DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- 3D_Crab
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
BenQ 24" FP241W - dá se za ty prachy (10 000 kč) koupit nějaký lepší 24"LCD a nebo mám vzít tenhle BenQ ?
MB: GIgabyte P35-DS3 CPU: Intel C2Q@3.30GHz RAM: 6144 DDRII MB RAM 800MHz GPU: Radeon HD3870 (AC Accelero S1) HDD: Seagate Barracuda 7200.9 160 GB, Seagate Barracude 7200.10 250 GB, Samsung Spinpoint F1 640 GB, WD Green 1TB Zdroj: 400W Seasonic LCD: BenQ 24" FP241W
- Surgical
- Začátečník

-
Za tyhle prachy asi lepší display neseženeš....(nový).....
- Mr.Katana
- Začátečník

-
To už bych raději připlatil na to HP.... P-MVA je nejhorší technologie z těch, co nestojí úplně za pikaču... (
) Na druhou stranu jsem jí měl a svého času jsem si jí nemohl vynachválit (taky tehdy si normální smrtelník mohl o S-PVA nebo nedejbože S-IPS nechat jen zdát, to byly monitory za 20k a víc
)
- rosich
- Nováček

-
Tak jsem snad urval jeden kousek toho LG, zitra by mělo dorazit. Je vidět že se sem tam objevujou.
Cena trochu vyssi 11700,- ale uz nemam nervy cekat
Meli jenom jeden kus, tak uvidime co mi poslou 
Cena trochu vyssi 11700,- ale uz nemam nervy cekat
- Mr.Katana
- Začátečník

-
A kde to měli, že se tak ptám?rosich píše:Tak jsem snad urval jeden kousek toho LG, zitra by mělo dorazit. Je vidět že se sem tam objevujou.
Cena trochu vyssi 11700,- ale uz nemam nervy cekatMeli jenom jeden kus, tak uvidime co mi poslou
- rosich
- Nováček

-
http://www.azkancelar.cz/zbozi/26-lg-lc ... p=z:116515
jak vidno tak este naky maj, ale jak říkám, kromě faktury mi nic zatim nedorazilo
jak vidno tak este naky maj, ale jak říkám, kromě faktury mi nic zatim nedorazilo
- Fofrer
- Začátečník

lol dalsi preskinovany Atckorosich píše:http://www.azkancelar.cz/zbozi/26-lg-lc ... p=z:116515
- 3D_Crab
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Další peníze navíc si prostě nemoho dovolit. Má teda vzít FP241W a nebo raději vzít nějaké TNko ? Mám to hlavně na sledování filmů (50%), internet (30%) a hraní her (20%), profesionální úpravy fotek na tom rozhodně dělat nebudu.Mr.Katana píše:To už bych raději připlatil na to HP.... P-MVA je nejhorší technologie z těch, co nestojí úplně za pikaču... () Na druhou stranu jsem jí měl a svého času jsem si jí nemohl vynachválit (taky tehdy si normální smrtelník mohl o S-PVA nebo nedejbože S-IPS nechat jen zdát, to byly monitory za 20k a víc
)
MB: GIgabyte P35-DS3 CPU: Intel C2Q@3.30GHz RAM: 6144 DDRII MB RAM 800MHz GPU: Radeon HD3870 (AC Accelero S1) HDD: Seagate Barracuda 7200.9 160 GB, Seagate Barracude 7200.10 250 GB, Samsung Spinpoint F1 640 GB, WD Green 1TB Zdroj: 400W Seasonic LCD: BenQ 24" FP241W
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Rozhodně ber Prem.MVAčko! Rozdíl je znát na první pohled, s velikostí se navíc markance rozdílů zvyšuje!
- Nihilath
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám HP-LP2475w a už jsem to vzdal, mám ho naštestí jen týden, takže ho vracím ve 14ti denní lhůtě a chci vrátit peníze, nemám už na to sílu.
Podle ohlasů na fórech českých i zahraničních nevěřím, že by ten green-pink přechod zmizel, dost mi vadí i ty poozorovací úhly, ty mě teda vůbec nepříjdou dobrý (NEC 20WGX2 pro měl o dost lepší), hlavně ten bílej nádech obrazovky v důsledku filtrů viditelnej už při přímém pohledu na monitor.
Červená je hrozná, nijak se mi ji nedařilo potlačit.
Prostě a jednoduše, když jsem si chtěl koupit monitor náhradou za ten NEC, tak jsem očekával, že bude alespoň na stejné úrovní nebo lepší a to tenhle HP rozhodně není.
Už jsem se rozhodl pro jiný, mám 2 kandidáty
1)Benq FP241W - už se nevyrábí, údajně je špičkovej, na skladech ho ještě mají, cena cca do 10,5 k, což je slušný
2)NEC 24WGX3, určitě špicowej podle recenzí a fór, jen cena u nás šíleně přemrštená (cca od 20,5 k až do 30k), v anglii se dá objednat s dopravou za cca 500 liber, v přepočtu 15k!!! což je úplně super a možná to zkusím. Teď jen zjistuju i firmy IMPROMAT (servis NEC), jak dlouhá bude záruka v čr u takto zakoupeného kusu a zda jej budu moci reklamovat v případě poruchy v čechách.
Mějte se tu všici a HP2475w never more.
Podle ohlasů na fórech českých i zahraničních nevěřím, že by ten green-pink přechod zmizel, dost mi vadí i ty poozorovací úhly, ty mě teda vůbec nepříjdou dobrý (NEC 20WGX2 pro měl o dost lepší), hlavně ten bílej nádech obrazovky v důsledku filtrů viditelnej už při přímém pohledu na monitor.
Prostě a jednoduše, když jsem si chtěl koupit monitor náhradou za ten NEC, tak jsem očekával, že bude alespoň na stejné úrovní nebo lepší a to tenhle HP rozhodně není.
1)Benq FP241W - už se nevyrábí, údajně je špičkovej, na skladech ho ještě mají, cena cca do 10,5 k, což je slušný
2)NEC 24WGX3, určitě špicowej podle recenzí a fór, jen cena u nás šíleně přemrštená (cca od 20,5 k až do 30k), v anglii se dá objednat s dopravou za cca 500 liber, v přepočtu 15k!!! což je úplně super a možná to zkusím. Teď jen zjistuju i firmy IMPROMAT (servis NEC), jak dlouhá bude záruka v čr u takto zakoupeného kusu a zda jej budu moci reklamovat v případě poruchy v čechách.
- rosich
- Nováček

-
na práci v sRGB to HP opravdu není vhodný viz
http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... art10.html
dokonce i LG je na tom o něco líp než to HP
http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... tml#deltaE
http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... art10.html
dokonce i LG je na tom o něco líp než to HP
http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... tml#deltaE
- Nihilath
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nihilath píše:Mám HP-LP2475w a už jsem to vzdal, mám ho naštestí jen týden, takže ho vracím ve 14ti denní lhůtě a chci vrátit peníze, nemám už na to sílu.
Takže mam ten NEC z Anglie objednanej, servis NECu Impromat ČR mi napsali, že záruka bude stejná jako při zakoupení v ČR (tedy 3 roky) a s jakymkoliv problémem se na ně můžu obrátit
Takže jsem mooc zvědawej.
P.S. Cena v přepočtu aktuálního kurzu libry k dnešnímu dni i s dopravou je cca 14 800 Kč !
Hoj
- zombux
- Odborník PCT

líčíš to jako by to bylo snad horší než TN
můžeš to líp rozepsat? díky
ignorelist: kremrole a dezoláti
- majeje
- Nováček

-
Prajem pekný deň, chcel by som poprosiť majiteľov lcd LG-W2600HP-BF o informáciu týkajúcu sa nastavenia RGB resp. jasu, kontrastu za info vopred ďakujem.
- Nihilath
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele Herr Flickzombux píše:líčíš to jako by to bylo snad horší než TNmůžeš to líp rozepsat? díky
Přecházel jsem z NEC 20WGX2 Pro, nebýt pro mě už nedostačující úhlopříčky, tak jej používám doteď, je totiž opravdu moc výbornej ve všech ohledech - barevné podání, úhly, imput lag, no dead pixels. Naivně jsem si myslel, že když si koupím monitor (HP 2475w) větší úhlopříčky, se stejnou technologií výroby nebo lepší a dokonce za nižší cenu než byly náklady před 2 ma lety za NEC (12 k vs 14,7k za NEC), takže budu spokojený a že v dnešní době, kdy technologie zase jsou o krůček vepředu, tak to bude bomba! No a jak vydíš podle mých přípomínek to až zas taková bomba není. Neříkám, že je HP shit, je to určitě výborný monitor, který sráží jeho chyby viz. můj příspěvek. V porovnání s NECEM mým doma je to prostě rozdíl a ten NEC je bohužel lepší, proto jsem neotálel a snad v pondělí budu mít jeho většího bráchu NEC WGX3, tak se podělím o info. Doufám, že mě nezklame nebo nepřijde rozbitej vinou přepravní služby.
Ještě k těm pozorovacím úhlům na HP, viděl jsem pár TN a při pohledu ze strany bych opravdu řekl, že HP je jen o fous lepší a při pohledech shora a zdola asi rozdíl ve prospěch HP bude větší, ale celkově je dojem nic moc.
Hoj
- zombux
- Odborník PCT

jo a právě proto řeším jestli vzít 2475w, nebo radši TN v podání samsungu 2443BW. někdo tvrdí že rozdíl je obrovský, někdo zase že ne, tak pořád nevím jestli vzít kvalitní TN nebo v podstatě low-end IPS.
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Já měl možnost srovnání mezi Samsung 2693HM (označil bych ho rozhodně jako top-TN panel) a LG W2600HP (někdo by asi řekl low-end S-IPS, já bych řekl, že low-end monitor to rozhodně není) a rozdíl je prostě obrovský... Hlavně co se týče podání barev a úhlů, to je jasné...
Volba je samozřejmě na tobě.
Volba je samozřejmě na tobě.
- rosich
- Nováček

-
No já jsem měl doma na stole samsunga T260HD - TN a volbu jestli ho vzít za 8,5K a nevzal sem ho- mě prostě pozorovací úhly u TN vaděj. Doporučuju zajít si do nějakýho krámu a dát si vedle sebe TN a S-IPS - někomu to vadit nemusí, ale imho čím větší úhlopříčka tim je TN míň použitelný.
- zombux
- Odborník PCT

nojo jenže LG pokud možno nechci, navíc tohle už je 26" což je moc, proti 24" to má stejné rozlišení a hrubší rastr, což mi nepřináší vůbec nic. ach jo, to je sraní s tím
- rosich
- Nováček

-
Tak já jsem zatím s LG spokojenej, ohledně jasu - dá se slušně stáhnout takže mi subjektivně nevadí.
V zatemělý místnosti mám 35 procent a nevidim v tom problém.
V nokia testu je mírně vidět barevná gradace. Pozorovací úhly skvělý, s TN se to nedá srovnávat.
Odezva - skvělá.
Rozmazání při pohybu se samozřejmě dá pozorovat je to holt LCD.
Vadný sub/pixely snad 0 - nic jsem nezpozoroval.
Barevnost - celkově mi barvy přijdout rochu přehnaný, holt na Eizo coloredge co mám v práci to nemá, ale to jsem čekal
Na hraní her což bude 80% to ale bude very good. 
V zatemělý místnosti mám 35 procent a nevidim v tom problém.
V nokia testu je mírně vidět barevná gradace. Pozorovací úhly skvělý, s TN se to nedá srovnávat.
Odezva - skvělá.
Rozmazání při pohybu se samozřejmě dá pozorovat je to holt LCD.
Vadný sub/pixely snad 0 - nic jsem nezpozoroval.
Barevnost - celkově mi barvy přijdout rochu přehnaný, holt na Eizo coloredge co mám v práci to nemá, ale to jsem čekal