Chyba s windows

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Trand
Nováček
Nováček

Chyba s windows

Příspěvek od Trand »

Dobrý den.Když chci spustit počítač objeví se toto.
"Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\windows\system32\config\system
You can attempt tp repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM. Select r at the first creen to start repair"
Co s tím mám dělat?Mohli byste mi prosím poradit.Jsem neznalý v této oblasti a moc se v tom nevyznám.
looney
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba s windows

Příspěvek od looney »

Trand píše:Dobrý den.Když chci spustit počítač objeví se toto.
"Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
You can attempt tp repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM. Select r at the first creen to start repair"
Co s tím mám dělat?Mohli byste mi prosím poradit.Jsem neznalý v této oblasti a moc se v tom nevyznám.
Muzes zkusit opravit tenhle soubot spustenim instalace windows za pouziti originalniho CD, zmackni kalvesu R na první obrazovce instalace pro zahajeni opravy :roll: 8-)

a nebo ho oprav rucne tim ze nabootujes z neco jinyho, ale nvm kde vezmes nastaveni konkretne pro tovu sestavu :)

btw špatná sekce :X
podpis byl odstranen protoze prekrocil unosnou hranici demence.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

je větev registru, jednak pochybuju že oprava z CD bude fungovat, a pokud ano tak zřejmě dojde k náhradě této části registru něčím defaultním. co se s počítačem dělo než nastala tahle chyba?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Trand
Nováček
Nováček

Příspěvek od Trand »

vzdycky kdyz jsem chtel dat internet nebo tento pocitac aj slozky tak se tam objevilo:windows\system32\config\system-pak jsem dal OK a internet,tento pocitac se spustil
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hmmm možná bych za tím hledal vir
p1xo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p1xo »

ja by som siel do nudzoveho rezimu a obnovil by som system...
Trand
Nováček
Nováček

Příspěvek od Trand »

co je to ten nudzovy rezim?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Připojuji se k tomuto problému. Začalo to tak všelijak asi smrtí základní desky, skončilo to tak, že v počítači je původní už jen skříň a optická mechanika. Problém přetrvává.
Obnovení systému z CD nepomohlo
chkdsk /r nepomohlo
úplná nová instalace nepomohla (ale nejsem si jist, jestli se problém neobjevil třeba až za pár dní, takže vira nevylučuju)
Počítač v celkem vysokém procentu případů takhle nenastartuje, ale když zmáčknu reset, tak už bez problémů naběhne.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Trand
Nováček
Nováček

Příspěvek od Trand »

ja kdyz dam r-jako repair,nebo to vypnu a zase zapnu tak to porad nejde
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

X-COM píše:Připojuji se k tomuto problému. Začalo to tak všelijak asi smrtí základní desky, skončilo to tak, že v počítači je původní už jen skříň a optická mechanika. Problém přetrvává.
Obnovení systému z CD nepomohlo
chkdsk /r nepomohlo
úplná nová instalace nepomohla (ale nejsem si jist, jestli se problém neobjevil třeba až za pár dní, takže vira nevylučuju)
Počítač v celkem vysokém procentu případů takhle nenastartuje, ale když zmáčknu reset, tak už bez problémů naběhne.
no zkusil bych ještě zkontrolovat SMART jestli tam nejsou vadný sektory, a možná úplně nejlepší by bylo udělat verifikaci v HDDScanu.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

až ti naběhne konzole (po stisku r), nech zkontrolovat a opravit filesystem disku.
chkdsk c: /p (tím /p si nejsem jistý, možná je to /f , jedno jde pro win a druhé v recovery konzoli)

XCOM: typoval bych paměť, zkus memtest.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

petr_ píše:až ti naběhne konzole (po stisku r), nech zkontrolovat a opravit filesystem disku.
chkdsk c: /p (tím /p si nejsem jistý, možná je to /f , jedno jde pro win a druhé v recovery konzoli)

XCOM: typoval bych paměť, zkus memtest.
Skutečně to asi bylo pamětí. Po podtaktování na 667MHz se chyba už několik dní neobjevila.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Trand
Nováček
Nováček

Příspěvek od Trand »

muzete mi prosim rict podprobneji jak se to dela?sem opravdu amater a v techto vecech se moc nevyznam.jak se dela to podtaktovani......
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Trand píše:muzete mi prosim rict podprobneji jak se to dela?sem opravdu amater a v techto vecech se moc nevyznam.jak se dela to podtaktovani......
Záleží na tom, co máš za základní desku.
Jde o nastavení v BIOSu. Ale některé levnější desky mají tuto volbu skrytou nebo ji nemají vůbec. Ale toho je málo pravděpodobné.
Trand
Nováček
Nováček

Příspěvek od Trand »

hmmm ted jsem si dal do PC instalacni setup cd rom -windows xp,vsechno jde jen se vzdycky po necelych 20minutach PC sekne a objevi se tam modra stranka-odpocitava se neco od 0 do 100 a pak nic,porad jen modra stranka......jeste kdyz se napriklad prihlasim ne online hre tak me to hned vyhodi,odstranil jsem si cookies,ale stejne nic......myslim ze porad chybi ten windows/system32/config

poradte mi prosim
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

přeinstalovat a hotovo, budeš hned vědět jestli je problém ve zbořeném systému nebo v hardwaru
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“