Co s tím mám dělat?Mohli byste mi prosím poradit.Jsem neznalý v této oblasti a moc se v tom nevyznám."Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\windows\system32\config\system
You can attempt tp repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM. Select r at the first creen to start repair"
Chyba s windows
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Trand
- Nováček

-
Chyba s windows
Dobrý den.Když chci spustit počítač objeví se toto.
- looney
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Chyba s windows
Muzes zkusit opravit tenhle soubot spustenim instalace windows za pouziti originalniho CD, zmackni kalvesu R na první obrazovce instalace pro zahajeni opravyTrand píše:Dobrý den.Když chci spustit počítač objeví se toto.Co s tím mám dělat?Mohli byste mi prosím poradit.Jsem neznalý v této oblasti a moc se v tom nevyznám."Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
You can attempt tp repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM. Select r at the first creen to start repair"
a nebo ho oprav rucne tim ze nabootujes z neco jinyho, ale nvm kde vezmes nastaveni konkretne pro tovu sestavu
btw špatná sekce :X
podpis byl odstranen protoze prekrocil unosnou hranici demence.
- zombux
- Odborník PCT

je větev registru, jednak pochybuju že oprava z CD bude fungovat, a pokud ano tak zřejmě dojde k náhradě této části registru něčím defaultním. co se s počítačem dělo než nastala tahle chyba?
je větev registru, jednak pochybuju že oprava z CD bude fungovat, a pokud ano tak zřejmě dojde k náhradě této části registru něčím defaultním. co se s počítačem dělo než nastala tahle chyba?
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Trand
- Nováček

-
vzdycky kdyz jsem chtel dat internet nebo tento pocitac aj slozky tak se tam objevilo:windows\system32\config\system-pak jsem dal OK a internet,tento pocitac se spustil
- zombux
- Odborník PCT

- p1xo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ja by som siel do nudzoveho rezimu a obnovil by som system...
- Trand
- Nováček

-
co je to ten nudzovy rezim?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Připojuji se k tomuto problému. Začalo to tak všelijak asi smrtí základní desky, skončilo to tak, že v počítači je původní už jen skříň a optická mechanika. Problém přetrvává.
Obnovení systému z CD nepomohlo
chkdsk /r nepomohlo
úplná nová instalace nepomohla (ale nejsem si jist, jestli se problém neobjevil třeba až za pár dní, takže vira nevylučuju)
Počítač v celkem vysokém procentu případů takhle nenastartuje, ale když zmáčknu reset, tak už bez problémů naběhne.
chkdsk /r nepomohlo
úplná nová instalace nepomohla (ale nejsem si jist, jestli se problém neobjevil třeba až za pár dní, takže vira nevylučuju)
Počítač v celkem vysokém procentu případů takhle nenastartuje, ale když zmáčknu reset, tak už bez problémů naběhne.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Trand
- Nováček

-
ja kdyz dam r-jako repair,nebo to vypnu a zase zapnu tak to porad nejde
- zombux
- Odborník PCT

no zkusil bych ještě zkontrolovat SMART jestli tam nejsou vadný sektory, a možná úplně nejlepší by bylo udělat verifikaci v HDDScanu.X-COM píše:Připojuji se k tomuto problému. Začalo to tak všelijak asi smrtí základní desky, skončilo to tak, že v počítači je původní už jen skříň a optická mechanika. Problém přetrvává.
chkdsk /r nepomohlo
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
až ti naběhne konzole (po stisku r), nech zkontrolovat a opravit filesystem disku.
chkdsk c: /p (tím /p si nejsem jistý, možná je to /f , jedno jde pro win a druhé v recovery konzoli)
XCOM: typoval bych paměť, zkus memtest.
chkdsk c: /p (tím /p si nejsem jistý, možná je to /f , jedno jde pro win a druhé v recovery konzoli)
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Skutečně to asi bylo pamětí. Po podtaktování na 667MHz se chyba už několik dní neobjevila.petr_ píše:až ti naběhne konzole (po stisku r), nech zkontrolovat a opravit filesystem disku.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Trand
- Nováček

-
muzete mi prosim rict podprobneji jak se to dela?sem opravdu amater a v techto vecech se moc nevyznam.jak se dela to podtaktovani......
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom, co máš za základní desku.Trand píše:muzete mi prosim rict podprobneji jak se to dela?sem opravdu amater a v techto vecech se moc nevyznam.jak se dela to podtaktovani......
Jde o nastavení v BIOSu. Ale některé levnější desky mají tuto volbu skrytou nebo ji nemají vůbec. Ale toho je málo pravděpodobné.
- Trand
- Nováček

-
hmmm ted jsem si dal do PC instalacni setup cd rom -windows xp,vsechno jde jen se vzdycky po necelych 20minutach PC sekne a objevi se tam modra stranka-odpocitava se neco od 0 do 100 a pak nic,porad jen modra stranka......jeste kdyz se napriklad prihlasim ne online hre tak me to hned vyhodi,odstranil jsem si cookies,ale stejne nic......myslim ze porad chybi ten windows/system32/config
poradte mi prosim
poradte mi prosim
- zombux
- Odborník PCT

přeinstalovat a hotovo, budeš hned vědět jestli je problém ve zbořeném systému nebo v hardwaru