failed a spouštěl jsem to i přímo pod Administratorem. Nevíte, v čem by mohl být problém? :)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

tyto programy buď nepodporují x64 systémy, nebo je na vině vynucení digitálních podpisů u ovladačů na Vistě ...nebo oboje, vyber si :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“