LG W3000H nejde v nativním rozlišeni! help

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Reptile
Začátečník
Začátečník

LG W3000H nejde v nativním rozlišeni! help

Příspěvek od Reptile »

zdravim. mam zajmavý problém :-(
- mam 30" lcd viz podpis. A desku s čipem radeon HD3300. tento čip podporuje rozlišení 2560x1600. Ale pokud takové nastavení použiju LCD prostě zčerná a konec. Zkoušel jsem už snad všechno. Frekvence je na 60Hz tak fakt nechapu. Nakonec jsem musel připojit stary crt - abych vůbec mohl nastavit zpět poloviční rozlišení :-(

Mam nejnovější ovladače Catalyst. a už prostě nevim co mam dělat... je to špatná základní deska? nebo monitor je prostě nah_ovno?!!! co mam dělat?!
Naposledy upravil(a) Reptile dne úte 3. bře 2009, 16:41, celkem upraveno 1 x.
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Caderom
Začátečník
Začátečník

Re: Problem-monitor nejde v nativním rozlišeni! help

Příspěvek od Caderom »

Máš to připojené dual-link DVI kabelem? Nejsem si jistý, ale myslím, že by to mohlo být tím, že máš pouze single-link.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Caderom píše:Máš to připojené dual-link DVI kabelem? Nejsem si jistý, ale myslím, že by to mohlo být tím, že máš pouze single-link.
jj dual. jinej ani k tomu ani neni ....
- ještě abych to upřesnil... ne že monitor zčerná jako že se vypne....ale on je zaplej ale je svítí černě... takže signal tam de...jen nějakej divnej :-D a ted jestli je to monitorem nebo deskou? :-(

- ale ja to nechapu větší rozlišení jak 1280X800 to prostě neudělá... jakmile dam jakýkoliv větší tak svítí černě. už jsem zkoušel všechny ovladače, vistu ... uplně všechno. Že by nakonec problem fakt v monitoru? :-(
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

co takto ako prve vyskusat inu grafiku alebo ine PC?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Toto jsi zkoušel?
Krteq píše:V CCC nemůžu na monitoru nastavit nativní rozlišení a více jak 60Hz. I když nastavím víc, stále zůstane jiné rozlišení a 60Hz. Dá se to nějak nastavit?
Ano dá. Otevřete Catalyst Control Center -> Monitor Properties -> Attributes -> Monitor Attributes a zrušte volbu "Extended Display Identification Data (EDID)" a nastavte maximální rozlišení a maximální refresh rate.
FAQ Radeony HD3000-HD4000: Hardware - obecné problémy a dotazy

Pokud tohle nepomůže, zkus ještě připojit kabel od monitoru k druhému DVI výstupu na grafice.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Krteq píše:Toto jsi zkoušel?
Krteq píše:V CCC nemůžu na monitoru nastavit nativní rozlišení a více jak 60Hz. I když nastavím víc, stále zůstane jiné rozlišení a 60Hz. Dá se to nějak nastavit?
Ano dá. Otevřete Catalyst Control Center -> Monitor Properties -> Attributes -> Monitor Attributes a zrušte volbu "Extended Display Identification Data (EDID)" a nastavte maximální rozlišení a maximální refresh rate.
FAQ Radeony HD3000-HD4000: Hardware - obecné problémy a dotazy

Pokud tohle nepomůže, zkus ještě připojit kabel od monitoru k druhému DVI výstupu na grafice.
žádný monitor properties ani extended display id. data tu nemam.
navíc ja nemam problem s tim že by zůstavalo jiné rozlišení u mě je to dobrý do 1280x800. vejš pak svítí černě.

- ale vynervil jsem se a odvezl jsem jak monitor tak pc ke kámošovi co má 26ku LG a radeon 4670, vysledek:
1) moje pc a jeho monitor zvládá v pohodě nativní rozlišení 1920x1200 (přes single link)
2) jeho pc a můj monitor v pohodě mění rozlišení až do nativního 2560x1600 (ze silné grafické karty)
3) moje pc a můj monitor přes kabel single link stejně víc jak 1280x800 nedá (prostě jak je vstup do monitoru DVI-D) tak to prostě velkým rozlišení nepošle

- nechapu že pres Dual link je to prostě problem? a přes single link pošle normálně 1920x1200. Přitom na desce je vystup na DVI-D (proč asi? že by na 2560x1600? :-) )

tak mi řekněte jestli je to špatnej čip na desce či co? jako stejně si plánuju koupit novou grafárnu, ale ted nevim jestli neni něco špatně s deskou. Jaktože na jeho monitoru normálně funguje- může si dát jakýkoliv rolišení až do nativního, a u mý 30ky můžu jen 1280x800 a víc ani ránu...?

občas se mi stane že když naběhne pc tak myš třeba svítí, ale nereaguje - přitom mam v biosu usb mouse (keybord) enabled... tak se bojim o tu desku...nerad bych jí posílal nazpět a čekal na jinou :-(
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

RTFM :angry2:

V manuálu k tvojí desce jsem narazil na to, že tahle deska nezvládá provozovat kombinaci DVI-D + HDMI, ale pouze módy DVI-D + D-Sub nebo HDMI + D-Sub.
Gigabyte píše:Onboard VGA output connect
Specifies the graphics display of the onboard VGA output from the D-SUB/DVI-D or D-SUB/HDMI.
  • Auto BIOS automatically determines the primary display port for output, depending on to which port the display device is connected, D-SUB/DVI-D or D-SUB/HDMI. (Default)
  • D-SUB/DVI Sets the D-SUB/DVI-D as the graphics display.
  • D-SUB/HDMI Sets the D-SUB/HDMI as the graphics display.
Je zajímavé, že volba AUTO to prostě nezjistí (zřejmě BUG v BIOSu).

Specifikace 790GX AMD 790GX Chipset Specifications
AMD píše:Supports Display Port interface for the latest displays. Includes a TDMS interface that enables dual-link DVI or HDMI 1.2 as well as HDCP 1.1
V jiném threadu jsi psal něco o tom, že by to mělo zvládat HDMI, ale HDMI podporuje pouze 1080i (1920 × 1080), to jen pro upřesnění.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

Jako to sem si tam přečetl. Tuhle položku jsem už dávno vyzkoušel v biosu. Nastavil jsem tam DVI + D-sub ale vysledek stále stejnej. Už jsem uplně bezradnej :-(

Ale dík za námahu a za odpověď.... :(

btw: máš pravdu s tim HDMI- to mi nedocvaklo.

- jinak taky si myslim že ten bios nebo ta deska nebude uplně ideální :-( je to přeci jen novinka. :x
- k těm specifikacím- na amd jsem byl, ale nikde neni nic přímo tom HD3300.
- asi jim tu desku vrátim a vemu si jinou (ale tu samou :-) )
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“