ATI Catalyst 9.1 (?)

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ATI Catalyst 9.1 (?)

Příspěvek od slaava »

ví se aspoň náhradní termín? tak trochu na ně čekám jak na smilování :lol:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
LtK.Tomas
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od LtK.Tomas »

Hmm, taky by se mi ta informace šikla :wink:

Stále čekám na reinstal PC
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

za chvili rovnou muzou vydat 9.2... :lol:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

asi to bude něco opravdu velkýho, už to tam vařej jakou dobu :-D
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

lidi už mě to začína štvat už se nemužu dočkat nových driveru fakt mě zajíma co tam stim dělají takhle dlouho nevidat catalisti to se už hodně dlouho nedělo.
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

maju na to este tyzden, casu dost :)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

nějak se jim asi nedaří dát tam ten zázrak mega boost ve který věří snd už jen souček a fiala ... proto to tak dlouho trvá :mrgreen:
LtK.Tomas
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od LtK.Tomas »

Tak kdy už vyjdou ? :sad: :sad:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Musí vyjít do konce týdne, jinak je u AMD/ATi můžou zrovna přeznačit na 9.2 :lol:
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Krtqu, ten datum, co jsi uvadel, byl oficialni? Jestli ano, tak si ATi pozdejsim vydanim ci nevydanim muze udelat celkem ostudu... :| minimalne v povedomi uzivatelu... ja osobne na novy ovladace cekam pres mesic. 8.12 mi z neznameho duvodu nesly nainstalovat (nebyl jsem sam) a nakonec jsem kvuli tomu musel presedlat az na 8.9, protoze zadne jine uz pak nesly nahodit. timto by mne akorat tak vic naprdly a pri budoucim vyberu GK bych spise volil nvidii. :(
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Číslo neznamená měsíc, ale pořadí v daném roce. Předpokládám, že řešili bug s AF v CW. Problém je, že WHQL certifikace MS trvá 2-3 týdny. Takže pokud na to přišli v první čtvrtině měsíce, tak se výsledek může dostavit tak koncem týdne. Pokud později, nedivil bych se, kdyby se s drahou certifikací nezaobírali a nepřešli rovnou na 6.2.

Nevím, jestli tomu tak bude, nebo ne, ale je to alespoň k věci a ne jako výlevy jedinců, kteří si myslí, že jako jediní píšou ty správné recenze, testují 36 hodin denně, přičemž ještě stíhají jezdit po celé republice, v počtu čárek na větu dohánějí Ládíka a PR manažerům lezou do ***, aby je pak za jejich zády mohli pomlouvat a tahat na ně věci z osobního života... :|
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 no-X: Nevím, jak je to u Catalystů, ale pokud si otevřeš SFX archív s ovladačem na Realtek_zvukovku, tak doba od poslední změny souborů driveru a MS certifikací je cca 3-7dnů. To samé platí i u FW driverů, kde to bývá 5-8dnů -> 2-3týdny na certifikaci Catalystů se mně zdají časově moc nadsazené.
Je možné i to, že něco jako Catalysty 9.1 už byly téměř oficiálně venku a měly i WHQL certifikát, ale byly z nějakých důvodů opětovně staženy.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Na tenhle časový údaj jsem narazil několikrát. Nemám to jak ověřit. Mimochodem, nemohou být ty soubory, o kterých mluvíš, aktualizovány právě při WHQL certifikaci?

Ještě mě napadá, zda do toho nejsou započteny i interní testy, které se provádějí, než je ovladač postoupen microsoftu.

Každopádně mi nedává smysl, aby certifikace byla otázkou pár dní - pak by nebyl důvod, aby ATi vydávala hotfixy, když jejich obsah bývá do oficiálních driverů obvykle zahrnut až tak po 5-6 týdnech, někdy i později.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

no-X píše:Mimochodem, nemohou být ty soubory, o kterých mluvíš, aktualizovány právě při WHQL certifikaci?
To si nemyslím, ale to je pouze můj názor - viz. FW 181.22 beta a FW181.22 WHQL. Čas změny souborů jsou cca 2hodiny (beta verze/WHQL verze), WHQL bylo uděláno 5.den.
no-X píše:Ještě mě napadá, zda do toho nejsou započteny i interní testy, které se provádějí, než je ovladač postoupen microsoftu.
Tomu bych věřil. Možná to AMD/ATi interně testuje déle, než nV.
no-X píše:Každopádně mi nedává smysl, aby certifikace byla otázkou pár dní - pak by nebyl důvod, aby ATi vydávala hotfixy, když jejich obsah bývá do oficiálních driverů obvykle zahrnut až tak po 5-6 týdnech, někdy i později.
Viz. bod 2) - ale to je pouze moje osobní vysvětlení.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

no-X píše:Ještě mě napadá, zda do toho nejsou započteny i interní testy, které se provádějí, než je ovladač postoupen microsoftu.
Shit píše:Tomu bych věřil. Možná to AMD/ATi interně testuje déle, než nV.
nevím, ale vzhledem k tomu že moji známí testovali pro ATI a jejich reakce co vím (jeden velkej bordel) (ani interně)..., každopádně se na ty ovladače těším i když za cenu 1300 hodin práce a přemeření výsledku (2 karty)
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Dnes vyšly WHQL drivery - ATi Catalyst 9.1 WHQL (8.573)

Zde LOCK
Zamčeno

Zpět na „Ovladače a BIOSy“