Dřív jsem měla systém na sata disku a šlo to, ale teď jsem dávala systém na IDE disk (ST3320620A seagate barracuda) a pokud nechám proběhnout restart v rámci instalace, tj pro PC neexistuje mechanika končí s hláškou "ntldr nenalezen" pokud vypnu/zapnu končí s hláškou "chyba při načítání OS"
co jsem udělala:
formát, plný formát, zrušení všech partišen a vytvoření nových (aktivní primární 40g pro systém, logická 260 na data) - jak v partition magicu, tak widlozni správou disku, plnou defragmentaci, kontrolu a opravu chyb z vlastností disku, 2 různé instalace windowsXP s SP3 i SP2 (dříve ověřená funkční instalace)
Nikde to nenašlo žádnou chybu, žádné vadné clustery, ve speedfanu téměř 100% životnost i výkon.
Disk jsem používala dřív pouze na data a byl naprosto spolehlivý. Je jako primární slave, master je vypalovačka.
Mám záložní systém na jiném IDE disku a do něj jde nabootovat normálně, je na druhém řadiči.
(ty kšandy jsem zkoušela i prohazovat, takže řadičem by to nemělo být)
příspěvek jsem psala včera, dneska jsem ještě přehodila ten disk jako primary master, vypalovačku jako primary slave - chová se to furt stejně, na vypalovačku jsem dala nový firmware, žádná změna, pořád není po restartu vidět.
na secondary mám 2 wd disky, které se v kombinaci se seagate nesnesou (vyzkoušeno dříve) proto je ten disk s vypalovačkou.
sestava stará: AMD athlon xp 2500+,333MHz, 768MB RAM, MSI k7N2 Delta2-FSR
Jsem holka a ne IT maniak, tak prosím odpovědi srozumitelně, díky moc