2 otazky - Win Vista CZ Home premium 64bit OEM

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2 otazky - Win Vista CZ Home premium 64bit OEM

Příspěvek od Walker »

Zdravim mam tento OS (original) a potreboval bych par rad :)

1. Na kliknuti do policka start (drive v XP nyni standartne ve Viste kulate logo windows) se zobrazi nabidka "start", v pravem dolnim rohu mam tri tlacitka : tlacitko rezim spanku (zluty) dale zamek na zamknuti pc nebo funkci (ted uz nevim) a sipka ktera zobrazi dlasi moznosti vypnout, restartovat apod..... otazka zni jeslti jde nastavit misto zluteho tlacitka "rezim spanku" tlacitko vypnout....u znamych toto tlacitko tam je a je vyobrazeno cervene. V napovede win sem hledal a nedohledal :)

2. V GTA 4 (original) se mi ted stalo ze zamrzlo...obraz se po chvili jakoby posnul o 1 obrazek dal a dal to zustalo zatuhly... po restartu pc sem nahodil GTA a bylo zmenene rozliseni na nejaky uplne nesmyslny 960* neco nebo tak, obraz byl strasne neostry ze z nej prechazely oci a objevovali se kosticky, vlezl sem do menu nastavil sve rozliseni 1280*1024 dal apply..hra spadla....znovu jsem pustil a uz bylo vse v poradku......provozoval sem nataktovany pc ve WIN XP a zadne nestability sem si nevsiml. Ovladace na Nvidii nejnovejsi, pocitac sem pro jistotu vycistil kdyby to byla vina prehrati necoho....nemel nekdo podobny problem? Zatim se to neopakovalo a jinou hru nemuzu zatim vyzkouset.

jen jeste dodam ze sem dal kompletni Stability Test systemu v Everest Ultimate Edition a nechal sem ji jet 8 hodin.....teploty oka, nic nezatuhlo. Zkousel sem orthos chvili ale ten mi zatizi jen 2 jadra tak proto Everest
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: 2 otazky - Win Vista CZ Home premium 64bit OEM

Příspěvek od zombux »

1. ano nastavit to jde, přes ovládací panely, někde tam je správa napájení (režimy apod.) a tam někde je Upřesnit, a je tam chování toho tlačítka.
Obrázek
2. pokud se to stalo jednou, tak bych to neřešil.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Diky moc , za rychlou odpoved.
zapomel jsem jeste jednu vec a to ze kdyz vypinam pc tak nabehne vypinaci obrazovka....naskoci Vypínání......
Poté se vypne monitor a samotne pc se vypne zhruba asi az tak po 30-60 sekundach po monitoru , je to normalni ?! V Xp nic takovyho nebylo :) system mam tejden tak neivm jak funguje poradne :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

a to vypínáš nebo hibernuješ? u hibernace je takovýhle chování typický
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

zombux píše:a to vypínáš nebo hibernuješ? u hibernace je takovýhle chování typický
kliknu na tu sipecku a vyberu "Vypnout"
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hm, tohle úplně normální není, ale nenapadá mě čím by to mohlo bejt
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

dělávaj to některý AV SW nebo firewally
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Pouzivam Avast antivir a firewall je nastavenej ten z Visty
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Walker píše:Diky moc , za rychlou odpoved.
zapomel jsem jeste jednu vec a to ze kdyz vypinam pc tak nabehne vypinaci obrazovka....naskoci Vypínání......
Poté se vypne monitor a samotne pc se vypne zhruba asi az tak po 30-60 sekundach po monitoru , je to normalni ?! V Xp nic takovyho nebylo :) system mam tejden tak neivm jak funguje poradne :)
tak pořádně to vypíná do pár sekund, aspoň u mně na 64bit Vistách na PC i NB na 4 GB ram (bez jakýchkoli úprav pro rychlejší shutdown), takže zřejmě to má problém ukončit nějaký běžící proces svižněji, asi něco spojeného s tím antivirem? Zkus kdyžtak povypínat před vypnutím PC procesy spojené s tím antivirem, možná bude stačit ten antivir jen vypnout / zavřít a zkus to vypnout pak. Tak bys měl uvidět jestli to je tím Avastem (pozn.: Avast nemám, mám Nod 32 a AVG 8.
show must go on..
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tak sem zkusil povipnat co nejvic veci pred vypnutim pc, ale zadnej efekt to nema.....stale se pocitac vypina az po tech 30s.....neni mozny neco nastavit ve spravci napajeni ci neco takovyho?!
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“