Windows Server 2003 Standart - I/O packet lost problem

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Globas
Nováček
Nováček

Windows Server 2003 Standart - I/O packet lost problem

Příspěvek od Globas »

Zdravím,

jsem majitel menšího serveru, který disponuje následujícími komponenty:
CPU: AMD Athlon X2 (2.4GHz)
RAM: 4096 DDR2 800Mhz
DISK: 2x 80 GB SATA2

Na těchto komponentech běží nenáročná serverová aplikace - herní server. Tato sestava je umístěna na 100mbps lince v profi serverovně.

Do nedávných dnů byl na tomto PC nainstalován OS Linux (OpenSuse11), vše bylo v pořádku, nikde nebyl problém. S přechodem na OS Windows Server 2003 Standart Edition se však objevili problémy. Server prostě laguje. Na problém jsme se zaměřili, snažili najít příčinu v samotné aplikaci - rekompilace a update SRC. Však bez výsledku.
Systém využívá CPU na 5 - 10% a volné RAM je 3GB. S výkonem tedy problém není.

Při sledování pingů na adresu seznam.cz se dostáváme na hodoty kolem 3ms. Pingy jsou konstantní, čili s linkou také nebude problém.

Znepokojující jsou však packet losty, které se objeví, pokud nechám logovat průběh pingů na server. Ověřil jsem nastavení IP konfigu, vše je tak jak má být.
Jsem přesvědčen, že to má co s dočiněním, s nějakým zabezpečením OS, či něco podobného. Na linuxu s tímto problém nebyl.

Snažil jsem se hledat na internetu a jediné co jsem našel:
http://support.microsoft.com/kb/916045

osobně již nevím co s tím.
Moc děkuji za odpovědi
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Windows Server 2003 Standart - I/O packet lost problem

Příspěvek od NEONET »

ehm, nepouzivas pro ochranu systemu nahodou NOD32? jestli ano, mas zaplay IMON?? to on zpusobuje tyto problemy
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Globas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Globas »

negative, NOD32 tam není. Není tam žádný komerční bezpečností balík, jen Windows Firewall a Adaware.
Zkoušel jsem obojí mít deaktivované, i přesto problém přetrvává.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Kolik klientů se na server připojuje????
Standart je omezen pro počet současně připojených klientů, musel bys mít Enterprise.
Globas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Globas »

herní komunita není velká, čili ve špičce dosahujeme 60 lidi online. Tyto problémy s packet lostama se však ukazujou byt i při 10 lidech online ve 3 hodiny ráno.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Surgical píše:Kolik klientů se na server připojuje????
Standart je omezen pro počet současně připojených klientů, musel bys mít Enterprise.
přijde na to "jak" připojených, protože jsem už na vlastní oči viděl W2003 Std s herním serverem a 1600 připojených (herních) klientů, na ne-vlastní oči i 3000 na desktopových XP :)
(kdo ví, třeba to byla i ta samá hra co tu ty teď řešíš :sigh: )
//edit: ...tak nejspíš neni :oops:
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

takze ted dotaz odemne, mam licenci jak na standart tak na enterprise, v pripade ze chci rozjet herni server na winu, kterou verzi pouzit a jak nastavit pocet uzivatelu kteri se mohou pripojit?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“