Už sem tady rešeršoval, ale jednoznačnou odpověď nemám, takže bych potřeboval poradit.
Mám pumpu hydroh l20 a snažím se za ten krám vymyslet náhradu. Jenže mě tolik nezajímá výkon v závislosti na výtlačné výšce a podobné zde ostře sedované parametry ale úplně jiné věci.
Předně krátce popis systému :
Mám HW v takovém šuplíku u psacího stolu, a dozadu vyvedené hadice a na zadní straně toho kontejneru se šuplíky přidělaný výměník a pumpu.
A co mi na tom krámu (hydor) vadí :
- Dělá neskutečný vibrace a potažmo kravál. Jelikož je přidelaný na kontejneru se šuplíky a ten je z dřevotřísky tak to rezonuje jak divý (celej psací stůj je jedna veká ozvučnice). Už sem zkoušel všechno možný , silentbloky , pružné zavěšení a moc to nepomáhá. Navíc to ty vibrace přenáší přez vodu na výměník a ten je taky přidělanej zezadu napevno a tak to rezonuje a brumí a bordelí a já šílím
Je to neutěsnitelnej, mizerně vyrobenej šunt. Pořád to někde teče a já trnu že s každou další vrstvou teflonový pásky mi rupnou vinty. Navíc se rád a často uvolňuje předek kterej je uchycenej jen bajonetem, což je taky boží řešení.
Takže trávím čas rozborkama a sborkama pumpy pořád dokola
1. tichost = nehlučnost = nebude slyšet venku ze skříně v tiché místnosti
2. provoz na 220v (a ouha žejo)
3. bude těsnit a držet a nebude se mi permanentně rozkládat a povolovat při sebemenší manipulaci
4. aspoň průměrný výkon
Jasně , třeba Laingy sou dobře dělaný , ale viděl jsem samé na 12v, což nechci. Jednak bych musel vyvádět dozadu napájení ze zdroje a jednak mám zásuvkovou lištu spínanou relé takže mi pumpa na 220v úplně vyhovuje.
Takže kdyby mi někdo dal tip , nebo jestli máte někdo na prodej nějaký starší Laing na 220V tak dejte vědět.
Dík K