Nový fotoaparát

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
anti.77
Začátečník
Začátečník

Nový fotoaparát

Příspěvek od anti.77 »

Absolutně tomu nerozumím,jenže manželka chce fotoaparát(má jen na mobilu:-),nechci utratit moc peněz a tak váhám mezi "Canon PowerShot A590 IS, kompakt, 8,0MPix" a "Kodak EasyShare ZD710 ",první má stabilizaci obrazu ale zoom optický 4x,druhý stabilizaci nemá ale optický zoom 10x,manželka stále tvrdí,že je nutný větší zoom,mě se zdá lepší ten canon...cena je u obou asi 3200kč.......víc za foťak nedám,doposud stačil ten z mobilu :-) :-) :-)...dík za každou radu
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nový fotoaparát

Příspěvek od Holda »

Co s tím chce fotit, že potřebuje nutně 10x zoom? On se hodí, to nepochybně, nicméně já bych dal přednost stabilizovánému Canonu než spíš "budgetovému UZ" od Kodaku.
.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Souhlasím. Kvalita desetinásobného zoomu na foťáku za 3k stejně bude nepoužitelná a stabilizátor zachrání víc fotek, než kolik jich zoom 10x oproti 4x umožní zachytit :-)

Většina "uživatelek" stejně nakonec zoom nepoužívá, nebo hodně omezeně :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Taky dávám hlas Canonu A590IS :)
Větší "zoom" + stabilizítor maj až
Canon PowerShot SX110 IS
PANASONIC DMC-FZ8
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

anti.77 píše:Absolutně tomu nerozumím,jenže manželka chce fotoaparát(má jen na mobilu:-),nechci utratit moc peněz a tak váhám mezi "Canon PowerShot A590 IS, kompakt, 8,0MPix" a "Kodak EasyShare ZD710 ",první má stabilizaci obrazu ale zoom optický 4x,druhý stabilizaci nemá ale optický zoom 10x,manželka stále tvrdí,že je nutný větší zoom,mě se zdá lepší ten canon...cena je u obou asi 3200kč.......víc za foťak nedám,doposud stačil ten z mobilu :-) :-) :-)...dík za každou radu
Mám dvě poznámky:
1. Oba jsou stejné šeď. Nečekej že jeden z nich bude výrazně lepší než jinej. V této ceně bych vybíral podle barvy, aby jí šel k očím nebo k botám. Canon je menší.
2. Manželka má vždy pravdu a když tvrdí že potřebuje zoom tak ho potřebuje i kdyby nevěděla co to je. Jestli koupíš bez zoomu tak to budeš mít dřív nebo pozdějc na talíři a za nepovedený fotky ve tmě budeš zodpovědnej taky ty - vítej v pekle. :lol: :lol: :lol:
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

cabman píše:2. Manželka má vždy pravdu a když tvrdí že potřebuje zoom tak ho potřebuje i kdyby nevěděla co to je. Jestli koupíš bez zoomu tak to budeš mít dřív nebo pozdějc na talíři a za nepovedený fotky ve tmě budeš zodpovědnej taky ty - vítej v pekle. :lol: :lol: :lol:
heh, ale ono tomu opravdu tak je vždycky :lol:

jinak neni zoom jako zoom, pevný ohniska jsou nej :) . Pokud ti jde o kvalitu za nízkou cenu, tak kup do koupelny červenou žárovku, a kup Prakticu MTL5 :lol:
All I know is that I know nothing.
Obrázek
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

No,dík za rady objednal jsem kompromis t.j. dle rady Sinpa "Canon PowerShot SX110 IS",má to oboje a stojí necelejch šest tisíc,což ještě unesu :-) :-)
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Ještě doplním osobní zkušenosti s 590IS. Koupil jsem ho mamce k Vánocům a je moc spokojená. Ta stabililizace obrazu opravdu funguje a jdou udržet i dost dlouhé časy, takže není potřeba ani blesk.
Moc to nešumí.
Displej je opravdu velikej a je krásně čitelnej. Když už venku moc svítí, dá se použít i nouzový hledáček.
Je na tužkovky, který maj na každým rohu.
Ono by se ještě něco našlo.

PS: Celý Vánoce jsem ho měl po ruce, protože mám zrcadlo v servisu a moc si neztěžuju, jen ten hledáček mi chybí...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

anti.77: Doporučuju před manželkou utajit tuhle novinku :)

http://cdr.cz/a/26104
Nejlepší moderátor ve výslužbě
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

no-x - heh, to jsem zvědav, jak na tom zase bude s kvalitou :) . Jinak určitě pěkný rozsah, ale udržet takovýho prcka na 600mm, to bude umění. To bude chtět pořádný IS, spíš to bude zase jen stroj na čísla, tudíž na... :?
All I know is that I know nothing.
Obrázek
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

no-X píše:anti.77: Doporučuju před manželkou utajit tuhle novinku :)

http://cdr.cz/a/26104
:-) :-) tentokrát jsem se upřímně rozchechtal a pozval manželku k pc ať se jukne......
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“