DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
3D_Crab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Příspěvek od 3D_Crab »

BenQ 24" FP241W - dá se za ty prachy (10 000 kč) koupit nějaký lepší 24"LCD a nebo mám vzít tenhle BenQ ?
MB: GIgabyte P35-DS3 CPU: Intel C2Q@3.30GHz RAM: 6144 DDRII MB RAM 800MHz GPU: Radeon HD3870 (AC Accelero S1) HDD: Seagate Barracuda 7200.9 160 GB, Seagate Barracude 7200.10 250 GB, Samsung Spinpoint F1 640 GB, WD Green 1TB Zdroj: 400W Seasonic LCD: BenQ 24" FP241W
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Za tyhle prachy asi lepší display neseženeš....(nový).....
Mr.Katana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Katana »

To už bych raději připlatil na to HP.... P-MVA je nejhorší technologie z těch, co nestojí úplně za pikaču... ( :lol: ) Na druhou stranu jsem jí měl a svého času jsem si jí nemohl vynachválit (taky tehdy si normální smrtelník mohl o S-PVA nebo nedejbože S-IPS nechat jen zdát, to byly monitory za 20k a víc :lol: )
rosich
Nováček
Nováček

Příspěvek od rosich »

Tak jsem snad urval jeden kousek toho LG, zitra by mělo dorazit. Je vidět že se sem tam objevujou.
Cena trochu vyssi 11700,- ale uz nemam nervy cekat :lol: Meli jenom jeden kus, tak uvidime co mi poslou :shock:
Mr.Katana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Katana »

rosich píše:Tak jsem snad urval jeden kousek toho LG, zitra by mělo dorazit. Je vidět že se sem tam objevujou.
Cena trochu vyssi 11700,- ale uz nemam nervy cekat :lol: Meli jenom jeden kus, tak uvidime co mi poslou :shock:
A kde to měli, že se tak ptám? :)
rosich
Nováček
Nováček

Příspěvek od rosich »

http://www.azkancelar.cz/zbozi/26-lg-lc ... p=z:116515
jak vidno tak este naky maj, ale jak říkám, kromě faktury mi nic zatim nedorazilo :wink:
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

rosich píše:http://www.azkancelar.cz/zbozi/26-lg-lc ... p=z:116515
jak vidno tak este naky maj, ale jak říkám, kromě faktury mi nic zatim nedorazilo :wink:
lol dalsi preskinovany Atcko :) misto azkancelar napises atcomp a ses tam kdes byl. - Maj posledni kus, tak jestli nekdo premysli, tak at mysli rychle.
3D_Crab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3D_Crab »

Mr.Katana píše:To už bych raději připlatil na to HP.... P-MVA je nejhorší technologie z těch, co nestojí úplně za pikaču... ( :lol: ) Na druhou stranu jsem jí měl a svého času jsem si jí nemohl vynachválit (taky tehdy si normální smrtelník mohl o S-PVA nebo nedejbože S-IPS nechat jen zdát, to byly monitory za 20k a víc :lol: )
Další peníze navíc si prostě nemoho dovolit. Má teda vzít FP241W a nebo raději vzít nějaké TNko ? Mám to hlavně na sledování filmů (50%), internet (30%) a hraní her (20%), profesionální úpravy fotek na tom rozhodně dělat nebudu.
MB: GIgabyte P35-DS3 CPU: Intel C2Q@3.30GHz RAM: 6144 DDRII MB RAM 800MHz GPU: Radeon HD3870 (AC Accelero S1) HDD: Seagate Barracuda 7200.9 160 GB, Seagate Barracude 7200.10 250 GB, Samsung Spinpoint F1 640 GB, WD Green 1TB Zdroj: 400W Seasonic LCD: BenQ 24" FP241W
Mr.Katana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Katana »

Rozhodně ber Prem.MVAčko! Rozdíl je znát na první pohled, s velikostí se navíc markance rozdílů zvyšuje!
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

Mám HP-LP2475w a už jsem to vzdal, mám ho naštestí jen týden, takže ho vracím ve 14ti denní lhůtě a chci vrátit peníze, nemám už na to sílu.
Podle ohlasů na fórech českých i zahraničních nevěřím, že by ten green-pink přechod zmizel, dost mi vadí i ty poozorovací úhly, ty mě teda vůbec nepříjdou dobrý (NEC 20WGX2 pro měl o dost lepší), hlavně ten bílej nádech obrazovky v důsledku filtrů viditelnej už při přímém pohledu na monitor.
Červená je hrozná, nijak se mi ji nedařilo potlačit.
Prostě a jednoduše, když jsem si chtěl koupit monitor náhradou za ten NEC, tak jsem očekával, že bude alespoň na stejné úrovní nebo lepší a to tenhle HP rozhodně není.

Už jsem se rozhodl pro jiný, mám 2 kandidáty
1)Benq FP241W - už se nevyrábí, údajně je špičkovej, na skladech ho ještě mají, cena cca do 10,5 k, což je slušný
2)NEC 24WGX3, určitě špicowej podle recenzí a fór, jen cena u nás šíleně přemrštená (cca od 20,5 k až do 30k), v anglii se dá objednat s dopravou za cca 500 liber, v přepočtu 15k!!! což je úplně super a možná to zkusím. Teď jen zjistuju i firmy IMPROMAT (servis NEC), jak dlouhá bude záruka v čr u takto zakoupeného kusu a zda jej budu moci reklamovat v případě poruchy v čechách.
Mějte se tu všici a HP2475w never more.
rosich
Nováček
Nováček

Příspěvek od rosich »

na práci v sRGB to HP opravdu není vhodný viz
http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... art10.html

dokonce i LG je na tom o něco líp než to HP
http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... tml#deltaE
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

Nihilath píše:Mám HP-LP2475w a už jsem to vzdal, mám ho naštestí jen týden, takže ho vracím ve 14ti denní lhůtě a chci vrátit peníze, nemám už na to sílu.
Podle ohlasů na fórech českých i zahraničních nevěřím, že by ten green-pink přechod zmizel, dost mi vadí i ty poozorovací úhly, ty mě teda vůbec nepříjdou dobrý (NEC 20WGX2 pro měl o dost lepší), hlavně ten bílej nádech obrazovky v důsledku filtrů viditelnej už při přímém pohledu na monitor.
Červená je hrozná, nijak se mi ji nedařilo potlačit.
Prostě a jednoduše, když jsem si chtěl koupit monitor náhradou za ten NEC, tak jsem očekával, že bude alespoň na stejné úrovní nebo lepší a to tenhle HP rozhodně není.

Už jsem se rozhodl pro jiný, mám 2 kandidáty
1)Benq FP241W - už se nevyrábí, údajně je špičkovej, na skladech ho ještě mají, cena cca do 10,5 k, což je slušný
2)NEC 24WGX3, určitě špicowej podle recenzí a fór, jen cena u nás šíleně přemrštená (cca od 20,5 k až do 30k), v anglii se dá objednat s dopravou za cca 500 liber, v přepočtu 15k!!! což je úplně super a možná to zkusím. Teď jen zjistuju i firmy IMPROMAT (servis NEC), jak dlouhá bude záruka v čr u takto zakoupeného kusu a zda jej budu moci reklamovat v případě poruchy v čechách.
Mějte se tu všici a HP2475w never more.

Takže mam ten NEC z Anglie objednanej, servis NECu Impromat ČR mi napsali, že záruka bude stejná jako při zakoupení v ČR (tedy 3 roky) a s jakymkoliv problémem se na ně můžu obrátit :)
Takže jsem mooc zvědawej.
P.S. Cena v přepočtu aktuálního kurzu libry k dnešnímu dni i s dopravou je cca 14 800 Kč !
Hoj
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

líčíš to jako by to bylo snad horší než TN :mrgreen: můžeš to líp rozepsat? díky
ignorelist: kremrole a dezoláti
majeje
Nováček
Nováček

Příspěvek od majeje »

Prajem pekný deň, chcel by som poprosiť majiteľov lcd LG-W2600HP-BF o informáciu týkajúcu sa nastavenia RGB resp. jasu, kontrastu za info vopred ďakujem.
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

zombux píše:líčíš to jako by to bylo snad horší než TN :mrgreen: můžeš to líp rozepsat? díky
Hele Herr Flick :D je to jednoduchý jak facka :).
Přecházel jsem z NEC 20WGX2 Pro, nebýt pro mě už nedostačující úhlopříčky, tak jej používám doteď, je totiž opravdu moc výbornej ve všech ohledech - barevné podání, úhly, imput lag, no dead pixels. Naivně jsem si myslel, že když si koupím monitor (HP 2475w) větší úhlopříčky, se stejnou technologií výroby nebo lepší a dokonce za nižší cenu než byly náklady před 2 ma lety za NEC (12 k vs 14,7k za NEC), takže budu spokojený a že v dnešní době, kdy technologie zase jsou o krůček vepředu, tak to bude bomba! No a jak vydíš podle mých přípomínek to až zas taková bomba není. Neříkám, že je HP shit, je to určitě výborný monitor, který sráží jeho chyby viz. můj příspěvek. V porovnání s NECEM mým doma je to prostě rozdíl a ten NEC je bohužel lepší, proto jsem neotálel a snad v pondělí budu mít jeho většího bráchu NEC WGX3, tak se podělím o info. Doufám, že mě nezklame nebo nepřijde rozbitej vinou přepravní služby.

Ještě k těm pozorovacím úhlům na HP, viděl jsem pár TN a při pohledu ze strany bych opravdu řekl, že HP je jen o fous lepší a při pohledech shora a zdola asi rozdíl ve prospěch HP bude větší, ale celkově je dojem nic moc.
Hoj
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo a právě proto řeším jestli vzít 2475w, nebo radši TN v podání samsungu 2443BW. někdo tvrdí že rozdíl je obrovský, někdo zase že ne, tak pořád nevím jestli vzít kvalitní TN nebo v podstatě low-end IPS.
Mr.Katana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mr.Katana »

Já měl možnost srovnání mezi Samsung 2693HM (označil bych ho rozhodně jako top-TN panel) a LG W2600HP (někdo by asi řekl low-end S-IPS, já bych řekl, že low-end monitor to rozhodně není) a rozdíl je prostě obrovský... Hlavně co se týče podání barev a úhlů, to je jasné...

Volba je samozřejmě na tobě.
rosich
Nováček
Nováček

Příspěvek od rosich »

No já jsem měl doma na stole samsunga T260HD - TN a volbu jestli ho vzít za 8,5K a nevzal sem ho- mě prostě pozorovací úhly u TN vaděj. Doporučuju zajít si do nějakýho krámu a dát si vedle sebe TN a S-IPS - někomu to vadit nemusí, ale imho čím větší úhlopříčka tim je TN míň použitelný.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nojo jenže LG pokud možno nechci, navíc tohle už je 26" což je moc, proti 24" to má stejné rozlišení a hrubší rastr, což mi nepřináší vůbec nic. ach jo, to je sraní s tím
rosich
Nováček
Nováček

Příspěvek od rosich »

Tak já jsem zatím s LG spokojenej, ohledně jasu - dá se slušně stáhnout takže mi subjektivně nevadí.
V zatemělý místnosti mám 35 procent a nevidim v tom problém.
V nokia testu je mírně vidět barevná gradace. Pozorovací úhly skvělý, s TN se to nedá srovnávat.
Odezva - skvělá.
Rozmazání při pohybu se samozřejmě dá pozorovat je to holt LCD.
Vadný sub/pixely snad 0 - nic jsem nezpozoroval.
Barevnost - celkově mi barvy přijdout rochu přehnaný, holt na Eizo coloredge co mám v práci to nemá, ale to jsem čekal :-D Na hraní her což bude 80% to ale bude very good. 8)
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“