Ache píše:
1)5ms S-IPS - ale když je nasazen takový overdrive, že při pohybu mraky na obloze vypadají i takle:
http://img2.abload.de/img/lp2475_ghosting_7nub.jpg co bys dal za to, kddyby raději to bylo klasické 16ms S-IPS bez overdrive.
2) Kontrast 1:5000 na S-IPs bude dynamický = nic neřikající číslo. Reálný kontrast běžných S-IPS panelů je pod 1:1000 (HP 2475w má reálný cca 1:800). S-PVA které běžně dosahuje kontrastu 1:1500 (a A-MVA i o dost více) je na tom přeci jen o něco lépe.
3) Barevné podání je spíš záležitost elektroniky a její kalibrace a taky kvality podsvícení. Samotná technologie panelu může akorát barvy deformovat z úhlu. třeba to HP LP2475w je krásnou ukázkou mizerně zkalibrovaného panelu.
I mě jasně vychází vítěz jako S-IPS technologie. I bez overdrive je rychlejší než ostatní technologie, proto 5/6ms overdrivovaný S-IPS moc nechápu, HP2475w je jasnou ukázkou jak jde tahle technologie spíše zhoršit než vylepšit. Ale kombinci všeho nejlepšího ze všech ostatních technologií zatim nenabízí.

1) Jistě, ale to je shit model HP - LG sice overdrive má, ale zatím jsem nebyl sto pozorovat nějaké následky, natož tu hrůzu, kterou tady ukazuješ.
2) Já jsem ale psal, že je to dynamický kontrast. Navíc drtivá většina panelů dnes udává dynamický kontrast, nebo si snad myslíš, že 10000:1 u TN panelů je hodnota reálná?
3) Samozřejmě, když šoupneš na S-PVA 12bit zpracování, tak se s S-IPS s 8bit nebude dát rovnat, ale já mluvím o přibližně stejné úrovni elektroniky, nemůžeš srovnávat hodinky a holinky... Ta cena by pak byla také jinde.. Nejlepší 26" TNko na trhu (dle mého názoru je to právě ten Samsung 2693HM) se barvami s mým LG nedá rovnat.
Jinak S-IPS technologie obecně má mít údajně nejlepší odezvy, v reálu máš ale 2ms TNka (což je děláno taky nějakým tím trikem, tuším vyšším napětím?) a lidem se prostě marketingové kecy líbí, chceš tedy prodat, uváděj co nejlepší rychlost (odezva je obecně krom velikosti to jediné, co laici při koupi sledují, přestože neví, že mezi 2ms a 5ms nemají šanci poznat rozdíl)
Kombinaci všeho nejlepšího ze všech technologií přecijen už jedna technologie nabízí - OLED. Kontrast se uvádí v milionech, barvy jsou úžasné, černá je černá, protože prostě ten bod nesvítí (u LCD je černý bod stále podsvětlen a stále skrz něj prochází nějaké malé množství světla), je to navíc extrémně levná technologie, problém je už snad jen s životností, i když i to už se pomalu vytrácí. OLED displejů už lze vidět na trhu poměrně hodně, zatím ale prakticky jen u malých zařízení (mobily a tak...)