náhrada za hydora l20 aneb specifické požadavky na čerpadlo

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
karlitos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

náhrada za hydora l20 aneb specifické požadavky na čerpadlo

Příspěvek od karlitos »

Zdravím
Už sem tady rešeršoval, ale jednoznačnou odpověď nemám, takže bych potřeboval poradit.
Mám pumpu hydroh l20 a snažím se za ten krám vymyslet náhradu. Jenže mě tolik nezajímá výkon v závislosti na výtlačné výšce a podobné zde ostře sedované parametry ale úplně jiné věci.
Předně krátce popis systému :
Mám HW v takovém šuplíku u psacího stolu, a dozadu vyvedené hadice a na zadní straně toho kontejneru se šuplíky přidělaný výměník a pumpu.
A co mi na tom krámu (hydor) vadí :
  • Dělá neskutečný vibrace a potažmo kravál. Jelikož je přidelaný na kontejneru se šuplíky a ten je z dřevotřísky tak to rezonuje jak divý (celej psací stůj je jedna veká ozvučnice). Už sem zkoušel všechno možný , silentbloky , pružné zavěšení a moc to nepomáhá. Navíc to ty vibrace přenáší přez vodu na výměník a ten je taky přidělanej zezadu napevno a tak to rezonuje a brumí a bordelí a já šílím :angry2:
    Je to neutěsnitelnej, mizerně vyrobenej šunt. Pořád to někde teče a já trnu že s každou další vrstvou teflonový pásky mi rupnou vinty. Navíc se rád a často uvolňuje předek kterej je uchycenej jen bajonetem, což je taky boží řešení.
    Takže trávím čas rozborkama a sborkama pumpy pořád dokola :(
Tak sem studoval FAQ a diskuze jenže si nemůžu vybrat, jelikož výkonově mi ten hydor úplně vyhovuje a jiné parametry se zas tak moc neřeší. Čerpadlo co bych potřeboval by mělo mít tyto parametry v následujícím pořadí důležitosti :
1. tichost = nehlučnost = nebude slyšet venku ze skříně v tiché místnosti
2. provoz na 220v (a ouha žejo)
3. bude těsnit a držet a nebude se mi permanentně rozkládat a povolovat při sebemenší manipulaci
4. aspoň průměrný výkon
Jasně , třeba Laingy sou dobře dělaný , ale viděl jsem samé na 12v, což nechci. Jednak bych musel vyvádět dozadu napájení ze zdroje a jednak mám zásuvkovou lištu spínanou relé takže mi pumpa na 220v úplně vyhovuje.
Takže kdyby mi někdo dal tip , nebo jestli máte někdo na prodej nějaký starší Laing na 220V tak dejte vědět.
Dík K
karlitos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: náhrada za hydora l20 aneb specifické požadavky na čerpadlo

Příspěvek od karlitos »

Jo a ještě co se Eheimů týče : ve FAQ jsem četl že dělají stejné, né li horší vibrace než Hydor, a navíc 1/4 šroubení jde jen přez redukce. Takže akorát další místo kde to může týct. Navíc mi papírově přijdou slabší nebo stejně výkoný než Hydor za nepoměrně víc peněz.
Diwald
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diwald »

Ja ti muzu doporucit eheim 1048 , mam jeden doma , a je skoro neslysnej , clovek by nepoznal ze v PC je nejaka pumpa , pokud se dobre odvzdusni a udela se takovej ten Eheim mod s teflonkou aby neklapala ta hridel , jinak hydor mam taky ale teda dost vybruje tak sem ho hned dal pryc , ted mi Eheim lezi na dne Casu , podnim je takova ta protiskluzova podlozka do aut na palubku a nevybruje ..., jako proste kdyz sedis vedla akvarka , teda tam slysis splouchat vodu :-D sem snim spokojenej , koupil sem ho uz pouzitej a kdyz sem utahoval nahore fitinku tak se mi bohuzel strhl zavit protoze to jen drzelo na jedny ty drazce , tak sem vzal k tomu dodavanou fitinku na akvaristicky hadice , raztahl nad zapalovacem a nasadil , pro jistotu jeste stahovak na kabely a funguje to ... spokojen
NEW PC: Intel Q6600, ATI HD R4870 OC MSI, RAM 4GB 800, 750 GB Spinpoint, AMW 22
OLD PC: AMD Athlon 2800+ @ 2083; ATI Radeon 9600 series; Ram:1024; 160GB Seagete; Creative SB 7.1;Watercooled (CPU 41/50°C 12cm Rad); AMW 22"
www.Diwald.com
karlitos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karlitos »

Takže ty Eheimy mají menší vibrace než Hydory ? Můj problém je že nemám pumpu vevnitř, ale venku a navíc na kontejneru z dřevotřísky takže sebemenší vibrace se přenáší a co vrní pak neí pumpa ale nábytek.
Spíš sem přemýšlel o AGB Station, jenže mi přijde že ponorný Eheim 600 není tak výkonný jako ten hydor.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

eheim compact 300, 600 nebo 1000 podle toho jaky vykon potrebujes. nebo v expe jako agb station (coz je jeste tissi a s mensimi vibracemi)...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

mal som tiez eheima 1048... pokial to mas polozene na pene alebo zavesene na gumickach tak ho nepocujes... akonahle ho k niecomu pripevnis tak rezonuje. vlasne asi nenajdes nevybrujuce cerpadlo. Cize bud porozmyslaj nad nejakym pruznym uchytenim alebo sa orientuj na ponorne cerpadla tie su tichsie kedze su ponorene vo vode.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Zdarec, mám taky hydora, problém je ve vyběhaným umělohmotným futýrku vrtulky.

Upnul jsem to do soustruhu, vyvrtal větší díru, a zalisoval sem do toho bronzovou tyčku, do té pak vrtneš původní průměr podle hřídle.
Od té doby není čerpadlo slyšet
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
Odpovědět

Zpět na „Voda“