Nový fotoaparát
- anti.77
- Začátečník
-
Nový fotoaparát
Absolutně tomu nerozumím,jenže manželka chce fotoaparát(má jen na mobilu:-),nechci utratit moc peněz a tak váhám mezi "Canon PowerShot A590 IS, kompakt, 8,0MPix" a "Kodak EasyShare ZD710 ",první má stabilizaci obrazu ale zoom optický 4x,druhý stabilizaci nemá ale optický zoom 10x,manželka stále tvrdí,že je nutný větší zoom,mě se zdá lepší ten canon...cena je u obou asi 3200kč.......víc za foťak nedám,doposud stačil ten z mobilu ...dík za každou radu
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- Holda
- Středně pokročilý
Re: Nový fotoaparát
Co s tím chce fotit, že potřebuje nutně 10x zoom? On se hodí, to nepochybně, nicméně já bych dal přednost stabilizovánému Canonu než spíš "budgetovému UZ" od Kodaku.
.
- no-X
- Středně pokročilý
Souhlasím. Kvalita desetinásobného zoomu na foťáku za 3k stejně bude nepoužitelná a stabilizátor zachrání víc fotek, než kolik jich zoom 10x oproti 4x umožní zachytit
Většina "uživatelek" stejně nakonec zoom nepoužívá, nebo hodně omezeně
Většina "uživatelek" stejně nakonec zoom nepoužívá, nebo hodně omezeně
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Sinpa
- Mírně pokročilý
Taky dávám hlas Canonu A590IS
Větší "zoom" + stabilizítor maj až
Canon PowerShot SX110 IS
PANASONIC DMC-FZ8
Větší "zoom" + stabilizítor maj až
Canon PowerShot SX110 IS
PANASONIC DMC-FZ8
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- cabman
- Středně pokročilý
Mám dvě poznámky:anti.77 píše:Absolutně tomu nerozumím,jenže manželka chce fotoaparát(má jen na mobilu:-),nechci utratit moc peněz a tak váhám mezi "Canon PowerShot A590 IS, kompakt, 8,0MPix" a "Kodak EasyShare ZD710 ",první má stabilizaci obrazu ale zoom optický 4x,druhý stabilizaci nemá ale optický zoom 10x,manželka stále tvrdí,že je nutný větší zoom,mě se zdá lepší ten canon...cena je u obou asi 3200kč.......víc za foťak nedám,doposud stačil ten z mobilu ...dík za každou radu
1. Oba jsou stejné šeď. Nečekej že jeden z nich bude výrazně lepší než jinej. V této ceně bych vybíral podle barvy, aby jí šel k očím nebo k botám. Canon je menší.
2. Manželka má vždy pravdu a když tvrdí že potřebuje zoom tak ho potřebuje i kdyby nevěděla co to je. Jestli koupíš bez zoomu tak to budeš mít dřív nebo pozdějc na talíři a za nepovedený fotky ve tmě budeš zodpovědnej taky ty - vítej v pekle.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
heh, ale ono tomu opravdu tak je vždyckycabman píše:2. Manželka má vždy pravdu a když tvrdí že potřebuje zoom tak ho potřebuje i kdyby nevěděla co to je. Jestli koupíš bez zoomu tak to budeš mít dřív nebo pozdějc na talíři a za nepovedený fotky ve tmě budeš zodpovědnej taky ty - vítej v pekle.
jinak neni zoom jako zoom, pevný ohniska jsou nej . Pokud ti jde o kvalitu za nízkou cenu, tak kup do koupelny červenou žárovku, a kup Prakticu MTL5
All I know is that I know nothing.
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- anti.77
- Začátečník
-
No,dík za rady objednal jsem kompromis t.j. dle rady Sinpa "Canon PowerShot SX110 IS",má to oboje a stojí necelejch šest tisíc,což ještě unesu
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ještě doplním osobní zkušenosti s 590IS. Koupil jsem ho mamce k Vánocům a je moc spokojená. Ta stabililizace obrazu opravdu funguje a jdou udržet i dost dlouhé časy, takže není potřeba ani blesk.
Moc to nešumí.
Displej je opravdu velikej a je krásně čitelnej. Když už venku moc svítí, dá se použít i nouzový hledáček.
Je na tužkovky, který maj na každým rohu.
Ono by se ještě něco našlo.
PS: Celý Vánoce jsem ho měl po ruce, protože mám zrcadlo v servisu a moc si neztěžuju, jen ten hledáček mi chybí...
Moc to nešumí.
Displej je opravdu velikej a je krásně čitelnej. Když už venku moc svítí, dá se použít i nouzový hledáček.
Je na tužkovky, který maj na každým rohu.
Ono by se ještě něco našlo.
PS: Celý Vánoce jsem ho měl po ruce, protože mám zrcadlo v servisu a moc si neztěžuju, jen ten hledáček mi chybí...
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- no-X
- Středně pokročilý
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no-x - heh, to jsem zvědav, jak na tom zase bude s kvalitou . Jinak určitě pěkný rozsah, ale udržet takovýho prcka na 600mm, to bude umění. To bude chtět pořádný IS, spíš to bude zase jen stroj na čísla, tudíž na...
All I know is that I know nothing.
- anti.77
- Začátečník
-
tentokrát jsem se upřímně rozchechtal a pozval manželku k pc ať se jukne......